Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 306
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 285
Честито, milittana!
Имам по-малък съд на съд на Le Creuset и съм страшно доволна. Следващия път ще се възползвам и аз от промоциите и ще си купя по-голям.
Със здраве да си ползваш твоята тенджера.
Ти отказа ли се от голям комплект стоманени тенджери?

p.s. грил тиганите са много намалени, някой питаше наскоро за такъв.
Благодаря! А, не не съм се отказала, още си търся, ама като видях предложението за Le Creuset не можах да се стърпя. Като го получа, ще помагате със съвети и рецепти, аз от своя страна като посъбера опит също. Аз си взех не най-големия съд, но 5, 3 литра мисля че ще ми е добре. Нарочно предпочетох кръгла форма, че да мога и на газов котлон да я ползвам при нужда като тенджера или тиган. Продължавам да търся, моите съдове съм решила да ги подменя с нещо качествено от стомана, колебая се между по-известните немски марки, общо взето линковете и сайтовете, които пуснах вчера - това е. Горе долу се ориентирах или към Бека, или към WMF, в момента има доста добри намаления и в БГ сайтовете които пуснах по-горе. Не ми е спешно това с тенджерите, мога да почакам още.

# 286
  • Пловдив
Харесала съм тези тенджери, в момента са и на добра цена.
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=62691
Може ли някой да сподели мнение от личен опит. Интересува ме дали дръжките на котлон се нагряват. На други модели изрично си пише, че не нагряват но на тези...
И...дали да вярвам на тази промоция дали ще ми доставят точно това, което показват? Някой пазарувал ли е от там?
Благодаря на всеки, който сподели мнение.  Grinning

Точно миналата седмица и аз се колебаех дали да поръчам точно този комплект. Изчетох доста коментари в немския амазон за този и за други комплекти и в крайна сметка поръчах ето този: http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=80791

За него бяха най-добри отзивите, като предимство при него е ненаграяването на дръжките. Готвих досега само веднъж в средната тенджера- водата завира наистина много по-бързо от предишните ми емайлирани тенджери и дръжките не се нагряха.

Обслужването от сайта беше на ниво, поръчах от него, защото цената беше по-добра от амазон в момента.

milittana, самоцитирам се отпреди 10 страници, когато коментирах моя избор със съфорумка, колебаеща се за WMF. Тогава оглеждах WMF, Sillit, Fissler, изчетох отзивите за доста в amazon.de и накрая купих темдверите, които по-горе съм показала. Сега след ползване три месеца, мога да кажа, че съм много доволна. Едиствената ми забележка е, че като оставиш капака на опаката страна, много лесно се търкулва и трябва да се внимава да не се счупи.

# 287
Портокалче, много благодаря за съвета. Разгледах комплекта и сигурно него ще си взема. Ще помисля още няколко дни, но като набор съдове и качество ми допада много. Силарганът ме отказа с това, че не може да се бърка в него с метал, явно е по-капризен материал, а аз вече повече от 20 години съм доволна от стоманата, стига да е качествено изпълнение.

# 288
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Силарганът ме отказа с това, че не може да се бърка в него с метал, явно е по-капризен материал,

бърка се с метал!
не може да се надере!!! като емайла е.

# 289
  • Пловдив
На мен силарганът ми идва доста скъп, ако трябва да купя 3-4 тенджери.

Тенджерите от комплекта на WMF, плюс една на Fissler и още една друга и Le Creuset касеролата, която имам, са ми достатъчни. С най-голямо удоволствие готвя в Le Creuset, но тя ми е малка за супи и т.н. Но някой ден ще си взема и голяма.

WMF Quality One серията мисля, че имаха и вариант от 5 части, погледни и в амазон.
На капаците има три дупки и парата чудесно излиза през тях,не се налага капакът да стои открехнат. Дръжките наистина не се нагряват.

Успех в избора.

# 290
Силарганът ме отказа с това, че не може да се бърка в него с метал, явно е по-капризен материал,

бърка се с метал!
не може да се надере!!! като емайла е.
Нещо явно грешно съм прочела в нета.....

# 291
Аз се влюбих ин дис уан
http://www.amazon.co.uk/Silit-Quadro-Silargan-Suitable-Induction … ords=silit+quadro
пише, че е дишуошър сейф

Само не мога да преценя 3.7 кг с опаковката колко прави чисто тегло на тенджерата и дали е много. La Creuset ме плашат като видя по колко 10 кила тежат.

# 292
6,8 литра много огромна тенджера ми се вижда....Моята най-голяма е 5 и нещо литра и ми е достатъчна. Иначе е доста красива, поне на снимката.
Вижте какъв комплект намерих http://www.amazon.de/dp/B002RWZFAO/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_enco … iid=I80LW3TJA2C0N, има го и в БГ в Пазарувай лесно, малко е по-скъп. Не че ще се втурна ей сега да го купувам, но ми се стори интересна комбинация и може би функционална.

# 293
Ухааа, вярно. Мен ме заблуди 22 см, което не ми се струва много, ама може и да е. Значи ще е по-малка.
Може би тази
http://www.amazon.co.uk/Silit-Stewing-Silargan-Suitable-Inductio … ords=silit+quadro

# 294
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
преди да взема моята тенджера под налягане, много се чудех на такъв комплект от 2 тенджери под налягане, с един капан, но на WMF. бяха на цена 120Е.

в крайна сметка се отказах, защото само място щяха да заемат. малко ядене може да се сготви в голяма тенджера, но много ядене в малка неможе...

# 295
Специално за portocalche - още веднъж голямо благодаря за инфото за Le Creuset от тази сутрин - сега погледнах пак в сайта и половината предлагани съдове са вече изчерпани, включително и този, който си купих.....явно наистина е била изгодна промоцийката и си струват съдинките.

# 296
преди да взема моята тенджера под налягане, много се чудех на такъв комплект от 2 тенджери под налягане, с един капан, но на WMF. бяха на цена 120Е.

в крайна сметка се отказах, защото само място щяха да заемат. малко ядене може да се сготви в голяма тенджера, но много ядене в малка неможе...
Да, ама едното е и тиган.......Става и за нещо набързо, първо да го изпържиш и след това да го задушиш за две-три минутки. Скъпичко ми е обаче. Някой има ли линк за такъв комплект от WMF да го погледна и него?

# 297
  • София
Ако е за под налягане - 6.8 л. не е много, те не се пълнят догоре а на 2/3 макс!
Например моята тефалка под налягане е 8 л. до ръбчето напълнена!

# 298
  • Пловдив
Специално за portocalche - още веднъж голямо благодаря за инфото за Le Creuset от тази сутрин - сега погледнах пак в сайта и половината предлагани съдове са вече изчерпани, включително и този, който си купих.....явно наистина е била изгодна промоцийката и си струват съдинките.

Моля, аз затова и постнах рано рано линка, свършват бързо, цените са доста добри. Промоцията мисля, че важи и утре.

# 299
Ако е за под налягане - 6.8 л. не е много, те не се пълнят догоре а на 2/3 макс!
Например моята тефалка под налягане е 8 л. до ръбчето напълнена!
Имам такава и ми е много трудно да я мия, вярно че не се пълни догоре, но ми е тежка за работа и понякога е неудобна. Освен това като правя нещо за двама-трима човека, аламинути или по-малко храна си ми трябва една по-малка тенджерка. Намерих в Амазона комплекта на WMF http://www.amazon.de/WMF-0792659990-Schnellkochtopf-Set-2-teilig … 3VZ26QEZTQMCRF1PN
като се вземе и един обикновен капак си става супер комплект и може да ми замести сума ти съдове, включително и тиган.

Общи условия

Активация на акаунт