Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 131
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Мнения: 727
Уред за пара със стъклени кошници не съм срещала. Аз ползвам ето такава стъклокерамична тенджера със стъклена кошница:
https://www.xs-stock.co.uk/ubcaic0009-pyrex-pyroflam-ceramic-and … le-oven-dish.html

В инструкциите пише, че няколко кошници могат да се сложат една въху друга и да се сготвят наведнъж няколко ястия, но аз не съм пробвала такъв вариант.

# 1 216
  • Мнения: 2 420
Ако прочетете информацията от първа страница на темата ще видите, че алуминият е едни от най-опасните материали за готварски съдове. Аз избягвам всичко, което е от алуминии, независимо дали има покритие или не.

Имах Кафемашина на Неспрессо, чиито капсули са от алуминий.
Дали и те са били опасни?
Ако да, защо ги продават?
След като се развали кафемашината, рещих да не купувам нова.
Ще си правя кафе с филтър.
Но майка ми има още и искам да знам дали да я накарам да я изхвърли.
И без това кафето от капсули има специфичен вкус, който с времето опротивява.
Независимо от марката капсули.

# 1 217
  • Мнения: 727
Нямам идея, но все пак температурата на водата, която тече от кафе машината не е толкова висока, че алуминият да отдели вредни вещества в кафето. Но за капсулите и аз съм се замисляла, че не са никак удачен варинат, защото са от пластмаса, а в самите капсули има и найлонова обвивка, които при доста по-ника температура могат да отделят вредни вещества.

# 1 218
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
капсулите са едни от най-безсмислените изобретения, които поглъщат много енергия при производството и произвеждат много боклук...

кафе си правя с french press, но аз пия рядко.

# 1 219
  • Бургас
  • Мнения: 10 675
Момичета, какво мислите за съдовете на Jamie Oliver, които се предлагат в Метро с точки? - https://www.metro.bg/metro-offers/jamieoliver
Вчера ги видях на живо. Тигана е 24 см, въпреки това ми се стори малък и страшно тежък. Тавата за пиле ми е интересна, но дали са качествени и безвредни?

# 1 220
  • Мнения: 1 342
Харесала съм си този тиган ,някой да има мнение за него http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html
Аз си взех такъв тиган, уж не е много вредно покритието НО след първите яйца, бъркани с дървена лъжица, покритието се надра все е дно с вилица съм го драскала. Мноооого се подразних, сега така си стои, защото ме е страх да го ползвам и ми е жал да го хвърля след едно ползване. Мъжа ми си пържи яйца там, когато съм в командировка, той не се вълнува от вредност и безвредност.
Май и аз съм като твоят мъж....След като изхвърлих два мега скъпи тигана на Делимано, - за пържене и уок, уж керамични, а всъщност залепващи и пожълтели след неколкократно ползване, махнах с ръка и си купих точно такива два от Лидл за смешни пари с идеята, че като почнат да лепят, ще ги заменя с кеф, щото съм дала за тях 20, а не 200 лв....
И моя заприлича на нищо! Купен е 2013, но е ползван 2 или 3 пъти до онзи ден. Писах им мейл, познайте дали ми отговориха...

# 1 221
  • Мнения: 129
 Sad Ужъс, аз направих поръчка на Делимано Деличия, но след последните мнения за Делимано ще се опитам да откажа поръчката си  ooooh!

# 1 222
  • Мнения: 532
Взех си една форма за кекс мисля, че беше не Фереро, керамична от Пикадили. След 1в-ия кекс си промени цвета и леко пожълтя където е печено. Според вас дали е ок, вредно ли е ако се променя цвета? След 1 употреба дали е за изхвърляне?

# 1 223
  • Мнения: 814
Здравейте, ще се включа с личен опит относно Делимано Деличия. Получих го като подарък за рождения ми ден. Използвах го за пръв път преди три дни, за да направя родопски марудки. Използвах средна температура, както е в указанието. Още след втората    част от дъното на тигана потъмня и започна да пуши .Точно на това място марудките започнаха да прегарят. Не ги правя за пръв път, изпълних указанията как да постъпя преди първото използване.  Като резултат съпругът ми заяви, че няма да яде от тях, защото са изгорели. И заминаха в коша за боклук.
Лично аз не бих избрала Деличия, заради летия алуминий, от който е направен. Керамичното покритие явно не е  достатъчно качествено, щом необратимо потъмня част от него. И не на последно място - много е тежък.
Ако друг има опит с Деличията, моля да сподели, за да зная дали да го рекламирам или да замине и той в контейнера.

# 1 224
  • Мнения: 2 656
Момичета сега разбирам че има индукционни котлони които изискват и съответните тенджери за готвене на тях.

Дали има отделна тема или се коментирали тук тези съдове и котлони?

Моля за мнения ако някой е правил проучване.

Благодаря.

# 1 225
  • Пловдив
  • Мнения: 3 948
Момичета сега разбирам че има индукционни котлони които изискват и съответните тенджери за готвене на тях.

Дали има отделна тема или се коментирали тук тези съдове и котлони?

Моля за мнения ако някой е правил проучване.

Благодаря.

Мисля, че имаше тема за индукционните котлони, но нямам представа колко е актуална.

Скрит текст:
Относно съдовете за тях: вече почти всички производители правят съдове за тези котлони. Обикновено на тях е обозначено дали стават. От опит знам, че много малко вече не могат да се ползват на индукцион директно върху него, но имало някакви приспособления, които се слагат върху котлона и върху тях съответния съд и така...  Нямам въпросната джаджа и не мога да дам мнение за нея. Когато смених котлона, само една тенджера, която имах, и то от комплект купен преди повече от 15 години, не успя да направи връзка с него, а останалите проработиха, както и всички други тенджери и тигани. Към котлоните има магнит, с който може да се пробва дъното на съд дали ще е пригоден или не към него. (но както вече споменах на етикетите е отбелязано, не е нужно да се тества всеки) Като пример ще дам няколко марки, които са съвместими: Le Creuset, Fissler, Beka, WMF (не съм сигурна дали минимална част от съдовете им не стават) и др.

Ако имаш и други въпроси питай.

Съдовете на Оливър ги загледах онзи ден в Метро, но мъжът ми ме издърпа  hahaha набързо и не успях да ги проуча както аз си знам. Обаче ми се сториха малко хм... "афиф"  Thinking Бих искала да им отделя поне 5 минутки.

Скрит текст:
Никога повече не бих дала и 1 лев за съд като Делимано, или такъв който не се мие в съдомиялна  Naughty.  Нека не звучи високопарно - просто ми е писнало да давам тук 30 лв., тук 60лв. за уж кокетен и стабилен тиган и след първото ползване да се ориентира към коша. Извинете, но чак сега отчитам какви разхищения съм правила. Да не говорим, че бях залитнала и по едни белички, не им помня марката, някакви еко бла бла, но беше 60-80 лв. бройката.

# 1 226
  • Мнения: 2 420
Преди време купих този тиган от някакъв оутлет в Германия.
тук

Страхотен е за всичко за печене -пържоли, зеленчуци, яйца.
Не е толкова скъп като Крюзето или Скепшулт, но върши същата работа.
Дали сплавта е вредна или безвредна не може никой да каже за никоя марка, но се надявам, че този е добър.
Образува се патина след няколко ползувания и след това не загаря.

# 1 227
  • Мнения: 1 793
Какво точно представлява патината? И как така се "образува"?? Имам си един чугунен грил-тиган и като го измия си е като нов  newsm78 И съответно загаря като...

# 1 228
  • Мнения: 2 420
Трябва да го загрееш намазан с олио и олиото да запуши или най-добре тънко намазан с олио, обърнат наобратно върху решетката , във фурната  на 150 градуса около час да се пече. Сложи обаче една тава най-отдолу, да не се омазни цялата фурна.
Ето тук и едно видео с друг метод, ако повече ти хареса.

https://youtu.be/k6Mr8s54n8A

# 1 229
  • Мнения: 1 793
Това, което ти обясняваш, ми говори, че аз просто всеки път си мия всякакви наченки на патина  Crazy А клипчето е за нещо съвсем различно. Съдът е друг. Някъде напред в темата бяха пуснали подобно клипче как един китаец си обработва новия уок. Доста впечатляващо е.

Общи условия

Активация на акаунт