Дискова херния - 10

• 216 298
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте моля за съвет. От няколко години получавам едно изтръпване което отначало усещах в кракът след това и в ръката от същата страна  та чак до ухото и отскоро чувствам и болка в гръбнака. Имам периоди на подобрение когато всичко минава но наскоро след прием на антибиотик за който имаше страничен ефект поява на невропатия пак се върнаха нещата.

Започвам да се притеснявам че е нещо сериозно но не знам при кого да отида и какви изследвания да направя. Не ми се ходи при личната лекарка която да ме прати на невролог и да експериментират с лекарства искам най-сигурният метод за откриване на проблемът и инфо за специалисти от които сте доволни. Аз съм от Пловдив. Много благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 12 апр 2015, 08:46 от Niss

# 721
Христос Возкресе!!!

Сега направо на въпроса:) Някой ползвал ли е тези продукти - http://bg-fitness.com/discus-intervertebralis-heel-inzhektsii-za … ya-na-tsena-68-lv и http://bg-fitness.com/funiculus-umbilicalis-suis-injeel-heel-tsena-68-lv?

Как се ползват, ефекти... newsm78

# 722
Здравейте  Simple Smile

Моля ви за съвет. С множество протрузии съм отгоре до долу и една малка лумбална херния (от няколко месеца са ми оплакванията). В процес на търсене на правилния матрак. Пробвахме Мемори Фреш на Дормео, но 30дневният му срок изтича и мислим да го сменим. Причината е, че ми се струва доста твърд (макар че уж за тези състояния се препоръчва да е твърд). Но се събуждам нощем с изтръпнали крайници. Друг е въпросът и, че е много трудно да прецени човек от какво точно се активират болките в кръста и гърба и дали реално матракът е проблемът, или нещо друго.

Вчера ходихме да изпробваме огромно количество матраци  Laughing Най-удобно се почувствах на Магнифлекс Релано Бамбук, но пък ме притеснява, че е една идея по-мек (и все пак се води ортопедичен). Както и на един модел на Нани, който има мека и твърда страна и меморито му може да се сваля при желание. Тоест, има опции за напасване. Но пък той ми изглежда доста близък до този Дормео, с който сме в момента.

Многословно излезе, но сумарно е това. Моля препатилите да споделят мнение, дали да се насочим към Магнифлекс или Нани, или да търсим друга опция...

# 723
Здравейте имам нужда от помощ имам диагноза приплъзнат прешлен. От няколко месеца получавам едно изтръпване и силно парене придружено напоследък от постоянна болка в кръста. Изпих доста от стандартните  НПВС, в момента пия аулин, но ме боли. Препоръчаха ми инжекции дипрофорс или династат, има ли някой опит с тях. Благодаря сърдечно.

# 724
Petq_mi, на Хееl на мъжът ми му бия инжекции Дискус композитум, това, което сте посочила не ми е познато. На нас от лекар са ни препоръчвани точно Дискус композитум, това е с много хомеопатични препарати. Има ги в Солун, хомеопатична аптека някъде. Купуват ни ги оттам и ни ги изпращам по хора, пътуващи за насам. По-назад разгледайте постовете писани от мен за това. Ще ги видите през личния профил и коментарите в темата, ще ги намерите. Писала съм и схемата, по която му ги слагам, която ни е давана.

И от други лекари също зная, че препоръчват точно тези, които и ние ползваме, но в Б-я ги няма и затова насочват и други хора към Солун. Общо се използват 2 кутии - 20 ампули, горе-долу за около 2 месеца се слагат по схемата. После след 6 месеца се повтаря. И така - 5-6 курса, то се разтяга на няколко години приемът.

# 725
Аз съм слагала Дипрофос. Имаше временно облекчение, но има странични ефекти както всички кортекостеродиди.

# 726
falath, и аз имам голям проблем с намирането на матрак.Купих си Релано бамбо,но ми е малко по-мек и неравен,така ми се струва и се чудя да го върна ли,но ще ми върнат половината сума само.Макар,че се обадих на втория ден.Иска ми се да пробвам Ортопедико фреш,но го има само в Метрото,а не съм добре е не мога да ходя.Май на Магнифлекс по-евтините модели се деформират много бързо.И аз съм с една дискова херния в най-долния торакален дял и няколко протрузии в лумбалния дял. Обикновените дунапрени са много меки и се деформират за дни.Освен да пробвам да спя на дъски и отгоре обикновен дюшек. Като ми е неудобен матрака болките ми се засилват.Но ми е много трудно да си намеря удобен матрак,понеже е свързано с доста обикаляне по магазините и пробване. Успех!

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 14:22 от bubka7

# 727
Благодаря ти, Бубка
Почвам да се убеждавам, че е индивидуално за всеки. Днес вероятно ще взема матрака на Магнифлекс и ще ви пиша отзиви, ако някой се интересува

Понеже съм новак, ви затрупвам с още въпроси  Twisted Evil

Опитах се да изчета каквото има по темата, за да не питам излишно

1. Някой пробвал ли е фитнеса Спайдър спорт? Препоръчаха ми го случайно, а днес се разрових на сайта им и предлагат нещо, което търся от известно време - пълна програма от упражнения под наблюдението на рехабилитатор на място. Честно казано, нямам никакъв опит с фитнеса и ужасно ме е шубе да пробвам самостоятелно, най-вероятно просто ще се довърша от незнание  Laughing Не знам удачно ли е да публикувам линк, но лесно можете да  откриете сайта им в нета. Иначе аз си правя набор от разтегателни упражнения всяка сутрин, откакто се почнаха мъките, не пропускам. Но не е достатъчно, за да се изгради добра мускулатура и прочие, което всеки препатил съветва

2. Някой има ли впечатления от балнеолечението в Кюстендил?

И да споделя, дотук най-много са ми облекчили положението две неща: физио с Нивалин (вероятно повечето от вас са минали през това) и един 10 дневен курс иглотерапия. За съжаление и двете временно... Пак ако на някого може да е полезно, ще споделя повече информация

# 728
  • София

falath, аз съм може би най-големият застъпник в темата на балнеолечението
в Кюстендил. Казвала съм го и друг път - за мен там е наистина уникално
съчетанието между минералната вода и калта/торфа, които носят от
кюстендилското езеро Байкал. Това е мястото, на което аз съм имала
най-голям ефект, като се има предвид, че първия път, когато попаднах
там случайно, бях с пареза и силно куцаща. Ходила и съм във Велинград,
Баня, Карловско и Павел баня.  

# 729

falath, аз съм може би най-големият застъпник в темата на балнеолечението
в Кюстендил. Казвала съм го и друг път - за мен там е наистина уникално
съчетанието между минералната вода и калта/торфа, които носят от
кюстендилското езеро Байкал. Това е мястото, на което аз съм имала
най-голям ефект, като се има предвид, че първия път, когато попаднах
там случайно, бях с пареза и силно куцаща. Ходила и съм във Велинград,
Баня, Карловско и Павел баня.  

Звучи добре и ще се пробва... наесен. Сега се хвърлих с главата надолу и се записах по НОИ за Павел баня. Изчетох коментарите какво мога да очаквам и ще питам за съвет - да рискувам ли с тези прословути (или проклети) екстензии? Какво представляват те всъщност?

Ето и моя случай.
Началото. Октомври месец, докато правех унгарски салам  Laughing почувствах лека болка в кръста вдясно. Понеже си падам леко хипохондричка, отлагах да чета каквото и да е, или да ида на лекар, за да не се шашкам излишно... и след като взе да ме боли и отляво (след закупуване и мъкнене до вкъщи на симпатична хлебопекарна), най-после отидох на невролог в Исул. Боцнаха ме тук и там с игла, прегледаха ме и ми назначиха Диклофенак и Милгама. Облекчението беше моментално. И за една седмица.
Моментът на истината. Последва втори преглед при ужасен невролог в ДКЦ, чийто номер няма да споменавам. Още не ме беше прегледал, и ми заяви директно, че съм за операция и да си вадя ТЕЛК, щото съм дотук. Това беше моментът на осъзнаването, че нещата май не са песен. Последва скенер, а после и ЯМР, които установиха 3 протрузии в шийната област, 2 в лумбалната и 1 малка херния на Л5 С1. Минах още един курс противовъзпалителни и физиотерапия с Нивалин и електрофореза. 10 дни се чувствах чудесно и моментално се метнах в Родопите, откъдето се върнах с болки и изтръпвания в лявата ръка  Laughing Трети невролог (Токуда) ме прегледа и рече, да не се спичам, да пия още един курс противовъзпалителни и да почвам спорт и ще се оправя. Симпатяга!
Ходенето по мъките. Следващите 2 месеца минах и курс иглотерапия, след който също имаше временно подобрение. Започнах упражнения ежедневно, къде по съвет на препатили, къде от интернет, което е супер възмутително - как не се намери никой рехабилитатор да ме посъветва какво да правя... Пробвах и с миопунктура и акупресура, което май нямаше никакъв ефект и се отказах да довърша курса. Общо взето, мятам се от едно на друго и вероятно се допрецаквам съвсем. Понастоящем ме боли и в средната част на гърба и само там не съм си правила ЯМР още, защото умирам от шубе още колко гадинки ще си направят селфи там  #Cussing out
И така... опитвам се да приема нещата с чувство за хумор (работи, в дните, когато не боли зверски), имам нов ергономичен стол за работа, нов матрак за спане, правя обиколки на квартала в работно време на всеки 2 часа, предстои ми първо ходене в Павел баня и пия по едно голямо всяка вечер, за да не изтрещя психически  Laughing В процес на търсене на правилния спорт съм, но знаете как е - грешен избор и пак на легло. Почнах да вземам и колаген като хранителна добавка и т.н. и т.н. Добре, че имам свестен шеф и половинка, която ме подкрепя безрезервно. Жалкото е, че още нямаме детенце, а може и да е късно вече.
Извинете, ако съм ви досадила   bouquet

# 730
  • На планетата земя
Тези екстензии са нож с две остриета,лично аз съм чувала само лоши отзиви за тях от препатили,които са се влошили много.

# 731
  • Варна
Falath, не си и помисляй, че няма да имаш детенце. Аз съм с 2 дискови хернии на шийни прешлени и една в лумбалната област ( води се интерспонгиозна херния на Л 5 ), въпреки всичко си мечтая за още едно детенце, някой ден. Да, много е трудно, имам периоди с ужасни болки, но няма да позволя на ДХ да ме надвие, ме позволявай и ти ! С правилно лечение, добри лекари, много пазене и всеотдайни половинки, се постигат задоволителни резултати.

# 732
  • На планетата земя
Аз също родих второто си дете с тези проблеми,които точно по него време се бяха кротнали:)

# 733
Благодаря ви   bouquet

# 734
Опитвам да се свържа 3 дни с ПРО-то в Павел баня, но без успех.
Някой записал се скоро би ли споделил за кога най-рано са резервациите?

Общи условия

Активация на акаунт