"Песен за огън и лед" - 8

• 31 837
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Дали Другите ги бърка това, че синовете на Крастър са плод на дългогодишно кръвосмешение? Или при прераждането на бебетата като бродници генетичните дефекти престават да имат значение?

Ти пък! В тая поредица кръвосмешението го нямат за нищо! Laughing
Погледни колко пъти се среща - сума Таргариени, Ланистъри, Крастър и щерките му...

# 136
Със драконите като цяло се засилва магията.
Магията явно е някаква отделна величина като силата във междузвездни воини.
От както се появиха те, се засилиха магиите на разни фокусници в карт. Адския огън започна да се произвежда по бързо и магьосниците в карт май се позасилиха.
Ако бродниците са в известна степен същества зависеши от магията е нормално и те да се активизират.

Иначе не е като да е прекалено бързо, 8000 години не са се показвали Simple Smile.

# 137
  • Варна

Според мен, ако това е единственият начин, по който Другите се размножават - чрез превръщане на човешки бебета, не е възможно да разчитат само на Крастър и неговите потомци. Това значи много слаби темпове на увеличаване на армията им, което едва ли ги устройва. Няма как да е само Крастър, освен ако не са го "наградили" с някаква свръхчовешка издръжливост и дълголетие, така че този мръсник да им е ръсил бебета в продължение на столетия. Иначе репродуктивният му период ще да е около 50-60 години максиму (не знам на колко беше, когато го заклаха). Всяка от жените му може да роди по не повече от два пъти годишно. Те колко бяха на брой? Даже и по 50 деца годишно да им е давал, а това е много оптимистична прогноза, това прави не повече от 3000 за всичките 60 години...  Трябва да има и други! Peace

Едва ли е единствения им начин за размножение. Може просто в момета да нямат ДругА от женски пол. да е бил "събуден" по някакъв начин един индивид и той да е започнал да се възпроизвежда чрез Крастър. Само че Крастър дава само момчета.

По време на Дългата нощ, старата Нан казва, че Другите ядяли човешки бебета, явно не са ги ядяли, а трансформирали.
Относно кръвосмешението, не виждам защо да пречи на Другите, след като поколението на самия Крастър няма генетични дефекти и при момичетата.

# 138
Относно кръвосмешението, не виждам защо да пречи на Другите, след като поколението на самия Крастър няма генетични дефекти и при момичетата.
Може и да има, ние не знаем. Не, че ако имаше, той щеше да се притесни особено. На него не му трябват да решават квадратни уравнения.
Доколкото си спомням бебето на Джили не изглеждаше много добре в сравнение със сина на Вал.

Все си мисля, че ако Другите са решили да събират армия и да превземат Вестерос ще имат нужда от здрави бойци.

# 139
  • Варна

Все си мисля, че ако Другите са решили да събират армия и да превземат Вестерос ще имат нужда от здрави бойци.

Ха-ха , викаш Крастър ще ги прецака. hahaha

# 140
Като нищо. Twisted Evil

# 141
  • Русе
Ето за града от по-рано (не че има много информация):

Стигай (произношението е въпрос на личностна интерпретация, в ориг. Stygai), също така известен като Града на нощта, е изоставен и разрушен град в планинските Сенчести земи в източен Есос. Намира се в Долината на сенките, речна долина на североизток от Асшаи. Говори се, че градът е обитаван от неизвестни същества, и за него не се знае много, освен че прозвището му се дължи на факта, че слънцето го осветява само за съвсем кратък период всеки ден по обяд.

А за кръвосмешението на принасяните в жертва бебета: я си представете сега друг-осания вариант на Джофри. И на тях не им е леко Laughing

# 142
Дали Другите ги бърка това, че синовете на Крастър са плод на дългогодишно кръвосмешение? Или при прераждането на бебетата като бродници генетичните дефекти престават да имат значение?
Точно тези момченца искат.
За Крастър е казано, че е носител на тежко проклятие. Дали проклятието го задължава да дава децата, или момчетата да са продукт на кръвосмешение, и въобще в какво се изразява проклятието, тепърва ще разберем. Явно кръвната линия ги интересува.
Братята на момченцата ходят да си ги вземат от Крастър, и ми е много интересно кога ще дойдат за детето на Гили. Според мен ще се усетят, че някой липсва.

Кухнята в Найтфорта заслужава внимание, защото е във форма на октагон и в средата има кладенец. Във Вестерос има само 2 такива кухни, другата е в Харънхол, чиито обитатели Лотстън са практикували ритуална черна магия. (Направиха забележка на Бриен, че носи щит с черния прилеп на прокълнатите Лотстън и тя тогава го пребоядиса с герба на Дънк. )
Жертвоприношението на деца е старо явление и бих го разгледала по-подробно.

Баб Нан спомена, че Бродниците мразят желязо. Веднага се досещам за железните мечове в криптата на Уинтърфел. Там вече липсват мечове и редът на статуите е различен. (Последното не е мое откритите и все още не съм проверила дали е вярно.)

# 143
Deziderata, постовете ти винаги са ми страшно интересни и научавам много неща от тях. Чак се чудя откъде ги изравяш и колко време ти отнема да събереш всичката тази информация... Hug

Дали омразата на Другите към желязото може да доведе до нещо в бъдеще? Засега е ясно, че за тях смъртоносни са само обсидианът и мътната за момента драконова стомана. Дали пък във Вестерос няма да намерят начин да приспособят за убиването им и железни оръжия по някакъв начин?

И като спомена кухня, понеже кулинарията ми е хоби, винаги съм се чудела откъде Мартин взима идеи за храните, които описва? Всичко ли е негова измислица, или пък е преровил разни стари рецептурници и оттам черпи вдъхновение? Thinking

# 144
  • Русе
Мартин е чел много история за средновековното общество - политика, войни, социална структура, религиозна система, сказания и вярвания, както и да, кулинария. Изключително внимание е обърнал на пировете на средновековното висше общество, сам си го признава. Което не означава, че не допълва описанията и с някоя и друга любима рецепта Simple Smile

# 145
Изключително внимание е обърнал на пировете на средновековното висше общество, сам си го признава. Което не означава, че не допълва описанията и с някоя и друга любима рецепта Simple Smile

То си му личи, че обича хапването. Четох някъде, че любимата му храна било сирене "Чедър".

# 146
а не печен глиган, така ли  hahaha

# 147
  • Варна
Ето за града от по-рано (не че има много информация):

Стигай (произношението е въпрос на личностна интерпретация, в ориг. Stygai), също така известен като Града на нощта, е изоставен и разрушен град в планинските Сенчести земи в източен Есос. Намира се в Долината на сенките, речна долина на североизток от Асшаи. Говори се, че градът е обитаван от неизвестни същества, и за него не се знае много, освен че прозвището му се дължи на факта, че слънцето го осветява само за съвсем кратък период всеки ден по обяд.

Мерси, значи все пак не е споменаван в книгите.

Доколкото  не знаем кои са родителите на Крастър, няма как да предположим, защо точно от неговите бебета се интересуват Другите. Възможно е да е нещо в кръвната на линия на майка му (дивачка), а може и от кръвната линия на баща му - (врана)
А може би защото все пак ги дава доброволно. Той често обича да споменава, че е набожен човек и не оставя съмнение в кой точно бог вярва.. Смята, че принася синовете в жертва.

Вестероската кухня ми е много забавна, много вкусно ми  звучи "рачешка яхния с пипер".

# 148
а не печен глиган, така ли  hahaha

Не, и аз се изненадах! Laughing

Хексе, ако някой ден направим фен среща в Търново, ще издомакинствам и ще ти я сготвя! Hug

# 149
  • Варна
а не печен глиган, така ли  hahaha

Не, и аз се изненадах! Laughing

Хексе, ако някой ден направим фен среща в Търново, ще издомакинствам и ще ти я сготвя! Hug

smile3508 Търново ми  е любим град. Студентствала съм там. От мен лимоновите кексчета.  Flutter

Съставих набързо една теория на конспирацията за Крастър.
Баща му е бил член на Стража и е направил бебе на дивачка. Когато Крастър се ражда тя отива да носи Крастър до Черен Замък, но я изгонват. Тогава тя се заклева да си отмъсти на враните и на целия свят (Няма нещо по-лошо от отхвърлена жена). Издирва стари легенди и се свързва с духовете на Другите и им принася в жертва другите си синове.. Първото дете на Крастър е от майка му  Sick.

Общи условия

Активация на акаунт