Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви фактори трябва да имате предвид при избора на съд за готвене?
Как се грижат за чугунените тенджери Le Creuset?
Кой тиган за палачинки е подходящ за индукционни котлони?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви фактори трябва да имате предвид при избора на съд за готвене?
Когато избирате съд за готвене, вземете предвид производителя, производствения процес, основните характеристики като срок на годност, температурна устойчивост, сертификати и материали. Предпочитайте безопасни материали като стъкло, стъклокерамика, керамика и качествена неръждаема стомана 18/10. Избягвайте съдове с органични съединения, алуминий, мед, кадмий и олово и изберете съдове с безвредни повърхности.
-
Как се грижат за чугунените тенджери Le Creuset?
Чугунените тенджери на Le Creuset, които имат емайлирано покритие отвътре, са лесни за почистване и поддръжка. Въпреки това, ако тенджерите нямат емайлирано покритие, трябва да се намазват с мазнина след употреба, за да се предотврати ръжда. От съществено значение е да следвате указанията на производителя за грижа и поддръжка.
-
Кой тиган за палачинки е подходящ за индукционни котлони?
-
Как се почиства тиган с незалепващо покритие?
-
Какви са предимствата на съдовете за готвене от керамика, чугун и керамични тигани?
имам тогава някои резерви щом не е неръждаем. И то не защото е "противозаконно"
тази "патина" по същество е корозия (ръждясване) на мералите, а на т.нар. "нагар"- разложени, или окислени, под давлението на високата температура въглехидрати, мазнини и т.н. Една част от получените по този метод съединения (алдехиди, кетони, ароматни въглеводороди и мн.други) имат приятен цвят, вкус и мирис. За съжаление много от тях са токсични и/или канцерогенни. Проф. Д.Байкова ного често говори в медиите по тези въпроси (и обяснява много-по добре от мен:) )
Търся да си поръчам хубав тиган с незалепващо покритие,на който да правя най вече палачинки.Предпочитам да не е специален за палачинки,защото ми се налага да пържа и други неща.Та въпроса ми е много глупав,знам,но на тези тигани с незалепващо покритие ползвате ли мазнина?Защото имам някакви от този тип вкъщи,но са куча марка и даже да сложа мазнина ,все залепва (а и покритието им се износи,може и затова да е).Харесах си essential на tefal ,но наистина не знам дали е добър тигана.Не държа да е нещо от висок клас,защото така или иначе рядко ще го ползвам.Та ако може да ме насочите ,ще съм ви благодарна.