Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 331
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 135
Предполагам, че готвенето по принцип в грил тиган е вредно, защото там се получават много високи температури, при които се образува канцерогенното вещество алка... нещо си.

# 136
Момичета, някои от продуктите на Le Cruiset са с 20% намаление в Amazon.co.uk. Харесах си този грил тиган, който в моментае на цена GBP 68.00. Според вас цената разумна ли е? Има ли някой в темата, който вече ползва такъв тиган?
Аз съм със такъв тиган, назад в темата сме го обсъждали. Цената му можеш да проследиш тук http://uk.camelcamelcamel.com/Le-Creuset-Square-Grillit-Volcanic … roduct/B00004SBI4

# 137
Здравейте,

Купих си тенджера на Beka. Измих я с топла вода и препарат за съдове и след това я сложих да заври с малко вода. В резултат на това, дъното на тенджерата от вътрешната страна се покри с малки точици, които нито се измиват, нито могат да се отстранят чрез избърсване с домакинско руло. Имате ли мнение дали това е дефект на тенджерата и на какво би могло да се дължи. Не мога да разчитам на "консултация" от магазина „Гама елит“, тъй като единственото, което според мен ги интересува там е просто да ти продадат без да знаят и те какво точно продават. 

# 138
Според мен трябва да отидеш в магазина и да им я покажеш.Дори да не знаят на какво се дължи, ще разберат.Щом са ти я продали трябва да могат и да реагират адекватно,ако има проблем с нея.Все пак е нова.

# 139
  • Варна, Пловдив
Здравей, наистина я занеси тенджерата, аз имам две на Бека от 3 години и нямам този проблем.

# 140
  • Варна
Какво мислите за тази тава? Вредна ли е?

# 141
Ами то тук нищо не пише. Тярбава да търсиш информация от производителя.

# 142
  • Варна
Четох в сайта им, но и там нищо не видях. Четох това , на дали може да му се вярва. Възприема го като спам обаче...

100% Керамика

Съдове за готвене, изработени изцяло от естествени материали и вода, по специална технология Ceradon®, гарантираща ви запазване на вкусовите качества на приготвяната от вас храна.

Употреба: Керамичен съд за печене на ястия. Може да се използва в готварска печка, микровълнова фурна, миялня и дори във фризер.

Изработен изцяло от естествени материали, закалени, така че да издържа на високи температури, дори и готвене върху газов котлон. Здравословно, лесно и бързо готвене на всякакъв вид блюда. Печенето с този съд запазва полезните вещества в храната с чудесен вкус и качество.

# 143
  • София
Керамика върху газов котлон !?.... малко се съмнявам да издържи!

# 144
Emile Henry бяха коментирани тук като безвредни и качетсвени. Аз ги харесвам, имам точно таква тава и си я ползвам с удоволствие. Имах и тенджера, само че се спука върху котлона (имаше и друг случай на спукана тенджера Emile Henry...). С тавата нямам проблеми, но не съм я ползвала на повече от 190-200*С. Тя си е само за фурна, не за котлони. И в съдомияланата не съм я слагала. На газов котлон нямат шанс според мен. Лесно се мие, но е доста тежка.

# 145
  • София
Харесала съм тези тенджери, в момента са и на добра цена.
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=62691
Може ли някой да сподели мнение от личен опит. Интересува ме дали дръжките на котлон се нагряват. На други модели изрично си пише, че не нагряват но на тези...
И...дали да вярвам на тази промоция дали ще ми доставят точно това, което показват? Някой пазарувал ли е от там?
Благодаря на всеки, който сподели мнение.  Grinning

# 146
  • Пловдив
Харесала съм тези тенджери, в момента са и на добра цена.
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=62691
Може ли някой да сподели мнение от личен опит. Интересува ме дали дръжките на котлон се нагряват. На други модели изрично си пише, че не нагряват но на тези...
И...дали да вярвам на тази промоция дали ще ми доставят точно това, което показват? Някой пазарувал ли е от там?
Благодаря на всеки, който сподели мнение.  Grinning

Точно миналата седмица и аз се колебаех дали да поръчам точно този комплект. Изчетох доста коментари в немския амазон за този и за други комплекти и в крайна сметка поръчах ето този: http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=80791

За него бяха най-добри отзивите, като предимство при него е ненаграяването на дръжките. Готвих досега само веднъж в средната тенджера- водата завира наистина много по-бързо от предишните ми емайлирани тенджери и дръжките не се нагряха.

Обслужването от сайта беше на ниво, поръчах от него, защото цената беше по-добра от амазон в момента.

# 147
  • София
Благодаря ти.  Simple Smile
И аз така си мислех, че дръжките се нагряват и се колебаех. Цената на тези ми идват малко висока но ще помисля.  Peace

# 148
  • Варна
Момичета, надявам се да ми помогнете. Търся си Уок тиган с не залепващо покритие. Чудя се между следните, като за всеки от тях имам някакви колебания. Искам да са безвредни.

1. 2. 3. 4.

А това пък ми е някакво много съмнително и не разбирам покритието какво е - емайл или керамика - 5.

# 149
Lady April аз не съм експерт, първите две предложения са с еднакво покритие за което бих потърсила инф. на официалния сайт на производителя. Третото предложение го изключвам напълно, бих се спряла на четвъртото и потърсила и друга инф.. Но имай ,предвид че всички са алуминиеви.

Общи условия

Активация на акаунт