Моля за съвет и успокоение....

• 2 303
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мили! Искам да ви разкажа моята история и да потърся съвет от хора в същото положение, защото от докторите получавам само хапчета и предположения и все си мисля, че никой от тях не е прав..може би 1-2ма. По принцип мога се определя като нервен човек и може би с годините и нещата, през които минах си казват своето. И така през 2006 с целия си акъл реших да замина да живея ей така в Испания за неопределен период от време. Бях тогава на 20. Бях с българи, което малко ми помогна да се преборя с промяната, но попаднах на едно семейство (на момчето с което тогава бях там), което ме изтормози в буквалния смисъл и това продължи почти година докато казах, че няма да ги търпя повече и колкото и да обичах този човек си тръгнах, защото виждах, че от негова страна нямах никаква подкрепа, а наистина тия хора бяха луди и ме тормозеха без да преувеличавам. След това заживях с приятелка докато не се появи един испанец, с който си допаднахме и така 4 години живяхме заедно докато всичко се изпари след едно скарване и удар от негова страна (безпричинно), което много ме нарани и просто не можах да простя..не знам.. Искам да ви кажа, че там живях доста добре..работих си, имах мноооого приятели и с техните забавления бях на върха на щастието така че не се оплаквам от живота си там. Идвах си в България през 2 годинки може би и нашите идваха 2 пъти. През това време много рядко чувствах "симптомите", за които ще ви разкажа по късно. Малко световъртежи малко нервност и всичко се обясняваше с многото работа на крак в сервитьорството и малкото почивка която имах, но мога да кажа, че си бях щастлива. Всичко вървеше уж добре с хубави и лоши моменти докато не катастрофирах много лошо през 2012та и то там 2 дни преди поредния ми полет към България. Слава Богу имах само "изкълчване" на врата и носих шина на врата повече от месец. Естествено докторите забраниха полета, но аз исках да съм със семейството си. Дойдох си за известно време и какво намирам..Моя мил Баща по-слаб и безсилен от мен (аз съм била винаги 47 кг някъде 163 висока)..човечеца го мъчеше нещо, но не искаше да ходи на лекар..това е Април 2012..с много зор и много инат от негова страна го заведох Аз на лекар (бил ме чакал) и естествено след такава загуба на килограми и нещо нередно го вкараха в болница....1-2 седмици изследвания и снимки виждаме нещо кръгло на ренгеновата снимка от белия дроб. ДжиПито каза споко това е Ехинокок (кучешка тения), която оперативно ще я махнат и ще се оправиш. Някак "спокойна" аз си тръгнах към Испания. но си насрочих билет за след операцията на Татко да видя как се подобрява, и че всичко е наред. Юни 2012 се прибирам пак и виждам епикризата от болницата ...Рак на белия дроб..изрязан целия уж без расейки...Татко стоеше същия дори по слаб на дивана и така го болеше операцията и не искаше да пие никакви лекарства, нищо, нито терапии нищо не искаше да му се прави. Искаше да си бъде с чашката и цигарата докато може. Беше се отказал от живота!!! Много го болеше и нас ни болеше още повече да го гледаме така, но останах с някаква надежда, че ще му дойде желанието за живот и ще поиска да се бори, когато ми каза "Аз няма да ви оставя никога". Дойде време да си ходя за Испания и през тези месеци като се чувах с тях по Скайп нищо не се променяше. Не ядеше, само пиеше и пушеше. Влизаше от време на време в болница да го закрепят. Надеждата в мен далече от тях стояше ама само си стоеше. През това време не ми беше особено лесно да работя и да мисля за Татко и Мама и въобще за България. Питах мама 200 пъти дали има нужда да се прибера да и помагам и още съжалявам, че я послушах. Тя ми казваше, че се оправя но после разбрах Ада в който е живяла...Докато един ден през Ноември е болницата ми пуснаха Скайп видео да ги видя и Баща ми халюцинираше..реших, че е от лекарствата които му дават..но уви... На 18ти Ноември мама ми се обади и каза че ми купува билет за 21ви татко вече само спи и почти не става...Знаех какво предстои. Приготвих багажи и чаках да минат тези дни до полета неспейки, плачейки и аз незнам как не съм полудяла до тогава. На сутринта преди полета в 7 сутринта Мама ми заяви, че татко си отишъл сутрнта.......Не ме дочака!Много ме боля..целия полет, целия път до вкъщи. Цяла вечер стоях до него и го целувах и милвах и няма да забравя никога този момент и това чувство. Погребахме го на другия ден и всичко ми се струваше кошмарно и нереално..Обаче хората винаги са казвали, че след всичко зло идва добро и няколко дни след погрбението срещнах човека, който и до ден днешен е с мен и ме подкрепя и мога да кажа, че е любовта на живота ми. Постоях 2 месеца в България и категорично реших да се върна в Испания за багажа си (който беше събиран от 6 години прекарани там) и да се прибера при Мама и при моя любим! Каквото успях взех и пратих по микробус на другото казах майната му. Не ми беше мъчно, дори се радвах че се прибирах..дали..незнам..Започнах работа веднага, всичко беше наред докато не започнаха болки.световъртежи, нервност, страх и аз не мога да определя всичко накуп. Една докторка на която съм много благодарна ме изкара от тези моменти със Скенар терапия и хомеопатия и много подкрепа. Но всичко беше много хубаво за да беше истина..6 месеца след баща ми си отиде и дядо ми (баща му) най-неочаквано..айде пак дупка..по-мапка от предишната. но дупка..Живях нормално не мога да кажа, че бях депресирана а просто имах тези моменти на тревожност и така ..преодолявах ги..В началото на 2014 решихме да дойдем да живеем в София да сменим малко малкия град. Намерих си мечтаната работа, той също, хубава квартира, хора, места, приятели. Докато не започнах да се събуждам със сърцебиене, което ме плашеше и се започна пак свтовъртежа, нервността - ада! От там невролог - нищо ти няма малко повече стрес..ето Ксанакс успокой се, колкото време мислиш, че е нужно. Кардиолог за сърцето - Пролапс на митрална клапа (брат ми е опериран като малък), при мен е нормално. но се изплаших доста. Тя реши да ме прати на Психиатър, защото би било добре. Психиатърката, която говореше повече за себе си от колкото за мен ми предписа Сероксат и каза, че имам паническо разтройство, което аз мисля че нямам. Тя го реши...Опитах 3 дни с тия хапчета, обаче послед съжалих, че съм ги започнала!! АД по-голям от този който си имах...Оставих ги и започнах пак с Хомеопатията, но мисля за случая ми беше доста "лека".. За капак през това време почина и баба ми (майката на баща ми).ПАк мъки и нервност. Върнах се при неврлога и той каза, че категорично не съм за антидепресанти и ми каза ако диазапама (защото го бях пила в Испания на моменти) ми помага повече - ето ти.
Започнах да спортувам нещо почти всеки ден, тръгнах на Психолог с който си говорим по 3 часа вече 4 пъти може би..от тестовете излезе голяма тревожност за нещатата, страх, но не и депресия Слава Богу. Имах няколко такива нервни атаки както си ги наричам аз през деня и реших да започна Диазепама по половинка 5 мг сутрин и само така се успокоявах и деня ми светваше и всичко ми е наред както преди. Знам, че проблема е някъде вътре..искам да го измъкна или да го заровя и да ми мине всичкия този Ад..не искам хапчета, но виждам че без тях не става за момента..Сутрешното ставане ми е много трудно..лягам в 11 ставам като кукурях в 7 със сърцебиене, нервност, гадене и някакъв страх ме обзема. Но ставам и тръгвам на работа..оправям се до обяд..опитвам се да върна режима на хранене до нормалния но изкарах някакъв вирус от който повръщах няколко дни и сега ми е трудно....Дали не станаха прекалено много неща за много кратко време???? Приемам вашите мнения..Ще съм много благодарна да ме "подкрепите" по някакъв виртуален начин и да споделите.....Благодаря ви предварително! Целувам ви! Heart Eyes

# 1
  • Burgas, Bulgaria
Мисля ,че си една здрава жена ,преминала известни стресови ситуации в живота . Мисля ,че трябва да спреш да  мислиш ,че нещо ти има ,да забравиш всички диагнози и лекари ... ако аз бях слушала ,нямаше да имам мъж и две деца ,щях да съм куп нерви и шепа хапове ....
Живота е кръговрат ,едни си отиват ,други се раждат , вземи чети литература - Пътя на душите - една чудесна книга ....
Ако сама не си помогнеш ,никой не е в състояние да го направи .Спортувай , дишай ,живей ...прави любов ,готви вкусни гозби , обикаляй страната ... имаш любим ,не прави така ,че да го отблъснеш с въображаеми проблеми ....

# 2
  • София
Всичко,което описваш е точно като за панически атаки,аз също страдам от ПА...
Но според мен тежки лекарства са ти дали,аз все още успявам без лекарства да се справям.
Не психиатър,а психолог потърси  Peace

# 3
Мадам тиква, благодаря за бързия отговор..сигурна съм, че си права!

Диди..Благодаря за коментара..от 3 седмици ходя на Писхолог, с която си говорим по 3 часа и стигнахме до извода. че има неща от моя характер, които трябва да променя и да престана с прекалената тревожност за това и онова и така...на път съм тръгнала...може би дълъг.....но надежда, че ще се оправя имам.....

# 4
StanyS, минала си през голям ад, аз минах по същия преди години, когато почина баща ми, бях в голяма дупка, имам мигрена от 20 години, кризи, тръгнах по семинари, личностно развитие, случиха ми се много хубави неща, успокоих се, омъжих се. Мадам Тиква ти е дала много хубави съвети!  Peace

# 5
StanyS, имай предвид, че и диазепама и ксанакса са бензодиазепини, а към тях има много силно пристрастяване и отказването им е много, много трудно. Не трябва да се приемат повече от 14 дена подред. Прочети темите тук във форума за паническите атаки, има много, и предполагам, че има споделена много полезна информация. Но много внимавай с бензодиазепините, казвам ти го от личен горчив опит.

# 6
Не е депресия, не е психическо заболяване, поне според мен и прочетеното. Няма да ти помогнат разговорите с психо терапевт, защото психо терапевтите  не са на твоето място. "Трябвало да промениш нещо в мисленето си", дрън, дрън, това и ти сама си го знаеш нали? Без да те питам ми е известно, че изпитваш непреодолимо чувство за вина. Вина, че си заминала, вина че си се доверила на възможно най неподходящия човек и семейство в чужбина, вина че не си била до баща си, когато е бил болен, подсъзнателно мислиш, че ако си била близо до него си щяла да помогнеш и той все още щеше да е жив. Така ли е? А сега отгоре на всичко въпреки, че обичаш човека когото си срещнала, подсъзнателно изпитваш несигурност, опасяваш се да не би отново да си сгрешила. Ако правилно съм напипала нещата, първата ти задача е да се освободиш от чувството на вина. Това става лесно. Но ако има нещо друго сподели, с каквото можем ще помагаме.

# 7
  • София
Консултация с психиатър, не психолог или психо-терапевт.

# 8
Dontan мисля колко си права в момента и как с всеки изминал ден се опитам да преглътна чувството за вина и страх..може би това е главния проблем който ми вреди. Прочетох "Излекувай живота си"
сега чета и "Лечебният код" и виждам, че всичките неща на подсъзнателно ниво вредят много. Мислиш ли, че с времето и като потуша чувствата които ми вредят ще заживея пак нормалния живот? Днес между другото не съм пила диазепама и се чувствам доста добре макар и гадното време навън. Докато писах и четох някои коментари си и поплаках, което винаги ме кара да ми олеква много, защото когато трябваше не плаках а се правих на силната........и мисля че това е проблема..

# 9
Консултация с психиатър, не психолог или психо-терапевт.

Направих и ми даде Сероксат...не издържах на страничните симптоми...повръщах си буквално червата, бях като във филм, не можех да спя и тя ми казваше по телефона, че това е нормално и трябва да ги пия...отслабнах сигурно 4 кг за тия 3 дни...
Можеш ли да се обосновеш, защо мислиш че съм за психиатър....моля...

# 10
Много хубав коментар ти е написала dontan, но ако тези неща те ядат отвътре и не споделяш и не плачеш, а се стремиш да се покажеш силна и ведра, това ще те съсипе, мила. Сподели чувствата си с партньора си, поплачи си - сама, с него, с мама, няма значение. Не си мисли, че той ще те харесва по-малко, защото показваш някаква слабост. Напротив, има шанс да те хареса още повече, да те почувства по-близка.

Аз получавах панически атаки от едно работно място. Спряха чак когато напуснах. Не ми помогнаха нито антидепресанти, нито успокоителни. Трябва да се справиш с първопричината. Успех, мила  Hug

# 11
Аз получавах панически атаки от едно работно място. Спряха чак когато напуснах. Не ми помогнаха нито антидепресанти, нито успокоителни. Трябва да се справиш с първопричината. Успех, мила  Hug

Знаеш ли, аз също получих някои от атаките на работа или преди работа, но интересното е че на мен тази работа много ми харесва. Има си го стреса да, но на мен ми е интересно да се справям с трудни задачи по принцип. После разтоварвам със спорт или тв. Когато получих 1 път кризичка в къщи Събота или 1 при фризьора май си установих, поне..че не е работата...само..първата седмица мислих, че получавах задух само при мисълта че отивам там където ми е станало лошо. А сега се опитвам да тръгвам с кеф и да забравя..Но е трудно...

# 12
Хвърляй диазепама, нямаш нужда от него. И моля те на чети "Излекувай живота си", твоят живот въобще не е болен. Ако пък много ти се чете нещо от тоя род бих ти препоръчала "Истината", по -надъхваща е. Не ми харесва, че чакаш нещата с времето да си дойдат на мястото. Не чакай, действай и запомни, че твоето психично здраве е в твои ръце. Не чакай утре, защото утре може да няма, започни от днес и сега. ето предстои една приятна съботна вечер, в която си струва да си направим нещо хубаво за хапване, да подберем хубав филм, да сме да любимите хора и да се отпуснем и най-вече да заврем някъде на много скришно място чувството си за вина. Зная какво си мислиш, че много лесно се дават съвети отстрани. Нали? Не е така, не ми се спуща в обяснения каква е моята лична драма. Докато осъзнах, че не съм болна и че с хапчетата с които ме тъпчат е възможно да превъртя. И когато осъзнах, че основният ми проблем е непреодолимото ми чувство за вина, реших да се освободя завинаги от него. Получи се! Пробвай и ти и моят съвет е още от днес. Така ще се радвам ако съм ти полезна, защото с непознати е по лесно да споделиш и това от опит го зная.

# 13
Паническите атаки се случват в главата ти. Знам, прилошаването и замайването са ужасно силни, но истината е, че никой не е умрял от паническа атака. Изясни си какво точно те кара да се чувстваш несигурна и започни да работиш по отстраняването на проблема. И аз обичах работата си, но имах малоумни шефове, които ме тормозеха. Реших си проблема като се махнах. Оттогава не съм имала нито една паническа атака.

А междувременно не забравяй да живееш и не си позволявай цялото ти ежедневие да се върти около някакво състояние. Не пропускай хубавите неща, втренчена в някакви симптоми. Да, както са ти написали, ти не си болна. Просто си много чувствителна. А това е хубаво качество, защото означава, че си емоционално и духовно богат човек. Миналото си е минало, живей в настоящето, сигурна съм, че има на какво да се радваш.

И още нещо - не се срамувай да си сменяш лекарите, когато не си доволна. Трябва да си сигурна, че си попаднала на специалист, който наистина се опитва да ти помогне. То си личи.

Общи условия

Активация на акаунт