ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 58 793
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • София/Стара Загора
Овонел, и аз бих искала да се възползвам от инфото  Mr. Green

# 151
# 152
  • София/Стара Загора
Ovonel, благодаря  Hug

# 153
  • Благоевград
Здравейте момичета! Как сте?  Hug  bouquet Много отдавна не съм писала, нямах време от работа и задължения...
Да ви се "похваля" - направих един страхотен кръвоизлив края на февруари  ooooh! Такова нещо не ми се беше случвало от 16-годишна... Бях споделила с вас, че цикълът ми идва на два месеца и продължава по 20 дни, но октомври нещо се пообъркаха нещата, и декември започна едно постоянно кървене през няколко дни и реших да отида на преглед. Оказа се, че ендометриума е 13 мм и гинекологът, при когото ходих, препоръча да пия Дуфастон за изчистване на лигавицата, или да направя кюретаж. Естествено, избрах Дуфастона. Резултатът беше доста неприятен и се наложи спиране с инжекции, имах чувството, че ще си умра от кръвозагуба. Отидох при моя позната гинеколожка, поговорихме с нея, тя каза, че това са ми вариантите за изчистване на лигавицата и искаше да ми предпише Дуфастон по схема за няколко месеца. Аз реших да изчакам малко, да видя дали цикълът ми ще си дойде от само себе си пак само с Глюкофажа, а междувременно посетих диетолог и от 01.06 започвам хранителен режим. Много ме притеснява тази растяща лигавица, ако с прием на Глюкофаж не се изчиства, само това ли е моят избор - Дуфастон или Кюретаж? Не знам какво да правя  Confused

# 154
Девойки,леко съм в шах...преди няколко дни ви писах за моето обременяване  с глюкоза и резлтата от 64 на 120 мин.Снощи ходих при лекар,който работи в Ендокринилогията в София,той каза,че не е проблемно и няма да пия хапчета.... newsm78 Май ще потърся и друго мнение...не се "напиням" да пия лекарства,особено като прочетох страничките"екстри"...ама  Sick

# 155
  • София
tina_star,  според мен при теб се преплитат два проблема-метаболитен и хормонален. Най-добре може да помогне холистичен лекар, но такива май няма много. Понеже лекарите са си поделили специалностите обикновено се налага да ни лекуват паралелно. За метаболитните нарушения си  се погрижила щом си в темата. За хормоналните-проблемите ти ми приличат на естрогенна доминантност-т.е прогестеронов дефицит. Направи пълни хормонални изследвания в точните дати и намери екип АГ и ендокринолог за да открият какво точно не е наред  с хормоните ти.

Има една добра книга РЕШАВАЩА МЕТАБОЛИТНА ДИЕТА-за пет метаболитни групи, които причиняват забавен метаболизъм/пълнеене.
1чувствителност към въглехидрати
2метаболитен синдром
3функционални ендокринни аномалии
4свръхчувствителност към храни
5нарушена чернодробна детоксикация
Мисля, че ще бъде от полза и на четящите в темата.

За за не се отклонявам от темата, другите неща ти ги написах в ЛС.

# 156
deni-sta, ИР се повлиява изключително добре от две неща - нисковъглехидратна диета и спорт. Хапчетата въобще не са задължителни и вероятно лекарят е преценил, че на този етап е по-добре да опиташ без лекарства. При теб на 0 минута инсулинът не е завишен, проблемът е, че на 120 минута е над нормата, но пък не е чак толкова много над нормата. Ето защо повечето от нас тук силно ще ти препоръчат да послушаш съвета на лекаря ти и да се опиташ да вкараш инсулина в граници преди всичко чрез промяна в хранителния режим. Ако към това добавиш и някакво допълнително движение - например по половин час ходене пеша сутрин и вечер с по-забързано темпо, ще има ефект.

Тина, съжалявам за проблемите ти, дано се решат по-скоро. Наистина е добре състоянието ти да се следи от АГ и ендо. Стискам палци да се оправиш.

# 157
deni-sta, ИР се повлиява изключително добре от две неща - нисковъглехидратна диета и спорт. Хапчетата въобще не са задължителни и вероятно лекарят е преценил, че на този етап е по-добре да опиташ без лекарства. При теб на 0 минута инсулинът не е завишен, проблемът е, че на 120 минута е над нормата, но пък не е чак толкова много над нормата. Ето защо повечето от нас тук силно ще ти препоръчат да послушаш съвета на лекаря ти и да се опиташ да вкараш инсулина в граници преди всичко чрез промяна в хранителния режим. Ако към това добавиш и някакво допълнително движение - например по половин час ходене пеша сутрин и вечер с по-забързано темпо, ще има ефект.

Тина, съжалявам за проблемите ти, дано се решат по-скоро. Наистина е добре състоянието ти да се следи от АГ и ендо. Стискам палци да се оправиш.

Благодаря,ти Poli BK  bouquet общо взето той това и ме посъветва-да видя как ми вляят храните и да се движа повече-дори той ми препоръча да ходя на работа с колело...но аз имам дискова херния и колелото си го карам вечер пред ТВ (велоергометър) ,а и от неделя насам съм изхвърлила всичко бяло от менюто си..дори ям почти безсолно,но понеже и без друго съм с ниско кръвно..май ще ям с хималайска сол,тя нали не е бяла  Mr. Green
Благодаря много за отзивчивостта newsm51

# 158

Благодаря,ти Poli BK  bouquet общо взето той това и ме посъветва-да видя как ми вляят храните и да се движа повече-дори той ми препоръча да ходя на работа с колело...но аз имам дискова херния и колелото си го карам вечер пред ТВ (велоергометър) ,а и от неделя насам съм изхвърлила всичко бяло от менюто си..дори ям почти безсолно,но понеже и без друго съм с ниско кръвно..май ще ям с хималайска сол,тя нали не е бяла  Mr. Green
Благодаря много за отзивчивостта newsm51
И аз съм с дискове херния и велоергометъра е доста щадящ. Съчетавам го и  с други леки упражнения.
Препоръчвам и петте тибетски. Ако искаш кажи и ти ги пращам. От тях поне при мен има облекчение на болките в кръстта.
Всъщност направо по-късно ще ги кача и който иска нека ги прави, защото са много хубави.
Иначе и аз ползвам хималайската, а за готвене морска.
Но идеята да се ходи на работа с колело е страхотна Grinning

# 159
Момичета, предстои ми стимулация за инвитро и бих искала малко да си подкрепя яйчниците, тъй като миналата година имах 2 пункции с празни фоликули, това беше преди да започна метфогамата.
Аз хапвам по малко и сладко и хляб, според вас да ги спра ли напълно, ходя доста пеша, но може би трябва и велоергометъра да включа? Как мислите, да карам ли само на протеини и зеленчуци, имам около 2 седмици преди старта?

# 160
http://store.picbg.net/pubpic/10/40/d80ee716f2ef1040.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/65/D1/cf445e2d378d65d1.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/19/BC/dfb44fdc38cd19bc.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/C8/42/200c24343f12c842.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6F/AA/e08c615a19706faa.jpg

Ето петте тибетски, който има желание. Отразяват се добре на жлезите с вътрешна секреция и много други неща.
Има две книги и се намират свободно в нета - Питър Келдър - "Древната тайна на извора на младостта" и Петимата тибетци" на Кристофър Килъм.
Само, че за ефект трябва да се правят редовно и с дишането както е обяснено.

# 161
Благодаря,Elora Danan,ще се възползвам от инфото

# 162
Благодаря,Elora Danan,ще се възползвам от инфото

Сега пък се зачетох в единия автори и накрая е написал заболявания при които не бива да са правят или трябва да се внимава.
Аз като започнах не ги правех веднага до 21. Дори и сега не мога. Стигнала съм до 15.
Хубаво прочети как се правят, как се диши. И не трябва да има напрежение когато се правят. Трябва да е приятно.
Успех.

# 163
Да отбележа само, че преди 4 години ги правих доста редовно и имаше невероятен ефект - отслабване 10 кг за 9 месеца, повече енергия, цикъла ми беше доста по-редовен, кожата ми се изчисти. Само че претърпях малка злополука и нямаше как да ги правя и ги забравих. От няколко месеца съм ги почнала пак, но не редовно. Хубавия резултат е при редовно правене.

# 164
Няма проблем момичета  Hug надявам се да е полезна на някой Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт