Камъни в жлъчката - 2

• 126 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Много благодаря за отговорите днес ще ходи на лекар и ще видим какво става.

# 541
  • София
Вече трети месец откакто майка ми е без жлъчка,спазва си диетата,но си има болки към гърба жлъчката и беше възпалила панкреаса,доскоро си пиеше креон и разни други но изпражненията са и доста светли да не кажа почти бели мислшя,че това не е нормално някой ако е имал този проблем моля да сподели.

Аз като имам такива светли изпражнения понякога пускам кръвно изследване и винаги са ми завишени чернодробните ензими. Лекарите смятат, че правя някакви запушвания в каналите, неясно как и защо.

Успех при лекаря, дано в случая е от храната.

# 542
Задължително се обадете на лекаря си. Моят ми казва всеки път ако забележа, че цвета е светъл да му се обадя веднага.
А когато лежах в болницата след операцията забелязах, че направо е черно и повиках сестрата, която ми каза да се притеснявам ако е светло, че е черно няма проблем.
Преди месец се бях шашнала точно по тази причина, но после установих, че е от една торта/в цветовете на дъгата/ и от боите се е получило. Дано и при вас е от храната.

# 543
  • Кьолн
И аз имам постоянно болки в областа на жлъчката и гърба.Пия Ибу,но все боли.ходих на контрола преди два дни личната каза всичко е ок.Обаче не и вярвам защото когато ходих с кризи при нея нищо не откри на видеозона.мина месец от операцията и все боли.това нормално ли е?

# 544
Зависи от това каква ти е била операцията, имало ли е сраствания..?
Аз лично на ЛЛ не бих се доверила-задължително бих отишла на гастро или при хирурга, който ме оперира, че даже и при двамата.
Дано всичко е наред. Мисля, че месец от операцията е малко..дано се нормализират нещата.  Peace

# 545
  • Кьолн
Благодаря ти Мариса! Операцията ми беше лапароскопска.Нямах сраствания и проблеми.Задължително ще отида при хирурга.

# 546
При нас всичко е наред,изследванията са добри явно всичко е от храната,болките от време на време  са нормални това се дължало на срастванията които е имала,сега вече съм спокойна. Peace

# 547
  • Sofia
супер...да спазва диетата и всичко ще е ок Peace

# 548
Здравейте, аз съм с камък , който преди 2г беше 2 см и от тогава не съм ходила на преглед. Проблема е , че наскоро почна да ме боли по често под реброто в дясно. Никога до сега не съм имала кризи и за това не съм мислела за махане. Бихте ли споделили опит и мнение.. Какво бихте ме посъветвали да направя?

# 549
На първо място иди си направи ехографски преглед при добър гастроентеролог. А на второ търси добър хирург  Simple Smile. Започнат ли веднъж кризите няма да ти се размине операцията. И  най-важното спазвай стриктно диетата за жлъчка, за да избегнеш по-страшна криза докато се ориентираш за лекари.

# 550
Днес научих от моя роднина, че неин познат са му изсмукали камъните от жлъчката, без да я махат. Правило се от няколко месеца в България - в Пловдив. Ще разуча подробности дали е така и ще пиша.

# 551
  • Sofia
А дано,ама май е само за "изсмукване" от жлъчните пътища  Thinking
Прави се с пълна упойка и през устата се вкарва тръба с някакъв накрайник,който стига до заседналия камък и го вади....има си и някакво наименование тази процедура

# 552
Здравейте, момичета,

идвам с питане, че вече в чудо се видях. Ще търся личния, но още е рано. От около 3 дни нощно време получавам нещо като... как да го кажа - контракции в областта на жлъчката, придружена с болки. Особено силни след прием на шоколад или мазно. Денем съм добре общо взето, но нощем много боли. Нямам втрисане, Т° или подобни. Жлъчката ли ще да е?

Сега ще си сваря чай от глухарче и ще ви бъда много благодарна за мнения  Hug

# 553
  • Sofia
жлъчката е....но защо ядеш такива храни?
имаш ли камъни?

Спазвай диетата и отиди на лекар.

# 554
Доли, никакви проблеми не съм имала досега. Нямам идея имам ли камъни. Просто от 3 дни се получи това, аз даже мислех, че е някакъв мускул.

Общи условия

Активация на акаунт