Дискова херния - 10

• 216 288
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • На планетата земя
Здравеите искам да попитам които е ползвал инжекциите дискус композитум калмия помагат ли задискова протрузия има ли подобрние от тях имам протрузия на л4 л5

Лично на мен не ми помогнаха,но докато не пробвате няма как да разберете дали ще ви подействат.
Бубка7,започна ли да се раздвижваш по малко?

# 751
Алечка, а всичко ли правиш на йогата или пропускаш някои асани? И съветвал ли те е лекар кое да избягваш, според конретното място на дисковата херния? За водната гимнастика може ли също да споделиш къде ходиш и дали изпълняваш упражненията наравно с останалите?

Всичко си правя от йогата, но съм и подбрала по елементарни видеа. На аеробиката всичко си правя, във водата е лесно. Във Велико Търново съм, ако ти е от полза ще споделя.

# 752
 buba_koko, следвам съветите на един много компетентен човек с дискови хернии.За сега правя само леки разстегателни упражнения.Имам силни болки все още и всяко неправилно движение ми засилва болките.Почивката,покоят и лежането ми се отразяват най-добре.Имах натоварване с почистване,наложи се и се влоших ужасно.С голям зор взеха да ми намаляват болките и трябва да внимавам много.Лежа предимно,няма друг начин,болките ме принуждават. Ако не се подобря ще се замисля за консултация с неврохирург и за операция. Смятах да ходя при биоенерготерапевт,но нямаме кола сега.Помогнал на доста хора с дискови хернии. Ти как си?

# 753
  • На планетата земя
Дано ти поутихнат болките бубка 7 и да се разминеш с операция.
А аз как да съм,напоследък уж съм по-добре като цяло,но в дни като днешния с дъжд и голяма влага болките се позасилват определено.

# 754
  • из България
Здравейте
От къде може да се поръчат Discus Compositum N mit Kalmia за дискова херния

# 755
  • София
Алечка, благодаря! Аз също пробвам да ходя на йога, но провокирам болки с нещо, което правим там и колкото и да не желая, вероятно ще трябва да я спра. Определено ми се иска да спортувам, но май няма много подходящи за нашето заболяване тренировки Sad

# 756
Здравейте,
И аз се боря с тази гадост и стигнах до извода, че истината е читав кинезитерапевт!
Бихте ли препоръчали някой в София?
Някой има ли отзиви за Георги Хамамджиев - Физиомед?
Поздрави!

# 757
Здравейте на всички с болките в кръста.Не съм писала отдавна,сега ще ви кажа докъде я докарах.Е живота на педал го преустанових,защото постъпих по спешност в болница почти неходеща.Препоръчаха ми операция,но реших да отида първо на Павел Баня попаднах в СБР няма да описвам условията-на уж реновираните стаи изтърпях ги.процедурите ми подействаха обаче много добре.Януари заминах отново вече в ПРО и от позицията на минала и през единия санаториум и другия ще дам оценка,че в Про условията са идеални,но процедурите ми идваха като спа,а в СБР ми идваха лечебни.Да споделя,че и на двете места се запознах с хора преминали операция и отново с болежки или рецидиви,имаше и доволни.Реших,че ще търся алтернатива да избягам ножа до последно.След питане,разпитване края на януари се подложих на озонотерапия също от едни оплювана,от други не.Аз видях ефект няма ги онези кошмарни болки,дали двете дискови са се стопили не зная няма да се подложа засега на второ ЯМР-беше ми повече от кошмар лично на мене.Интересува,ме че засега никъде не ме боли освен ,ако нещо не се преуморя.Също така ендокринолог ми промени начина на хранене,опитвам се да го спазвам и засега съм свалила и килограми,които влияят добре на кръста.Казват,че до десет години се излиза от зависимостта на кортекостероидите.Всеки месец трябва профилактично да озонирам тялото си ,за да поддържам нивото на озон в организма.На малоумните ми въпроси докторката ми го обясни тъй простичко"Гела при операция повдига прешлените и се отпуска захапаното,прищипаното и се лекува възпалението,озона по естествен начин ти прави атмосферно налягане в организма,което повдига прешлените и се отпуска захапаното"дали е вярно не зная.Но първите процедури не усещах нищо последните вече усещах боцкането от иглата според докторката това е,защото нервите са се съживили.Благодаря,че изчетохте дългия ми пост.Умишлено не казвам къде си правих терапията,за да не прозвучи като реклама,но аз съм доволна. Grinning

# 758
Здравейте! Има ли оперирани от дискова херния на шийни прешлени, с поставяне на кейдж? Мъжът ми има оплакване от изтръпване на ръката, понякога и на крака. Направихме ЯМР и заключението е медианна ДХ на ниво С3-С4. Също така има стеснение, не съм много запозната и затова ще го кажа така: има и шип. Та доктора ни каза, че това се оправя единствено оперативно, като ни насочи към доц. Каракостов от Иван Рилски. На мен ми се вижда много рискова тази операция  Cry Има ли и други варианти?

# 759
  • Варна
merym16, аз съм с две ДХ на шийните прешлени. Една ДХ е десностранна медианна, тя е на С5 - С6, другата е на С4 - С5. От 4 години съм с тази диагноза. Имам консултация с неврохирург, който ми препоръча операция само в краен случай, ако много се влоши качеството ми на живот. Бях 1 година много зле, не че сега съм се оправила, но поне болките са търпими. Ходя на физиотерапия, която включва електрофореза с Прокаин или Лидокаин, компреси с Луга, в зависимост от състоянието ми преценяват дали да включат и ултразвук. Правих и 10 дни акупунктура, сега ми предстои пак. Внимавам с движенията, доколкото е възможно, все пак съм с малко дете и натоварването не е никак малко ... Правя упражнения, препоръчани ми от кинезитерапевт и взимам Хомеопатични лекарства. Аз не бих се хвърлила на операция само заради изтръпвания. На мен също ми изтръпваха ръцете и единия крак, истината е, че трябва време, удобен матрак, умерено движение.

# 760
Здравейте! Има ли оперирани от дискова херния на шийни прешлени, с поставяне на кейдж? Мъжът ми има оплакване от изтръпване на ръката, понякога и на крака. Направихме ЯМР и заключението е медианна ДХ на ниво С3-С4. Също така има стеснение, не съм много запозната и затова ще го кажа така: има и шип. Та доктора ни каза, че това се оправя единствено оперативно, като ни насочи към доц. Каракостов от Иван Рилски. На мен ми се вижда много рискова тази операция  Cry Има ли и други варианти?

И аз имам ДХ и протрузии в шията. Не може ли да опита първо да си оправи стойката при седене, ходене, да си вземе читав матрак и възглавница , да изкара курс физиотерапия, ако не е в остра фаза и тогава да преценявате? Колко е голяма хернията и до колко засяга нервите? Ако искаш качи снимки. Операцията на шията е доста опасна, а тези кейджове хич не ми харесват като идея. Сложи ли ги край на всякакъв спорт и натоварвания.По американски форуми съм чел и за доста усложнения.Съветът ми е да опита всичко преди операция.Успех!

# 761
 iliev84, Arven_89 Благодаря за споделеното! Какво ми препоръчвате? С кого да се консултираме, за да знаем какво да предприемем от тук нататък? Истината е, че операцията ме ужасява, а не знам какво да направя  Sad

# 762
Баща ми беше опериран преди 5 мес. също от ДХ на врата вследствие на шипове. Поставиха му кейдж и планка. Оперира го точно доц. Каракостов. Операцията беше безкръвна, без махане на конци. Носи се шийна яка месец и половина. Колкото по-рано се направи толкова по-бързо е възстановяването. При баща ми бяха засегнати краката (доктора каза, че засегнатите прешлени при него "отговаря ли" за краката, няма притискания по други части на гръбн. стълб). Понеже дълго време никой не му беше поставил точна диагноза накрая отиде с доста напреднала пареза на краката и сега много трудно се възстановява. В общи линии след махане на яката му разрешиха да вдига до 5 кг, а след около  6 м. му каза, че може да се върне към нормалния си начин на живот. Все пак това е индивидуално. В болницата с него имаше едно момче с оплакване от изтръпване на ръката. След операцията болките му бяха минали и се чувстваше много добре. От това, което видях не смятам, че операцията е толкова страшна и след това спираш да живееш както си живял.  Да, може би ми е лесно да го кажа, защото не съм минала през това, но при баща ми просто нямаше друг вариант. Преди това ходи и по Павел баня и Овча Могила, ама ефект нямаше изобщо. Иначе си е доста скъпо - титаниев диск към 2000 лв и планката с 4 винта - към 2600 + 700 лв за избор на екип (ако искаш да си сигурен, че ще те оперира доцента) = 5300 лв. Според мен вървете  все пак на преглед, защото от много отлагане може да стане мнооого по-лошо. За доц. Каракостов мога да кажа само добри думи - внимателен и човечен! Дано съм била полезна Peace

# 763
iliev84, Arven_89 Благодаря за споделеното! Какво ми препоръчвате? С кого да се консултираме, за да знаем какво да предприемем от тук нататък? Истината е, че операцията ме ужасява, а не знам какво да направя  Sad

Аз в момента търся добър кинезитерапевт в София, но засега не намирам никой читав.
Като се ориентирам ще пиша.
Препоръките ми в горния мейл ги изпълнете + милгама Н за изтръпването и НСПВ за болките ще помогнат като за начало.Важното е да промени начина си на живот и навиците си. Операция само в краен случай, ако болките са нетърпими или започнат симптоми на пареза и нищо друго не помага.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 12:02 от iliev84

# 764
Баща ми беше опериран преди 5 мес. също от ДХ на врата вследствие на шипове. Поставиха му кейдж и планка. Оперира го точно доц. Каракостов. Операцията беше безкръвна, без махане на конци. Носи се шийна яка месец и половина. Колкото по-рано се направи толкова по-бързо е възстановяването. При баща ми бяха засегнати краката (доктора каза, че засегнатите прешлени при него "отговаря ли" за краката, няма притискания по други части на гръбн. стълб). Понеже дълго време никой не му беше поставил точна диагноза накрая отиде с доста напреднала пареза на краката и сега много трудно се възстановява. В общи линии след махане на яката му разрешиха да вдига до 5 кг, а след около  6 м. му каза, че може да се върне към нормалния си начин на живот. Все пак това е индивидуално. В болницата с него имаше едно момче с оплакване от изтръпване на ръката. След операцията болките му бяха минали и се чувстваше много добре. От това, което видях не смятам, че операцията е толкова страшна и след това спираш да живееш както си живял.  Да, може би ми е лесно да го кажа, защото не съм минала през това, но при баща ми просто нямаше друг вариант. Преди това ходи и по Павел баня и Овча Могила, ама ефект нямаше изобщо. Иначе си е доста скъпо - титаниев диск към 2000 лв и планката с 4 винта - към 2600 + 700 лв за избор на екип (ако искаш да си сигурен, че ще те оперира доцента) = 5300 лв. Според мен вървете  все пак на преглед, защото от много отлагане може да стане мнооого по-лошо. За доц. Каракостов мога да кажа само добри думи - внимателен и човечен! Дано съм била полезна Peace

Има доста голяма разлика в операцията и методите за лумбална и цервикална дискова херния.
Радвам се за баща ти!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт