Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 111
  • 1 494
  •   2
Отговори
# 1 230
  • Мнения: 2 420
Ми тъй де!
И аз съм ти писала, че е друг метод.
Който ти си харесаш.

# 1 231
  • Мнения: 1 793
Не, не, друг метод за друг тип съдове Simple Smile или аз нешо не съм разбрала  newsm78

# 1 232
  • Мнения: 2 420
Не, не, друг метод за друг тип съдове Simple Smile или аз нешо не съм разбрала  newsm78

Методът е друг, показан на друг тип тиган, но и двата метода стават за чугунените.

Между другото имам и тиган на силит , ето
този
- с керамично покритие, което след 4-5 пържене на яйца започна жестоко да загаря. Отидох и след бесен спор ги принудих да ми го сменят с нов. И новият се оказа същата работа. Загаря толкова жестоко, че нищо не може да се пече без мазнина в него, а аз хич не обичам пържено. Затова и него го патинирах по познатия начин- така както го показват за уок например -тънко намазах с олио и го сложих вън на скарата за половин час, докато изпуши олиото. (не ми се умирисваше в къщи на изпушило олио) Сега има и той патина като чугунения и не залепва.
Само не знам доколко тази патина е здравословна! newsm78

# 1 233
  • Мнения: 727
Какво точно представлява патината? И как така се "образува"?? Имам си един чугунен грил-тиган и като го измия си е като нов  newsm78 И съответно загаря като...

Кристалин, грил - тиганът ти на коя марка е? Аз съм хвърлила око на един чугунен за Лава за палачинки. Отделно имам нижда и от грил тиган и дилемата ми е дали да е чугунен или стоманен. Лава имат голям избор и на грил тигани. А стоманеният, който съм харесала е на Бека:
http://shop.gamaelit.bg/product/tiganskara-chef-265h265sm-7xljruv#ad-image-0

Стоманеният си мился, че ще ми е по-практичен от гелдна точка на това, че е по-лек, съответно ще ми е по-удобен и за миене, но пък вероятно в чугунения е по-вкусно ... Някой да има опит  и със стоманен и с чугунен грил тиган, за да направи сравнение?

# 1 234
  • Мнения: 1 793
Най-накрая те разбрах, Мирела   Crazy Не трябва да се опитвам да мисля когато ми се спи  Blush

Едора, имам чугунен грил точно на Лава. Искам да си взема и за палачинки но се колебая с тая патина  Mr. Green Първо да се сработим с единия. А имам и стоманен на WMF. Да ти кажа струва ми се, че разликата в теглото на един и същ размер тигани не би била кой знае колко голяма между качествен стоманен и чугунен  Crazy И двата ги мия в миялната. Разбира се като тип не с еднакви и не мога да направя сравнение за готвенето в тях.

# 1 235
  • Мнения: 1 952
Кристалин, изпичала ли си стоманения тиган на WMF преди употреба?

# 1 236
  • Мнения: 1 793
Не. Само го загрявам много добре. На принципа, че като пуснеш капки вода трябва да "танцуват".

# 1 237
  • Мнения: 1 952
Благодаря ти Кристалин! bouquet

# 1 238
  • Мнения: 727
Най-накрая те разбрах, Мирела   Crazy Не трябва да се опитвам да мисля когато ми се спи  Blush

Едора, имам чугунен грил точно на Лава. Искам да си взема и за палачинки но се колебая с тая патина  Mr. Green Първо да се сработим с единия. А имам и стоманен на WMF. Да ти кажа струва ми се, че разликата в теглото на един и същ размер тигани не би била кой знае колко голяма между качествен стоманен и чугунен  Crazy И двата ги мия в миялната. Разбира се като тип не с еднакви и не мога да направя сравнение за готвенето в тях.

Аз доколкото те разбрах от предния пост, чугуненият ти залепва, така ли? Дори и когато е достатъчно загрят ли се получава това? не мисля, че това, че го миеш е проблема. На Лава съдовете нали са емайлирани, т.е. не би трабвало да има нижда се се образува въпросната патина ... или се бъркам?

# 1 239
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Здравейте!

Трябват ми тенджери за индукционни котлони,няколко пъти виждах в темата този комплект на Ело:
 
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=105503
Някой дали го е закупил да си изкаже мнението newsm78
И този комлект на Vanora Primo  в Емаг харесах :
http://www.emag.bg/komplekt-tendzheri-vanora-primo-6-chasti-6422 … 541/pd/DCD6D2BBM/
Трябва да избера между тях.

Тези на Ело с доставката ми излизат около 90 лв,а от Емаг безплатна доставка.Но сякаш другите ми харесват повече.Ето ми дилемата. Crazy

# 1 240
  • Пловдив
  • Мнения: 465
Преди време имаше сайт за използвани в кулинарни предавания съдове на LAVA. Някой може ли да ми помогне, че не мога да го открия.  newsm78

# 1 241
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Преди време имаше сайт за използвани в кулинарни предавания съдове на LAVA. Някой може ли да ми помогне, че не мога да го открия.  newsm78
http://www.lavabulgaria.com/

# 1 242
  • Бургас
  • Мнения: 10 675
Velina_p, аз бих взела Ело-то. Харесва ми много повече от другия комплект и са качествени. Дръжките им също ще са по-удобни за хващане според мен.

Аз имам този комплект - https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597&sgid=139 и съм доволна, но показания от теб ми харесва повече, именно заради дръжките.

# 1 243
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Velina_p, аз бих взела Ело-то. Харесва ми много повече от другия комплект и са качествени. Дръжките им също ще са по-удобни за хващане според мен.

Аз имам този комплект - https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597&sgid=139 и съм доволна, но показания от теб ми харесва повече, именно заради дръжките.
И аз ми харесва на Ело ,комплекта.
А този от Емаг е свършил, реших си проблема.
Един въпрос относно относно комплекта на Elo..дали са  с незагряващите дръжки?

# 1 244
  • Бургас
  • Мнения: 10 675
Моите не са за съжаление. Дръжките на тенджерите и на капаците се нагряват. За това ти писах, че твоя комплект ще е по-удобен за хващане, дори и с ръкавица/кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт