Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 363 546
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, надявам се да ми помогнете. Търся си Уок тиган с не залепващо покритие. Чудя се между следните, като за всеки от тях имам някакви колебания. Искам да са безвредни.

1. 2. 3. 4.

А това пък ми е някакво много съмнително и не разбирам покритието какво е - емайл или керамика - 5.
ами за STONELINE сме писали вече. Лично аз не бих си купила.
Под N 3 си посочила продукт на Тефал. Те си обичат тефлона. Не са посочили това 'супер здраво минерално покритие' дали е 'със' или 'без' ПТФЕ или ПФО к-на. Което ме навежда на мисълта, че е 'със'.  Или поне, че има някава органика в смеската, която я рекламират за минерална.
Под N 4 изглежда ОК- без органики, нищо, че е с алуминиева основа. Все пак е анодизирана, което го прави по- здраво и като цяло, по- качествено. Не видях обаче, колко г. е гаранцията, трябва да е поне 5г., за да си струва да се купи.
Под N 5 си посочила чугун. За чугун тук е писано.  Peace

# 151
  • Варна
Благодаря ви, момичета. В крайна сметка поръчах съвсем различно от 5-те ми чуденки.
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B003JN086Q/ref=ox_sc_saved_image_1? … id=A3JWKAKR8XB7XF

Силно се надявам изборът ми да е добър. В сайта на Силит четох, че е без ПТФЕ и ПФОА. Стомана 18/10 е, голям е.

# 152
  • Варна
Момичета, момичета! Вие наистина давате някакви луди пари за съдове които даже и не използвате.  Има един магазин във Варна който предлага супер много и евтини съдове за готвене и въобще всичко за дома, от който може да си набавите на добри цени посуда.  smile3540

Ками, къде е тоя магазин, може и на лични да не се смята за реклама Simple Smile

# 153
Реших да си купя тиган за палачинки 26см, керамичен, за индукция, без PFOA и PTFE. Е днес реших да взема Сапир SP 1322 G26C. Оказа се обаче, че никъде на етикета не пише да е без PTFE. Не мога да намеря това, което търся. Някоя от вас виждала ли е такъв, бихте ли ми препоръчали? Ако не намеря в крайна сметка варианта е да използвам обикновен тиган.

# 154
  • Варна
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B0086ULMLM?cache=a994d7fa98068b2 … -9#ref=mp_s_a_1_9
Заповядай,

Аз го ползвам от 3 години само за палачинки. Доволна съм. Сега си поръчах и по-голям даже.

# 155
  • Sofia
Това http://chrombg.com/tigan-trojno-dano-f240-p-95.html добър избор за тиган ли е? немога да разбера тройното дъно от три пласта стомана ли е или има и нещо друго?

Ще трябва да купувам доста тенджери и тигани и се чудя дали хром силистра са добър избор? дали са безвредни?

# 156
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
крайна сметка варианта е да използвам обикновен тиган.

кой тиган е обикновен Thinking
аз ползвам чугунен за палачинки, има си патина и нищо не залепва по него.

разни бухтички правя в стоманения на WMF, който свекърва ми ми го даде, защото всичко заляпяло в него  Mr. Green при мен не залепя нищо.

# 157
Имам предвид тиган, който не е специално за палачинки, а универсален тиган, в който може да се готви всичко. Наистина не намирам безвреден специално за палачинки, който да става и за индукция.

# 158
Това http://chrombg.com/tigan-trojno-dano-f240-p-95.html добър избор за тиган ли е? немога да разбера тройното дъно от три пласта стомана ли е или има и нещо друго?

Ще трябва да купувам доста тенджери и тигани и се чудя дали хром силистра са добър избор? дали са безвредни?
обикновено пластовете са стомана/алуминий/стомана. Алуминият е скрит между стоманените пластове и спомага за по- равномерното и бързо разпределение на топлината.
Хром Силистра не съм ползвала, но тук имаше не еднократно добри отзиви за тях Peace

Наистина не намирам безвреден специално за палачинки, който да става и за индукция.
ами навремето като търсих, бях попаднала на доста предложения. Тигани специално за палачинки. Но избрах по- универсален, за да мога евентуално да го ползвам и за други готвения.

# 159
  • Sofia
take a smile, благодаря за отговора, доколкото разбирам алуминият, който е посредата няма "да навреди" на храната, която се готви, нали?

# 160
take a smile, благодаря за отговора, доколкото разбирам алуминият, който е посредата няма "да навреди" на храната, която се готви, нали?
няма, разбира се Simple Smile

# 161
  • Близо до морето :)))
Здравейте , от известно време Ви следя и благодарение на Вашите безценни съвети успях да си подновя почти всички съдове в кухнята Simple Smile наистина сте много полезни Simple Smile

За съжаление днес получих две тави, които бях поръчала от amazon.co.uk, керамични и едната е счупена. На някой случвало ли му се е при поръчка? И т.к. пристигна с фирма-доставчик, която има офис в Англия , не знам мога ли да се обърна към амазон, или то реално няма как да знам кога точно се е счупила и дали това е било преди тръгването за БГ.

много ме хвана яд като видях, ако някой има подобна случка и опит с това , моля да ми пише, може и на лични Simple Smile))

Благодаря предварително

# 162
Има тема за Амазон. Попитай там!

# 163
Здравейте, гледам, че в Лидъл има някакви комплекти с тенджери, който изглеждат доста добре, за около 140лв, мисля че бяха, според вас колко безвредни биха могли да са ?

# 164
  • Пловдив
От неръждаема стомана са с доста дебело дъно. И аз ги загледах. Според мен, са ОК.

Общи условия

Активация на акаунт