Изварен компрес!

• 8 259
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Инхалации с физиоллогичен разтвор правя от 5 дни, но въпреки това се стигна до бронхит. Имам Пулмекс бебе, освен с него да го намажа.

# 16
  • София
Ако имаш и си го мазала преди - действай, ако не си, консултирай се с лекаря първо.

# 17
Така, да докладвам Simple Smile)
Направих му маслен компрес, четох че е добър при бронхит пък и е най-безобиден. Нагрях шарлан /студено пресовано слънчогледово масло, може и зехтин пак студено пресован/ до 40 градуса и напоих едно парче плат с него. Сложих го на гърдите и гръбчето и отгоре поставих суха хавлиена кърпа. Компреса се държи два часа само. Още след 40 минути, докато беше с компреса спря да прохърква и свири! После го намазах с Пулмекс бебе преди лягане.
Днес е доста по-добре, като кашля и отхрачва, не е задръстен като вчера.
Дано не си въобразявам, но не може да се подобрил от Вентолина, който взе веднъж преди компреса и то 1мл. !
Вярвам, че е от компреса  Peace

# 18
Интересно, ще го имам предвид.

Радвам се, че малчо е по-добре!

# 19
На нас ни бяха изписали едно балсамче за загряване ''Хостагил'', като лекарката изрично ми каза, че не бива да се загряват гръбнака и самите гърди, а около тях и отстрани на плешките, с тънък слой се  намазва и вратлето.  Помогна, но наистина трябва в горната част да се намаже леко, за да не се закашля още повече детето от миризмата Peace

# 20
  • София
Мда, не се мажат гръбнака и сърцето по принцип, но понеже са с етерични масла всичките тези, може да  алергизират, за това при деца с алергии, спазми,  астми и т.н. принципно трябва да се внимава.

Радвам се, че детето се подобрява, според мен  съчетано и с вентолина и компреса и  мазилото са имали ефект.

# 21
Аз да ви кажа честно не виждам ефект от Пулмекс бебе специално, мазала съм и преди дъщеря ми с него - никакъв ефект. Мисля, че не случайно вече не се продава никъде.
А за Вентолина ми казаха 6,7,8 дни да се дава, за да има ефект. Важното е, че сега отхрачва.
Само не ми стана ясно как се разболя дъщеря ми докато си стоеше вкъщи, че и на бебето да лепне вируса.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт