Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 360 051
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 305
Здравейте.Има ли някой впечатление от съдовете на Bergner  http://shop.bergner-bg.com/sudove-za-gotvene#intro
Безвредни ли са?Ще съм ви благодарна за мнението ви

# 1 306
  • Sofia
И мен ме интересуват във връзка с промоцията на Кауфланд:
http://www.kaufland.bg/Nachalo/02_Sortiment/000_Bergner/004_Polezno/index.jsp

Пише, че са от стомана с покритие от кован алуминий, който всъщност ме притеснява.  newsm78

# 1 307
И мен ме интересуват във връзка с промоцията на Кауфланд:
http://www.kaufland.bg/Nachalo/02_Sortiment/000_Bergner/004_Polezno/index.jsp

Пише, че са от стомана с покритие от кован алуминий, който всъщност ме притеснява.  newsm78
Не пише типа на стоманата, което означава, че не е от препоръчваната безвредна 18/10.
Освен това пише че има" незалепващо вътрешно, подсилено, покритие".Всеки подобен тип покритие е на основата на полимерите, което си е направо вредно.Не бих се доверила на тези съдове.

# 1 308
  • Sofia
Ясно. Няма да са те. Трябва ми голяма тенджера - към 6-7 л. Някой да препоръча нещо добро?  newsm78

# 1 309
Наближава черния петък в амазоните. Ще изскочи нещо. Обикновено пускат комплекти silit, bsf, fissler... Мин година от немския си взех голяма тенджера брабантиа, 18/10, за 19.99 Е.

# 1 310
  • Sofia
Някой може ли да каже между керамично покритие и емайл кое е по-незалепващо?
И като си говорим за вредности, какво мислите за електрическите кани? Предстои ми смяна и се колебая между ел. кана и обикновен чайник. Някак си ме притеснява това дето нагревятелят на каната е директно във водата. Но признавам, че не знам нищо по въпроса.  newsm78

# 1 311
Здравейте.Някой има ли впечатления от руски чугунени емайлирани тенджери? Благодаря  Praynig

# 1 312
Здравейте, какво ще кажете за емайлираните чугунени тави и тигани на Lava? От гледна точна на безопастност за готвената в тях храна ме интересува най- вече. Ще се радвам ако има и някой, който да полва такива да сподели- дали залепват, лесно ли се почистват.... Благодаря Simple Smile

# 1 313
  • Sofia
Дали някой ще отговори - ел. кана или чайник?  newsm78 От гледна точка на безвредност.

# 1 314
Има стъклени ел. кани, вероятно са най-добрия избор.

# 1 315
  • Sofia
Има стъклени ел. кани, вероятно са най-добрия избор.
Мен не ме притеснява толкова пластмасата, колкото нагревателят, който е директно във водата, не знам дали не отделя някакви вредни вещества.

# 1 316
  • Бургас
Аз пък мисля,че нагрята пластмаса е много по-зле от нагрят метал.

# 1 317
Дали някой ще отговори - ел. кана или чайник?  newsm78 От гледна точка на безвредност.
Малка тенджерка( от качествен метал) няма ли да върши същата работа?

Имам ел. кана, но не я ползувам за хранителни цели, само ако чистя и ми трябва вряла вода.
Излишна покупка, но е практична за офис или подобни условия.

# 1 318
  • Бургас
Малката тенджерка няма как да се изключи и отмести от котлона сама като заври водата, докато една кана го прави. Отделно от това, става в пъти по-бързо Peace

# 1 319
  • София
savina33, има голям избор от иноксови кани със скрит ел. нагревател. Просто ги огледай от вътре и избери тази без никаква пластмаса отвътре. Аз ползвам такава, много е удобно за кафе, чай, вода за готвене и др.

Общи условия

Активация на акаунт