ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 58 758
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • Живее на Луната

Не им вярвам аз на тези - въглехидратите били полезни, мазнините - не, това са пълни глупости.

# 106
Аз салатите ги ям със зехтин. Другото с олио, но почти винаги го слагам накрая на манджорното.
За месото съм съгласна горе долу. Не се знае какви боклуци ни продават, но аз и много месо не ям.
За мазнините също не съм съгласна. Въглехидратите е ясно, че са необходими, но въпросът е да се внимава какви въглехидрати се консумира.
Друго ми направи впечатление. Жената каза, че два месеца е била на суровоядство, после със захранване. Също каза, че клетките и вече са чувствителни към инсулин. Въпросът е защо тази жена е все още доста пълна? Изглежда все още има проблем. Ако няма проблем с инсулина вече - смятам логично да е доста по-слаба.
Също не съм съгласна, че всички животински продукти са вредни - яйца, мляко и сирене. Въпросът е да се постигне разумно балансирано хранене и да не се прекалява. Е зависи и как са приготвени.
Явно са някакви фанатици в храненето.

# 107
  • Живее на Луната
То пълнотата не винаги е правопропорционална на инсулиновата чуствителност на клетките. Не знаем и какво е било състоянието й преди това, отделно тя не каза че нещата вече са напълно наред, а че се е подобрила. Не знам, аз на такива дето изключват дадено нещо от храната не им вярвам много. Но истината е, че ние трябва да внимаваме с въглехидратите, защото не ни влияят добре.  Peace

# 108
Не съм съгласна. Не един лекар ми е казвал, че точно пълнотата и излишните мазнити пречат на усвояемостта на инсулина.

# 109
  • Живее на Луната
Не съм съгласна. Не един лекар ми е казвал, че точно пълнотата и излишните мазнити пречат на усвояемостта на инсулина.

Подчертаното е вярно, но все пак има случаи и на слаби хора с ИР. Ето аз например никога не съм била с наднормено тегло, а да ми беше видяла изследванията преди известно време. ooooh! Хора много по-пълни от мен имат по-добри резултати.  Peace

# 110
То е един затворен кръг, излишните мазнини /особено тези в областа на корема, които притискат далака/ предизвикват отделянето на повече инсулин, който обаче от своя страна предизвиква образуването на повече мазнини. Ужасно е просто!
Edit: Пропуснах това за килограмите, което казва Бел. При мен е точно така в момента. След като свалих ужасно много килограми след приема на Сиофор в момента съм 170 висока и закотвих на 53 кг., но инсулана все още ме над нормата. Веднъж като ме видя ендокриноложката и вика - аз ако не знаех че си с ИР, нямаше да предположа Simple Smile

# 111

Подчертаното е вярно, но все пак има случаи и на слаби хора с ИР. Ето аз например никога не съм била с наднормено тегло, а да ми беше видяла изследванията преди известно време. ooooh! Хора много по-пълни от мен имат по-добри резултати.  Peace

Това наистина е странно честно казано, но явно има всякакви случаи.

Ovonel, и аз знам, че мазнините в областта на корема са показател за ИР или диабет. А след отслабването все пак има ли положителен резултат? Ясно е, че още е над нормата, но в сравнение в началото как е?

# 112
Ами значи в началото беше 173 при норма 22 /не съм много сигурна но там някъде беше нормата/ и тегло 94 кг. Една година по късно 40 кг. по-малко и инсулина влезе в границите - беше 16, но след няколко месеца скочи на 44 и сега още една година след това си е пак толкова. Не съм го мерила междувременно, приемам Сиофор и отслабнах още около 5 кг, ама то от друго Simple Smile Та крайния резултат е 3 години след откриване на ИР инсулина от 173 стана 44 и минус 45 кг Simple Smile

# 113
Еми аз мисля,  че е много добър резултат.
А за една година да свалиш 40 кг. е много. Но браво за успеха.

# 114
Ами бях се стреснала много да ти кажа, защото тези 40 кг. ги качих за 6 месеца и спазвах диета и карах колело. Ама нещо ми мина вече, то се вижда и от инсулина де.

# 115
  • София
Здравейте  bouquet
Имате ли някакви наблюдения кой метформинов препарат се понася най-добре?
Опитах няколко пъти с Метфогама, но не ми се получава. Много лошо ми става от нея.
Ясно е, че трябва да пия, но се чудя какво да си взема? newsm78

# 116
Ами бях се стреснала много да ти кажа, защото тези 40 кг. ги качих за 6 месеца и спазвах диета и карах колело. Ама нещо ми мина вече, то се вижда и от инсулина де.

И аз си купих от 2 месеца почти велоергометър и голям ефект вече има. Но мисля, че и лекарствата са ти помогнали много. Аз не ги пия и става бавно при мен, но напредвам. Но наистина са много за 6 месеца толкова да се качи. Важното е, че си ги свалила.

# 117
Здравейте  bouquet
Имате ли някакви наблюдения кой метформинов препарат се понася най-добре?
Опитах няколко пъти с Метфогама, но не ми се получава. Много лошо ми става от нея.
Ясно е, че трябва да пия, но се чудя какво да си взема? newsm78
Когато започвах да пия Сиофора го започнах по схема - първо по половинка, после два пъти по полоника и така. Мене също ме болеше много стомаха, това което ми помогна е че го пиех по време на храна. След време свикнах и разтройството и другите неприятни ефекти спряха Simple Smile
 Elora Danan - при мен се получи след втория ми спонтанен аборт - незнам от стреса ли или от нещо друго но инсулина полудя. Велоаргуметъра наистина има страшен ефект, ама трябва постоянство - мене това ми липсва в голяма степен Grinning

# 118
Стресът наистина е опасен. И се отразява физически. То е хубаво да не избягваме стреса колкото можем, но животът е такъв, че розовите очила не винаги помагат. Grinning
Но поне що годе се научих за дреболии да не дразня много.
И аз в началото не бях постоянна, ама се стегнах и всеки ден го въртя и докато въртя дзяпам филм на компа. Даже  е приятно.

# 119
  • София/Стара Загора
Някой наясно ли е дали може метфогаммата да се замени с инофолик?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт