Дискова херния - 10

• 216 295
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте и от мен. Изчела съм темите за дискова херния тук няколко пъти и се мъча да намеря нещо общо с моя случай. Имам чувството, че повечето тук са млади хора /което разбира се изобщо не е добре/.  Аз съм на 52,от октомври 2014 имам непрекъснати  болки в петите-едвам стъпвам, вървя и куцам все повече и повече и имам лека некомфортност в левия крак.
ЯМР показва 1 лумбална херния на L1-2, издуване на всички лумбални дискове и  умерена остеохондроза, няма компресия на дуралния сак. Тази херния не би трябвало да дава тези болки в петите, а мен само те ме болят, интересна работа. Правих и рентген н петите, нямат шипове.
Изкарах един курс с манитол, нестероидни, и милгама, ходих на Наречен за седем дни, няма абсолютно никаква промяна, никакъв знак, че реагира на тези неща; Та дали е възможно никога да не спре тази болка в петите и тотално да се инвалидизирам- вече минаха 6 месеца....

# 736
  • Казанлък
Здравейте и от мен. Изчела съм темите за дискова херния тук няколко пъти и се мъча да намеря нещо общо с моя случай. Имам чувството, че повечето тук са млади хора /което разбира се изобщо не е добре/.  Аз съм на 52,от октомври 2014 имам непрекъснати  болки в петите-едвам стъпвам, вървя и куцам все повече и повече и имам лека некомфортност в левия крак.
ЯМР показва 1 лумбална херния на L1-2, издуване на всички лумбални дискове и  умерена остеохондроза, няма компресия на дуралния сак. Тази херния не би трябвало да дава тези болки в петите, а мен само те ме болят, интересна работа. Правих и рентген н петите, нямат шипове.
Изкарах един курс с манитол, нестероидни, и милгама, ходих на Наречен за седем дни, няма абсолютно никаква промяна, никакъв знак, че реагира на тези неща; Та дали е възможно никога да не спре тази болка в петите и тотално да се инвалидизирам- вече минаха 6 месеца....

Имала съм същите болки в петите преди години. Доста неприятни и продължителни. Понякога имах чувство,че ми се забиват пироните и ми се ревеше от болката. Правих и аз снимката...ортопеда ми каза,че имам някакви промени,но те не би трябвало да причиняват чак такъв дискомфорт. Посъветва ми да изхвърля чехли от гардероба си и да ползвам сандали-обувки със удобен ток 3-4 см височина. Точно тогава вървя и една реклама на стелки Ортотекс и прежалих 60 лева за да ги купя. По няколко пъти на ден си мазах  стъпалата с различни мазила.
По същото време по съвета на неврохирурга ми си промених и позата за спане. Каза ми да спя с повдигнати на 30 градуса крака...така,че петите да не докосват нищо. Мислех,че няма да стане тази работа  Joy ,но свикнах и спах така поне 6-7 месеца. Направих си едно приспособление от одеяла и възглавници...така,че краката ми да лежат върху това отпуснати,без напрежение. Тази поза някак ми облегчи и болки в тазобедрените стави.
В интерес на истина, и сега понякога имам болки в петите,но се чувстват само в първите стъпки след като стана от седнало положение,например...
Бих ти посъветвала поне да си направиш сметка на обувките,които носиш и да пробваш някои стелки. В китайски сайтове можеш да намериш разни ортопедични полу- и цели стелки от различни материали.

# 737
Valpan, благодаря много  bouquet:! Поръчах и ми доставиха стелки- цели силиконови, отделно купих и ортопедични обувки, български. Наистина, като че ли малко по ми е по-добре. Пробвам и позите за спане с повдигнати крака, но затова ще трябва време Simple Smile. Хубава и усмихната сряда!!

# 738
евалата позитивното мислене помага. повече вървене по малко седене , както винаги ще си кажа ДЯВОЛСКИ НОКЪТ И ЕВКАЛИПТ И МАСАЖ.  аз естествено покрай хубавото време се поразвърлях и събота като седнах и не можах да стана , обаче масажче в понеделник малко нпсв което пък подейства а едно време ич не ми действаше и съм почти бомба вече. ВСЕ ПАК е пролет и ще си боли аз дребните болки и изтръпвания в краката вече си ги чувствам като нещо нормално. та забравих и клякане като сумисти , хем е секси хем полезно. ай наздраве и от мен и горе главата.  и по слабичкиииии. само ще добавя принципа е много прост НИКАКВА ЕЛЕКТРОФОРЕЗА , НИКАКВИ МАГНИТИ ИМАЛИ БОЛКА  НА НЕРВИ!!!!нервите болят защото са възпалени трябва да се успокоят а не да се възбуждат. може с кубче лед за 1 минута да си го прокарваш по хода на нерва който те боли няма значение кой.

2. Някой има ли впечатления от балнеолечението в Кюстендил?

falath, аз съм може би най-големият застъпник в темата на балнеолечението
в Кюстендил. Казвала съм го и друг път - за мен там е наистина уникално
съчетанието между минералната вода и калта/торфа, които носят от
кюстендилското езеро Байкал. Това е мястото, на което аз съм имала
най-голям ефект, като се има предвид, че първия път, когато попаднах
там случайно, бях с пареза и силно куцаща. Ходила и съм във Велинград,
Баня, Карловско и Павел баня.  

Звучи добре и ще се пробва... наесен. Сега се хвърлих с главата надолу и се записах по НОИ за Павел баня. Изчетох коментарите какво мога да очаквам и ще питам за съвет - да рискувам ли с тези прословути (или проклети) екстензии? Какво представляват те всъщност?

Ето и моя случай.
Началото. Октомври месец, докато правех унгарски салам  Laughing почувствах лека болка в кръста вдясно. Понеже си падам леко хипохондричка, отлагах да чета каквото и да е, или да ида на лекар, за да не се шашкам излишно... и след като взе да ме боли и отляво (след закупуване и мъкнене до вкъщи на симпатична хлебопекарна), най-после отидох на невролог в Исул. Боцнаха ме тук и там с игла, прегледаха ме и ми назначиха Диклофенак и Милгама. Облекчението беше моментално. И за една седмица.
Моментът на истината. Последва втори преглед при ужасен невролог в ДКЦ, чийто номер няма да споменавам. Още не ме беше прегледал, и ми заяви директно, че съм за операция и да си вадя ТЕЛК, щото съм дотук. Това беше моментът на осъзнаването, че нещата май не са песен. Последва скенер, а после и ЯМР, които установиха 3 протрузии в шийната област, 2 в лумбалната и 1 малка херния на Л5 С1. Минах още един курс противовъзпалителни и физиотерапия с Нивалин и електрофореза. 10 дни се чувствах чудесно и моментално се метнах в Родопите, откъдето се върнах с болки и изтръпвания в лявата ръка  Laughing Трети невролог (Токуда) ме прегледа и рече, да не се спичам, да пия още един курс противовъзпалителни и да почвам спорт и ще се оправя. Симпатяга!
Ходенето по мъките. Следващите 2 месеца минах и курс иглотерапия, след който също имаше временно подобрение. Започнах упражнения ежедневно, къде по съвет на препатили, къде от интернет, което е супер възмутително - как не се намери никой рехабилитатор да ме посъветва какво да правя... Пробвах и с миопунктура и акупресура, което май нямаше никакъв ефект и се отказах да довърша курса. Общо взето, мятам се от едно на друго и вероятно се допрецаквам съвсем. Понастоящем ме боли и в средната част на гърба и само там не съм си правила ЯМР още, защото умирам от шубе още колко гадинки ще си направят селфи там  #Cussing out
И така... опитвам се да приема нещата с чувство за хумор (работи, в дните, когато не боли зверски), имам нов ергономичен стол за работа, нов матрак за спане, правя обиколки на квартала в работно време на всеки 2 часа, предстои ми първо ходене в Павел баня и пия по едно голямо всяка вечер, за да не изтрещя психически  Laughing В процес на търсене на правилния спорт съм, но знаете как е - грешен избор и пак на легло. Почнах да вземам и колаген като хранителна добавка и т.н. и т.н. Добре, че имам свестен шеф и половинка, която ме подкрепя безрезервно. Жалкото е, че още нямаме детенце, а може и да е късно вече.
Извинете, ако съм ви досадила   bouquet

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 18:51 от ivaylo1980

# 739
евалата позитивното мислене помага. повече вървене по малко седене , както винаги ще си кажа ДЯВОЛСКИ НОКЪТ И ЕВКАЛИПТ И МАСАЖ.  аз естествено покрай хубавото време се поразвърлях и събота като седнах и не можах да стана , обаче масажче в понеделник малко нпсв което пък подейства а едно време ич не ми действаше и съм почти бомба вече. ВСЕ ПАК е пролет и ще си боли аз дребните болки и изтръпвания в краката вече си ги чувствам като нещо нормално. та забравих и клякане като сумисти , хем е секси хем полезно. ай наздраве и от мен и горе главата.  и по слабичкиииии. само ще добавя принципа е много прост НИКАКВА ЕЛЕКТРОФОРЕЗА , НИКАКВИ МАГНИТИ ИМАЛИ БОЛКА  НА НЕРВИ!!!!нервите болят защото са възпалени трябва да се успокоят а не да се възбуждат. може с кубче лед за 1 минута да си го прокарваш по хода на нерва който те боли няма значение кой.

И никакъв WoW. Невър евър  Blush

2. Някой има ли впечатления от балнеолечението в Кюстендил?

falath, аз съм може би най-големият застъпник в темата на балнеолечението
в Кюстендил. Казвала съм го и друг път - за мен там е наистина уникално
съчетанието между минералната вода и калта/торфа, които носят от
кюстендилското езеро Байкал. Това е мястото, на което аз съм имала
най-голям ефект, като се има предвид, че първия път, когато попаднах
там случайно, бях с пареза и силно куцаща. Ходила и съм във Велинград,
Баня, Карловско и Павел баня.  

Звучи добре и ще се пробва... наесен. Сега се хвърлих с главата надолу и се записах по НОИ за Павел баня. Изчетох коментарите какво мога да очаквам и ще питам за съвет - да рискувам ли с тези прословути (или проклети) екстензии? Какво представляват те всъщност?

Ето и моя случай.
Началото. Октомври месец, докато правех унгарски салам  Laughing почувствах лека болка в кръста вдясно. Понеже си падам леко хипохондричка, отлагах да чета каквото и да е, или да ида на лекар, за да не се шашкам излишно... и след като взе да ме боли и отляво (след закупуване и мъкнене до вкъщи на симпатична хлебопекарна), най-после отидох на невролог в Исул. Боцнаха ме тук и там с игла, прегледаха ме и ми назначиха Диклофенак и Милгама. Облекчението беше моментално. И за една седмица.
Моментът на истината. Последва втори преглед при ужасен невролог в ДКЦ, чийто номер няма да споменавам. Още не ме беше прегледал, и ми заяви директно, че съм за операция и да си вадя ТЕЛК, щото съм дотук. Това беше моментът на осъзнаването, че нещата май не са песен. Последва скенер, а после и ЯМР, които установиха 3 протрузии в шийната област, 2 в лумбалната и 1 малка херния на Л5 С1. Минах още един курс противовъзпалителни и физиотерапия с Нивалин и електрофореза. 10 дни се чувствах чудесно и моментално се метнах в Родопите, откъдето се върнах с болки и изтръпвания в лявата ръка  Laughing Трети невролог (Токуда) ме прегледа и рече, да не се спичам, да пия още един курс противовъзпалителни и да почвам спорт и ще се оправя. Симпатяга!
Ходенето по мъките. Следващите 2 месеца минах и курс иглотерапия, след който също имаше временно подобрение. Започнах упражнения ежедневно, къде по съвет на препатили, къде от интернет, което е супер възмутително - как не се намери никой рехабилитатор да ме посъветва какво да правя... Пробвах и с миопунктура и акупресура, което май нямаше никакъв ефект и се отказах да довърша курса. Общо взето, мятам се от едно на друго и вероятно се допрецаквам съвсем. Понастоящем ме боли и в средната част на гърба и само там не съм си правила ЯМР още, защото умирам от шубе още колко гадинки ще си направят селфи там  #Cussing out
И така... опитвам се да приема нещата с чувство за хумор (работи, в дните, когато не боли зверски), имам нов ергономичен стол за работа, нов матрак за спане, правя обиколки на квартала в работно време на всеки 2 часа, предстои ми първо ходене в Павел баня и пия по едно голямо всяка вечер, за да не изтрещя психически  Laughing В процес на търсене на правилния спорт съм, но знаете как е - грешен избор и пак на легло. Почнах да вземам и колаген като хранителна добавка и т.н. и т.н. Добре, че имам свестен шеф и половинка, която ме подкрепя безрезервно. Жалкото е, че още нямаме детенце, а може и да е късно вече.
Извинете, ако съм ви досадила   bouquet

# 740
Някой опитвал ли е с хомеопатия?

# 741
niki777, може ли да ми кажете откъде си купихте ортопедичните обувки? Понеже имам проблем със стъпалата,напречно спаднал свод.Трудно ми е да си намеря удобни обувки.На коя фирма са?Равни ли са,ниски,без токчета?
 Благодаря Ви предварително! Може и на лични съобщения да ми пишете.

# 742
niki777, може ли да ми кажете откъде си купихте ортопедичните обувки? Понеже имам проблем със стъпалата,напречно спаднал свод.Трудно ми е да си намеря удобни обувки.На коя фирма са?Равни ли са,ниски,без токчета?
 Благодаря Ви предварително! Може и на лични съобщения да ми пишете.
[

Намират се от аптеките в Стара Загора
Много са ефтини

/quote]

# 743
Записвам се, за да ви следя. Знам, че болките са нечовешки, дано да се справите с тях.  Simple Smile

# 744
Христос Возкресе!!!

Сега направо на въпроса:) Някой ползвал ли е тези продукти - http://bg-fitness.com/discus-intervertebralis-heel-inzhektsii-za … ya-na-tsena-68-lv и http://bg-fitness.com/funiculus-umbilicalis-suis-injeel-heel-tsena-68-lv?

Как се ползват, ефекти... newsm78
Ползвал съм ги след Дискуса 2 курса в годината по 5 ампули(1амп. на седлица).По-добре дестват като се бият подкожно.Особено е добре да се бият ако вместо Дискус комп. си биете Дискус комп. Н с калмия(по-евтиния).Дискуса сваля възпалението/намаля болката,а тези двете са за укрепване на хрущяла и съед. тъкан.Може и само първото да си биете,пак има добър ефект.

# 745
Здравеите искам да попитам които е ползвал инжекциите дискус композитум калмия помагат ли задискова протрузия има ли подобрние от тях имам протрузия на л4 л5

# 746
 Светльо, помагат и за дискова протрузия и за дискова херния.Но най-добър ефект имало като се слагат мускулно в близост до засегнатото място,на около 3-4 см.На доста хора във форума е помогнал.Също и на хора от други форуми.Но пак е индивидуално.
 Сега си слагам Дискус композитум мит калмия заедно с Фуникулус умбиликалис  суис и Дискус вертебралис суис през ден.Първият курс ми беше преди 18 дни с Дискус композитум от по-силния. Понеже имам силни болки и реших да не чакам да минат 1-2 месеца от първия курс.Дано да не греша и да имам ефект,но още е рано да се каже,не забелязах нещо особено след първия курс.Всъщност ми намаля световъртежа,гаденето и болките във врата.Казват,че ефекта се усещал след няколко курса.
 Успех на всички в лечението!

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 17:02 от bubka7

# 747
  • София
Здравейте, във връзка с написаното от falath, че е в търсене на правилния спорт, искам да попитам дали някой с дискова херния практикува друго освен плуване?

# 748
Здравейте, във връзка с написаното от falath, че е в търсене на правилния спорт, искам да попитам дали някой с дискова херния практикува друго освен плуване?

Аз - йога и водна аеробика  Peace

# 749
  • София
Алечка, а всичко ли правиш на йогата или пропускаш някои асани? И съветвал ли те е лекар кое да избягваш, според конретното място на дисковата херния? За водната гимнастика може ли също да споделиш къде ходиш и дали изпълняваш упражненията наравно с останалите?

Общи условия

Активация на акаунт