Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 106
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Пловдив
  • Мнения: 465
Преди време имаше сайт за използвани в кулинарни предавания съдове на LAVA. Някой може ли да ми помогне, че не мога да го открия.  newsm78
http://www.lavabulgaria.com/
bouquet

# 1 246
  • Мнения: 395
В англ амазон има бяло LeCreuset, овал 25 см за 75 паунда.
https://www.amazon.co.uk/dp/B000E3LK8E/ref=dra_a_rv_ff_fx_xx_P20 … d91093bc4cc91d6_S

# 1 247
  • Мнения: 2 420
Това е много добра оферта.
Бих го взела.
Става за всичко - пържене, печене, задушаване.
Тъкмо в момента съм сложила боб в такава тенджера, на най-ниска степан да къкри - за 3 часа става мек като масло и има уникален вкус. (зависи и от сорта боб все пак, но и тенджерата много допринася за вкуса).
После го ям така, както е сварен - без никакви подправки и запръжки, дори и сол не слагам. Просто вкусът е уникален.

# 1 248
  • Bulgaria
  • Мнения: 89
Може ли някой да ми каже тенджерата със син цвят и розови дръжки каква марка е?  :lol: Вътре е бяла и предполагам керамична.  newsm78



Опитах се да чета с надеждата да я намеря тука в някой линк, но се предадох. Ще се радвам някой да предположи или направо каже. :)

# 1 249
  • Мнения: 767

https://www.pazaruvai-lesno.bg/tigan-za-parzhene-wmf-profi-24-28 … m.html?item=10519
Моля, ако някой има впечатления да пише. Интересува ме основно НЕЗАЛЕПВАНЕТО. Естествено и здравословното готвене, но мисля, че и двата отговарят на това условие.
Аз от от няколко години съм с такива тигани много съм доволна и сега когато дъщерями трябваше да си купува си взе от тази серия https://www.amazon.de/gp/product/B00008XWOI/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
Горещо препоръчвам тази серия много добро съотношение цена/качество. Произведени са в Германия само стомана, хубаво дебело дъно което не е мърнало при доста интензивно ползване. Незалепването постигам, като нагрявам празен тигана, след което слагам съответното количество мазнина и това е.

# 1 250
  • Мнения: 1 793
И аз имам този и съм много доволна.

Може би е малко в страни от темата, но да споделя какво ми се случи преди няколко дни. Бях с баба ми на почивка и исках да направя бъркани яйца, но нямах тиган, а малка стоманена тенджерка. Баба седеше и ме гледаше с интерес как нагрях тенджерката и без мазнина и грам залепване направих яйцата. Иначе в началото само даваше акъли как съм щяла да загоря тенджерата и нямало ли някой тефлонов тиган да ги изпържа  Mr. Green

# 1 251
  • Мнения: 8 001
Сигурно тенджерата е била с двойно дъно. Ако не беше, щеше да загори, вероятно.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 14:49 от celika

# 1 252
  • Мнения: 1 793
С дебело дъно беше, да. Но не знам каква марка. Някаква най-простичка.

# 1 253
  • Мнения: 2 656
Преди известно време  пробвах фритюрника с малко мазнина на Тефал. Резултатът за печени зеленчуци е прекрасен. Само патладжани не можах да докарам, стават жилави.
ll
Сега гледам че подобни фритюрници има и някаква марка която не съм чувала RUssell Hobbs. Цената им е доста по ниска от тефал и филипс.

Та се чудя между Ръсел Хобс, Тефал и Филипс.

Ако някой има отзиви моля да сподели. Не ми се иска да взема машина която да се окаже пълно разочарование. От друга страна то няма нищо сложно в самата машина, но пък винаги може да се обърка нещо.

# 1 254
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Преди време имаше сайт за използвани в кулинарни предавания съдове на LAVA. Някой може ли да ми помогне, че не мога да го открия.  newsm78
http://www.lavabulgaria.com/
bouquet
Дали сте пазарували от този сайт?

Много ми харесва една  тенджера и искам да си я взема ,но ме притеснява този дефект "  (лека издутина в центъра на дъното)"http://www.lavabulgaria.com/lava-magazin/329--diao24.html

Аз съм с индукционни котлони ...тази издутина  вътре ли е на дъното ,отвън ли е ?
Ако е отвън няма да има контакт с котлона.Някой взимал ли е с такъв дефект?

# 1 255
  • Мнения: 727
Нямам опит с индукционни котлони, но това, което виждам от снимките е, че издутината не позволява на дъното да прилепва плътно към котлона. Аз не бих я взела.

# 1 256
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Нямам опит с индукционни котлони, но това, което виждам от снимките е, че издутината не позволява на дъното да прилепва плътно към котлона. Аз не бих я взела.
Благодаря ,отказах се.
Ще изчакам ново зареждане.

# 1 257
  • Варна
  • Мнения: 373
Преди време имаше сайт за използвани в кулинарни предавания съдове на LAVA. Някой може ли да ми помогне, че не мога да го открия.  newsm78
http://www.lavabulgaria.com/
bouquet
Дали сте пазарували от този сайт?

Много ми харесва една  тенджера и искам да си я взема ,но ме притеснява този дефект "  (лека издутина в центъра на дъното)"http://www.lavabulgaria.com/lava-magazin/329--diao24.html

Аз съм с индукционни котлони ...тази издутина  вътре ли е на дъното ,отвън ли е ?
Ако е отвън няма да има контакт с котлона.Някой взимал ли е с такъв дефект?

Питай ги директно дали ще има проблем, ако се ползва върху индукционен котлон. Все пак много готвачи в различни шоу програми готвят точно върху такива котлони, защото е по-лесно за организиране на снимките.

# 1 258
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Ами да ,ще им звънна наистина,че много ми харесват  .Чакам ново зареждане,ама кога ще е....

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 20:21 от Velina_p

# 1 259
  • Sofia
  • Мнения: 2 578
запис  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт