ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 58 759
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • Живее на Луната
Не може, двете са съвсем различни неща. А инофолика е по-скоро добавка.

# 121
  • София
Не може, двете са съвсем различни неща. А инофолика е по-скоро добавка.

+1 Wink

Аз го спрях даже. ФК приемам металирана x2  и взимам метфогама x3=500mg, и не смятам че имам нужда от Инофолик. Според мен може да е от полза за многооо лека форма на ИР примерно при реф. стойности 23, на 120мин и инсулин 30. Но за повисоки си е метформина

# 122
  • София/Стара Загора
Благодаря, момичета! В голяма дилема съм, защото имам съмнения, че от метфогаммата имам проблеми с кръвното и това започва вече да ме плаши #Cussing out

А си спомням, че докторката ме пита винаги пиеш ли си инофолика и аз като кажа, че съм на метфогамма: "И това става, няма нужда от инофолик, пий си него". Другата седмица съм при Начев и ще го питам подробно и какви изследвания бих могла да си пусна също, още повече преди процедура евентуално, защото с това кръвно, не е никак добре. след миседа нещата яко се объркаха при мен, ама .....

# 123
Някой наясно ли е дали може метфогаммата да се замени с инофолик?  newsm78
На мен Тодорова ми изписа и Сиофор 3*1 и Инофолик по 1 прахче на ден. Явно може.

# 124
  • София
Ovonel те заедно могат да се пият, но Инофолика не замества метформина, това беше въпроса на mandy!

# 125
Инофолика за проблемен цикъл ли го пиете?

# 126
  • София
Elora Danan за поликистоза и за подобряване качеството на яйцеклетките

# 127
Ясно. Не съм се изследвала за поликистозсни яйчници, но винаги съм имала проблем с цикъла.
При последното си посещение при гинеколога не ми каза,  че имам такова нещо.
Но вечерната иглика определено се оказа, че ми го регулира.

# 128
  • София
Elora, пусни си едни женски хормони на 3 ден от цикъла,в цибалаб има даже пакети, те ще покажат дали имаш поликистоза. Те ИР и поликистозата вървят ръка за ръка

# 129
Elora, пусни си едни женски хормони на 3 ден от цикъла,в цибалаб има даже пакети, те ще покажат дали имаш поликистоза. Те ИР и поликистозата вървят ръка за ръка

Точно последния път ме накара лекарката да изследвам хормоните. И не ми каза, че имам поликистоза. Изписа ми дуфастон. Те винаги това ми изписват. Лошото е, че с него идва цикъла само когато го пия. Не искам цял живот да съм на дуфастон.  Тя тогава каза, че и пълнотата също е предпоставка за проблемен цикъл. Но от година цикъла е в ред без дуфастон. Разбира се отслабването има голямо значение, а също и вечерната иглика.
Но за  всеки случай лятото ще ги пусна пак тези хормони за всеки случай, когато си правя и теста за ИР. Нямам търпение да видя как е пустия инсулин. Grinning

# 130
  • София
Ами честно много лекари и не разбират, гледа се съотношението помежду LH:FSH, ако си ги пазиш пусни ги на денис темата за хормоните, или лятото новите и ги пусни. То дуфастона предизвиква изкуствено цикъл,вечерната иглика помага за поликистоза, така че си я пий.

# 131
Здравейте момичета (а може би и момчета)  bouquet Четох,четох...и колкото повече чета,толкова повече се обърквам,за това реших направо да си питам,че прага ми на поносимост е нисък,а срещата с ендото е чак във вторник.И така:
трупам си аз кг,въпреки диетите,въпреки ,че не ям мазно ,пържено и сладко(с Хашимото и хуперфункция съм,на хапчета,с ТСХ в норми) ,съветвах се с ендото и днес си пуснах изследвания.Ето и резултатите:
Глюкоза ( Glucose )   4.23 0 мин.вен.кръв   mmol/l   венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
Insulin ( Серумен Инсулин )   8.64 0 мин.   mU/l   2.6 - 25.0 на гладно
HOMA ( IR ) индекс   1.62   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Глюкоза ( Glucose )   6.03 120 мин.вен.кръв   mmol/l   венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
Insulin ( Серумен Инсулин )   64.78 120 мин.   mU/l   (тук няма реф.граници)
лабораторията е Цибалаб...
някои ще се смили ли  да ми каже на нормален език какво ми е положението,че до вторник ще си прегриза врата от нерви Rolling Eyes

# 132
Ами честно много лекари и не разбират, гледа се съотношението помежду LH:FSH, ако си ги пазиш пусни ги на денис темата за хормоните, или лятото новите и ги пусни. То дуфастона предизвиква изкуствено цикъл,вечерната иглика помага за поликистоза, така че си я пий.

Коя е Денис и къде е тази тема, че много трудно се ориентирам в търсенето на теми тук? Simple Smile
Иначе и аз съм си с Хашимото. А изследванията ги пазя разбира се, но просто ще трябва да се поразровя. Понеделник или вторник ще съм свободна за издирване.

# 133
  • София
През таблета съм сега, ще ти изпратя на лични линка към темата  Sunglasses, иначе денис е потребителка на която шапка и свалям за разчитане на изследвания, разбира ги по добре от повечето АГ лекари и ендо.

# 134
А какво трябва да е съотношението LH:FSH?

Общи условия

Активация на акаунт