Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 280
  • 1 494
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
Това означава да имаш отделен комплект, стъклен вероятно за съхраняване на храна.
Dama, аз имам стъклени кутии с пластмасов капак във всякакви размери. Едните, купувани от Пикадили, други от Карфур. Когато остане храна, прибирам в тях, изчаквам да изстине до "топло" и тогава затварям капака и в хладилника. Въпрос на навик е.  Peace

Комплектът е страхотен, изобщо не се замисляй, ами го взимай.  Peace

Да се похваля с нов чайник:
http://shop.gamaelit.bg/product/chaynik-favourite-23l-kbxaogr#ad-image-0

# 316
  • Пловдив
Здравейте. Аз продължавам в мисленето и търсенето, както за комплект тенджери, така и за тиган.
В този сайт http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=78228 си харесах този комплект. Нищо, че е стар модел, важното е да е качествен. Ако някой има може ли да каже, дали се нагряват много дръжките и...капакът.
Винаги съм се чудила щом в стоманените не е полезно да се съхранява храна...защо толкова ги хвалят. Това означава да имаш отделен комплект, стъклен вероятно за съхраняване на храна. В повечето случаи готвя от днес за утре и винаги има храна за съхранение. Реално затова още не съм решила какво да си взема.
Благодаря за споделения опит.  Simple Smile

Иначе и тези сега ми изглеждат на приемлива цена..
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=62691#tab_content_1
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=80791

На предната страница коментирах последния посочен от теб комплект- Комплект съдове за готвене oт 4 части WMF Quality One. Прочети и питай ако те интересува още нещо.
За другите комплекти доколкото четох в амазон се нагряват дръжките, имаха и други недостатъци, но не помня вече за кой какво беше.

# 317
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Винаги съм се чудила щом в стоманените не е полезно да се съхранява храна...защо толкова ги хвалят.

не се съхранява, защото стоманата е смес 18/10 (18 % хром, 10 % никел, 72 % стомана) като никелът се счита за алерген и затова не се препоръчва съхраняването на храна в съдовете.
хвалят ги, защото са по-добри от алуминиевите (храната се окислява вътре при съхраняване и губи вкуса си), по-лесни за поддръжка от тези с покритие (тефлон и всичко, което се надрасква), не са пукат при удар (емайл).

# 318
Аз по принцип не съхранявам храна в съдове за готвене като правило, така че този фактор не би повлияло на избора ми. Всичко изсипвам в кутии с капак и слагам в хладилника. Така и повече място за съхранение на храна имам, както и винаги готови съдове за използване за следващо блюдо.

# 319
  • Пловдив
аз имам стъклени кутии с пластмасов капак във всякакви размери. Едните, купувани от Пикадили, други от Карфур. Когато остане храна, прибирам в тях, изчаквам да изстине до "топло" и тогава затварям капака и в хладилника. Въпрос на навик е.  Peace

Моля те сподели на коя фирма са кутиите.
Преди 2-3 години в Карфур имаше на Pyrex стъклени съдове със зелен капак, но сега не съм ги срещала.

# 320
  • Варна
За съжаление не са на Пирекс. Но ако някой види някъде такива кутии, да казва, че не ми стигат.
Едните са на Луминарк:

Другите са на Bormioli Rocco Frigovere (от тези счупих една като я извадих от хладилника и я сложих във фурната да стопля манджата, така, че не са особено надеждни, но пак вършат работа)

# 321
В ИКЕА има такива кутии.

# 322
  • София
Аз съм купувала неща от този сайт и съм доволна, има и огнеупорни купи с капаци
http://porcelainbg.eu/bg/product-view/15.html

лично аз предпочитам дебелостенните купи и вместо капак покривам със стреч фолио.

# 323
Аз също ползвам от тези купи със сините капаци. От един френски сайт ми ги поръчаха.

# 324
  • Пловдив
Всички тези ми се струват малки. Имам комплекта със зелените капаци на Луминарк, но в него държа сирене, маслини и др. дребни неща.
Но ако искам да съхранявам супа например, ми трябва съд, който побира 2 литра...

# 325
Имам тенджери и тигани на Grammy керамични, чугунен, но единият ми тиган е с метал non stick покритие черен. Той малко ме притеснява, някой запознат с това покритие?

# 326
Всички тези ми се струват малки. Имам комплекта със зелените капаци на Луминарк, но в него държа сирене, маслини и др. дребни неща.
Но ако искам да съхранявам супа например, ми трябва съд, който побира 2 литра...
И на мен поне дву или трилитрови кутии ми трябват, защото пресипвам цялото ядене и го съхранявам така в хладилника. Всички предложения дотук не ми вършат работа като обем. По тази причина ползвам пластмасови кутии.

# 327
Добре де, искате да кажете, че като сготвите днес супа, миете тенджерата и супата слагате в кутия в хладилника и утре, когато супата трябва да се стопли - от купата в тенджерата?! Не е ли малко хамалогия? Алергии от никела ок, ама  не трябва ли тенджерата да е награтя над n-градуса, за да отделя каквито и да е частици?

# 328
Добре де, искате да кажете, че като сготвите днес супа, миете тенджерата и супата слагате в кутия в хладилника и утре, когато супата трябва да се стопли - от купата в тенджерата?! Не е ли малко хамалогия? Алергии от никела ок, ама  не трябва ли тенджерата да е награтя над n-градуса, за да отделя каквито и да е частици?
Защо в тенджерата обратно цялата супа? Аз топля на порции храната, дали в микровълнова /знам че е вредно/ или на котлона, но не виждам необходимост да се топли цялото количество храна за две порции например. Аз работя и нямам възможност да ям току що приготвена храна всеки път и съхранявам в хладилник най-редовно.

# 329
На ИКЕА кутията е литър и половина. Аз сирене държа в нея. Нямам за манджа. А в силаргановите тенджери може да се държи манджа, нали? А емайлирани, от отези старите, дето са бели отвътре, нали също може да се ръджи манджа?

Нормално ли е по съдовече 18/10 да се образуват и виждат едни дъги?

И пак искам да питам за този тиган дали е вреден:
http://shop.gamaelit.bg/product/dalbok-tigan-focus-s-kapak-%C3%B … tvmomc#ad-image-0

Общи условия

Активация на акаунт