Изварен компрес!

• 8 258
  • 21
  •   1
Отговори
Моля, ако някой е запознат да ми каже може ли да се направи изварения компрес на бебе, което мисля е алергично към белтъка на кравето мляко? Благодаря! Детето е почти на 9 месеца!

# 1
Може първо да сложиш съвсем малко количество в областта на ръката между лакътя и китката и да видиш дали ще има реакция, но мисля, че по-скоро проблемът с белтъка идва при консумация, а не при допир до кожата - това е само предположение

# 2
Какво значи "изварен компрес"?
Обяснете малко по-подробно, моля.

# 3
При зачервено гърло и ангини се прави изварен компрес на гърлото, като мажеш извара на една марля, завързваш върху врата, отгоре слагаш домакинско фолио и накрая връзваш шал. С така направения компрес се стои около 8 часа и се сваля или подменя.
Обикновено още на първия компрес има огромно подобрение.

# 4
  • София
Ако имате съмнение за алергия е по-добре да не рискувате с компрес с извара.
Както е писала rendence можете да направите тест.

# 5
Ох, то било извАрен (от извара), а аз чета изварЕн (от изварявам)!  Joy

# 6
  • София
Тестове при 8 месечно бебе... съмнителен резултат биха дали.
Аз лично не бих рискувала с компреса, иначе съм си го правила на мен, никакъв смисъл не видях, обаче  усещането ми беше отвратително. Какво му е на детето, че искате да му слагате такова нещо?

# 7
Правила съм компрес със извара на голямото ми дете и наистина помогна. Силно зачервеното и болезнено гърло се успокои за една нощ.

Не бих рискувала да го направя при дете с АБКМ. Площта е прекалено голяма, може да направи и алергичен шок.

# 8
Детето е с бронхит, не става въпрос за ангина. Чудя се как да му помогна просто.

# 9
Едва ли ще му помогнеш с изварения компрес в този случай. След като е с бронхит е най-добре да си взима лекарствата, които са му предписани, за да не се влоши положението.

# 10
Взима Венолин и сироп Грин тус, но ми каза лекарката, че по-бавно действа Вентолина при малки деца.

# 11
Ако е Вентолин сироп, действа наистина по-бавно, от Вентолин за инхалации.

Възрастта няма толкова значение  Rolling Eyes

# 12
Ами каза, че не бил чак за инхалации с Вентолин. А кака му и тя беше с бронхит, но се разболя 5 дни преди него, но на нея и подействаха веднага противоалергичните капки. 

# 13
  • София
Ако имаш инхалатор, прави само с физиологичен разтвор, щом не иска с вентолин лекарката, повече ще помогне, отколкото изварата.
Има и разни мазилца за гръб/гърди, които могат да помогнат, но е хубаво да се консултираш с лекар, при положение, че е с алергия детето, ако има спазми и т.н.

# 14
аз търсих такива мазилца, по предписание на педи, но се оказа ме са ги спрели и продават само Мустела за масаж на гърдички  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт