ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 58 756
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Привет!
Все още проучвам въпроса с препарата без метформин в Израел. Много се надявам да става за ИР, да не е само за диабет!
На мен ми смениха Глюкофажа с Метфогама, и сега пак почвам с най-ниската доза стъпаловидно до 1500мг на ден този път, не 2000, и ще видим как ще се понасяме взаимно:) Лошото е, че захарчицата ми на гладно е почти 7 вече, което силно ме тормози, ама........

Успех на всички в борбата, ако имам инфо за препарата ще споделя

# 91
  • София
Днес бях на лекар.На мен ми изписаха Метфодиаб-някой пил ли го е, същите странични ефекти ли са? Почвам с ниска доза, и постепенно увеличавам.Утре съм на ехограф на щ.жлеза, взеха ми кръв и за хормоните.

# 92
Момичета, знаете ли стойност на глекиран хемобглобин 4,8% добре ли е? Пия Сиофор 3*850 за ИР? Не е ли нисък този гл. хемоглобин?  Thinking В реф. ст-сти на лабораторията пише само <6%

# 93
  • София
Ovonel, отлични са ти резултатите. 5% = средна кръвна глюкоза 5.0 mmol/

# 94
  • Живее на Луната
Момичета, за какво е този гликирах хемоглобин? Каква информация дава за кръвната захар и инсулина?

# 95
  • София
Бел, глюкозата дава отпечатък върху червените кръвни телца.Техният живот е 3м, та по това се съди каква е била глюкозата за последните 3м. Показателят е важен за диабетиците също толкова колкото профилът. Мери се в проценти.

# 96
  • Живее на Луната
Само че за коя глюкоза става дума, защото ако е на гладно на мен тя ми е добре. За ИР показателно ли е това изследване или да си правя обременяването?

# 97
  • София
За глюкозата през целите 3м преди изследването. Сутрешната глюкоза е нещо като моментна снимка  за деня Х в У часа. Важно е за диабетиците. Показва колко ефективно е лечението/диетата/начинът на живот.

# 98
  • Живее на Луната
Благодаря ти  Hug

# 99
Бел, при мен освен че имах адски висок инсулин и кръвната захар ми беше започнала да се качва. Затова ме нахара да си го направя Simple Smile

# 100
А с инсулин 4,1 mIU/ml 3-17.1
глюкоза на гладно 5,81 mmol/l 3.5-6.1
Glycated hemoglobin -Нb A1C(%) - 5,4 % 4-6

какви са прогнозите за диабет тип 2 и на по-късен етап диабет тип 1?
Влияе ли на глюкозата на гладно стрес и притеснения?

# 101
eldass, не мисли сега за диабет в перспектива. С такъв може да се сдобие хипотетично всеки, дори и някой, който на този етап има идеални стойности.
Бих казала, че резултатите от изследването ти на този етап са много добри. Захарта е в норма, гликираният хемоглобин също, инсулинът на гладно е супер и под контрол. Може би си мислиш, че захарта е в горна граница, а инсулинът твърде нисък. И аз се бях хвърлила в подобни разсъждения, но трима различни лекари ме увериха, че тези стойности са нормални!!!!!! Освен това ние тук се борим с високия инсулин и очевидно успяваме - кой с повече спорт и по-стриктна диета, кой с помощта на медицината. Важни са крайните резултати, а в твоя случай са много прилични.
Стресът и притесненията влияят ужасно много върху глюкозната обмяна като цяло, не само на гладно.

# 102
# 103
  • Живее на Луната
Аз от много време не готвя с олио - само зехтин  Peace

# 104
И аз не ползвам от години слъногледово олио. Само зехтин, който добавям след термичната обработка.

Общи условия

Активация на акаунт