ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 58 773
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Трябва да е 1:1, не винаги е такова на 100%, ако е направено обаче в правилния ден изследването, трябва да е горе долу в такова съотошение

# 136
Мерси за отговора Simple Smile при мен естествено не е толкова  Rolling Eyes Имаш ли представа какво значи, ако едното е по - голямо?

# 137
  • София
Зависи кое е по голямо, и колко е голяма разликата, може да означава поликистоза, онувулаторен цикъл, задържан фоликул, ИЯР,грешка на лабораторията, изследване пускано в неправилен ден, пусни си резултатие в темата за хормоните и денис ще ти каже Wink

# 138
мерси, мерси  Hug

# 139
deni-sta, kasae se za IR. Insulinat na 120 minuta ne trqbva da nadvishava 25.

# 140
Благодаря ти,мила за отговора...Чета назад темите ..опитвам се да си създам някаква диета,защото по 9 часа съм на бюро  и трябва да измисля какво ще си нося..Добих някаква представа..но сега ,в сезона на черешите и ягодите да питам-вие хапвате ли си..(разбрах,че без банан,диня,грозде..) но днес аз хапнах 1 паничка ягоди преди обяд и 1 паничка череши ранния следобяд.. Embarassed

# 141
Благодаря ти,мила за отговора...Чета назад темите ..опитвам се да си създам някаква диета,защото по 9 часа съм на бюро  и трябва да измисля какво ще си нося..Добих някаква представа..но сега ,в сезона на черешите и ягодите да питам-вие хапвате ли си..(разбрах,че без банан,диня,грозде..) но днес аз хапнах 1 паничка ягоди преди обяд и 1 паничка череши ранния следобяд.. Embarassed

Не съм съгласна за плодовете, освен може би не трябва да се прекалява с грозедето, пъпеша и банана.

# 142
За плодовете - аз ям всякакви. Сега хапвам ягоди и череши, зимата и банани ядях. В крайна сметка захарта си е захар, но те съдържат и толкова други ценни витамини и минерали, че не бих се лишила. Незнам как би функционирал въобще стомашно-чревния ми тракт, ако не ям никакви плодове.
Но има и други мнения. Някои ги отказват напълно.

# 143
  • София
аз от началото бях супер строга и не ядох никакви плодове,ориз и картофи и получих страшни болки в корема. От 2-3 седмици спрях да бъда толкова строга към себе си, не ям сладко но ям ориз и картофи един път поне в седмицата, особено ориз ям почестичко. С плодовете също си ям всеки ден, тези дни ядох ананас и нектарини  Wink Даже взех да отслабвам Simple Smile

Елора ето линк към темата за хормоналните :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=746993.540

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 13:09 от maceto85

# 144
 maceto85 ако искаш пиши ми на лични мейла си да ти пратя една диета, която ми е правена от ендокриноложка. Тя е по принцип за диабетно болни, но на мен ми я даде за ИР, пише какво може да ядеш и в какво количество, на мен страшно ми помогна през първите месеци да не умра от глад. Хубавото при нея е че се позволяват почти всички неща, важното е в какви количества

# 145
maceto85, писах сега в темата. Ще видим какво ще каже. Това, че един плод е сладък  не значи, че има много захар, защото всъщност по-голямата част е фруктоза. И аз не мога без плод. Дава ми енергия. И плодовете и зеленчуците.

Ovonel, дай и на нас тази диета да я видим.

# 146
С удоволствие, обаче да си призная не знам как.  Embarassed На мен страшно ми помогна да не умра от глад. В началото така се бях уплашила, че почти нищо не ядях. Според мен е много хубава.

# 147
Ще ми я пратиш ли и на мен, моля?

# 148
Ovonel, в какъв формат ти е диетата?

# 149
Ами сканирана е. JPEG е, ако ми кажете как да я кача, ще се радвам да я споделя тук и дано е полезна на повече хора

Общи условия

Активация на акаунт