Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 359 975
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 335
Alexslav благодаря за отговора.
Четох тук но не ми стана ясно дали са неръждаеми или са като непокрития чугун.

От желязо са, не са от чугун, нито от неръждавейка.

# 1 336
Мерси за отговора Simple Smile имам тогава някои резерви щом не е неръждаем. И то не защото е "противозаконно"  Wink Mr. Green по н`ам си кое законодателство, а защото не мога да си представя че мога да готвя върху този слой/патина, който явно не е и много добре да се почиства всеки път. Въпрос на гледна точка макар че уок тиганите, в които се готви китайска храна в ресторантите също са от желязо (моят уок е Fissler 18/10), има и вкусна китайска храна (аз съм опитвала, но има хора които редовно си купуват и я харесват). Така също скарата на барбекюто мнооого рядко да е неръждаема а всички си хапваме с удоволствие скара Simple Smile Та колко е вредно желязото не е много ясно, аз дори съм чела съвсем противоположни мнения, но явно трябва да е покрито с тази патина.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 12:48 от Кристал7

# 1 337
 newsm62 тази "патина" по същество е корозия (ръждясване) на мералите, а на т.нар. "нагар"- разложени, или окислени, под давлението на високата температура въглехидрати, мазнини и т.н. Една част от получените по този метод съединения (алдехиди, кетони, ароматни въглеводороди и мн.други) имат приятен цвят, вкус и мирис. За съжаление  много от тях са токсични и/или канцерогенни. Проф. Д.Байкова ного често говори в медиите по тези въпроси (и обяснява много-по добре от мен:) )
А по въпроса за т. нар. "ръжда" мога да кажа, че ако беше полезна приборите за хранене щяха да са железни а не сребърни, примерно  Grinning

# 1 338
  • Пловдив
В момента във vivre има промоция на тези тави за печене http://get.bg/bisetti-komplekt-ot-2-br-malki-ovalni-keramichni-t … ampaign=pazarfeed
 някой знае ли дали са хубави?

# 1 339
Следя и аз за безвредни съдове, от амазон има попадения особено сега по намаленията, какво ще кажете за тези?
https://www.amazon.de/125327-Paolo-Pfannenset-2-teilig-Aluguss/d … p;pf_rd_i=desktop

# 1 340
Уф и аз търся хубави тенджери, а нищо не намирам. Някой да е попадал на нещо интересно?

# 1 341
  • Sofia
В петък ми донесоха тази тенджера:
http://www.emag.bg/tendzhera-muhler-mr-228c-28cm-107092/pd/DVPHVMBBM/
Много съм доволна, нищо не залепва. Единствено на формата ще трябва да й свикна (ниска и широка), но пък така по-лесно влиза в хладилника.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 10:27 от savina_33

# 1 342
Мили дами, само да ви обърна внимание, че голяма част от т.нар.незалепващи материали, използвани при съдовете съдържат вредни полимери, които минават в храната.Те съдържат керамични композити -обикновено е керамична смес с полимер-/предимно PTFE/
     (често вървят с подвеждащата реклама "керамични покрития" и  открито не се споменава за наличието на полимер. Има много предложения от този вид. Обикновено са в ниския или среден ценови клас. )Ако не е споменато ,че  са PFOA и PTFE free, то значи ги съдържат и са вредни за здравето.Друго, което трябва да се гледа е температурната резистентност на съдовете-добрите са подходящи за използване над 300 градуса. Simple Smile

# 1 343
 julia_gt, какво мислиш за този тиган, марката е доста хвалена и отговаря на всички изисквания за безопасност, но все пак...
https://www.amazon.de/gp/product/B00008XWOI/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

# 1 344
WMF са добра марка.Хром-аргановото покритие е добър избор.Бих си купила такъв тиган.След нагряване е добре да се намали малко температурата-моят котлон е на степени и аз готвя на 6-7 от 9 степенната скала.

# 1 345
WMF

бяха добра марка.
През последните 20 години фирмата беше обект на спекулации на разни борсови играчи, което доста се отрази на качеството на продуктите и.
Имам прескъп тиган от ВМФ и някой ако го иска, може да му го подаря.

Беше то квот беше с "мейд ин Джърмани".
Ама вече  дойдоха сирийските инджинйери и шъ упраят нищата.

# 1 346
  • Пловдив
В момента във vivre има промоция на тези тави за печене http://get.bg/bisetti-komplekt-ot-2-br-malki-ovalni-keramichni-t … ampaign=pazarfeed
 някой знае ли дали са хубави?

Самоцитирам се, ще моля за помощ за тези тави и покритието от което са направени, дали е добро?

# 1 347
WMF

бяха добра марка.
През последните 20 години фирмата беше обект на спекулации на разни борсови играчи, което доста се отрази на качеството на продуктите и.
Имам прескъп тиган от ВМФ и някой ако го иска, може да му го подаря.

Беше то квот беше с "мейд ин Джърмани".
Ама вече  дойдоха сирийските инджинйери и шъ упраят нищата.

Аз поръчах Силит тенджери и се бях засила и з дурадо тиган. Гледам че си в Германия иначе бих те помолила поне да го пробвам тигана.

Какви тави да поръчам?

# 1 348
Здравейтее bye Търся да си поръчам хубав тиган с незалепващо покритие,на който да правя най вече палачинки.Предпочитам да не е специален за палачинки,защото ми се налага да пържа и други неща.Та въпроса ми е много глупав,знам,но на тези тигани с незалепващо покритие ползвате ли мазнина?Защото имам някакви от този тип вкъщи,но са куча марка и даже да сложа мазнина ,все залепва (а и покритието им се износи,може и затова да е).Харесах си essential на tefal ,но наистина не знам дали е добър тигана.Не държа да е нещо от висок клас,защото така или иначе рядко ще го ползвам.Та ако може да ме насочите ,ще съм ви благодарна.

# 1 349
Този тиган имам
Пермадур било незалепващо покритието...
Друг път обаче. Някой ден ще направя едно видео как не залепва нищо...
Още ме е яд за 70 или 80 евро, които тогава дадох.
Тенджерите Силит са с хубаво покритие, което обаче също залепва. Но като запържиш лук, после добавяш вода и залепналото даже придава вкус.
Проблемът на силит-тенджерите е, че посребреният ръб (уж за по-хигиенично съхранение) след няколко миенета в миялна се скапва и се появяват ръждиви петънца.

Тава имам стъклена, но съм си харесала

тази керамичната и при удобен случай ще си я поръчам.

Върви с този поднос отгоре, който може да се ползува за капак при печене.

Общи условия

Активация на акаунт