"Песен за огън и лед" - 8

• 31 635
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
А имат ли хората с този ген проблеми с репродукцията?
Някъде съм го мяркала, но може би е било нечия фен теория.
Възможно ли е Тирион да има дете от Тиша и то да е джудже? Или дядо Тивин се погрижил за лунния чай?

Изобщо малко е странно, че Тирион няма някъде копеле. С впечатление съм, че дори и курвите охотно раждат копелета от благородници.

# 571
Вероятността за репродуктивни проблеми е същата, както при всички останали хора.
Малко ще е скучно да изкочи и някакво дете от Тиша. Много такива вече следим, за какво са ни още? Пък и те курвите раждат деца от благородници, но повече си ги търсят след това, за някакъв вид помощ. Лично на мен не ми се ще Тирион да има дете някъде и след като разбере да се чуди какво да прави. И някакви допълнителни интриги там. С дете или без, той пак мрази баща си и една от причините е Тиша.

# 572
Да, ама като се знае отношението на дядо Тивин към курвите и копелета им, едва ли ще имат по-добра съдба от тази на копелетата на Робърт след като Церсей се намеси в отглеждането им. Не си представям Тивин да търпи копелетата на Тирион.

Я разкаже нещо повече за Ориста на Валирия. От петте тома си спомням само някакви подхвърлени реплики за пробудената планина. Вулкан ли е бил или земетресение, наводнение, магия, или всичко заедно. В някоя от неиздадените книги има ли нещо по-подробно?

# 573
  • Варна

Джон Арин е разполагал с армиите на изтока, които в момента са непокътнати, защото Лайса забрани на Ройс да подпомогне Роб. Това е много интересно. Санса има потенциални съюзници в Долината и цяла армия на разположение. Да видим как ще се развият нещата с нея.

Така..
 Доколкото става ясно в Танца, Долината е единственото място където армиите са непокътнати.
От друга страна Ланистър нямат почти никаква благодарение на Роб. И флот нямат благодарение на Аурейн.

Тирелите са претърпели големи загуби при Драконов камък (или при Бурен край ли беше  Embarassed). Ама колко големи ще се разровя след малко.

Дорнците също имат непокътната армия макар и не многобройна. Свикали са знамената и чакат.

Железните са при Денерис.

На север.. там нещата са неясни, доколкото и Станис и Рууз не са провели решителна битка или просто северняците не одерат кожата на Рууз.

Егон разполага с 10 хил меча на Златната дружина. Доколко може да разчита на подкрепата на Дорн и лордовете от Предела.

Други? newsm78

# 574
Егон май се намира между чука и наковалнята, но севера е разсеян с други работи. Не знам как биха възприели Егон северняците, но Станис не би му оставил Бурен край. Очаквам битка там.

Вчера схванах, че Рикон е първото от децата да се варг-не във вълка си.  Shocked
В главата на Бран където вълците нападнаха Тирион, който представяше дизайна на седлото в Хребета.

# 575
  • Варна
Егон май се намира между чука и наковалнята, но севера е разсеян с други работи. Не знам как биха възприели Егон северняците, но Станис не би му оставил Бурен край. Очаквам битка там.

Вчера схванах, че Рикон е първото от децата да се варг-не във вълка си.  Shocked
В главата на Бран където вълците нападнаха Тирион, който представяше дизайна на седлото в Хребета.

Ще препрочета за Рикон. Peace

Станис не държи Бурен край, Тирелите и Редвин го държат.

Относно армиите има и друг проблем. Церсей разреши на Вярата да се въоръжи. Според мен могат да спретнат доста прилична армия. Не знам в чия полза биха могли да се обявят, но със сигурност ще са против Станис (защо му трябваше да мени религията Rolling Eyes)
От друга страна, нараства влиянието на Р'хлор на север, Джайм беше споменал за горящи огньове в земите на Блекуд и Бракън (или това беше в речните земи?)
Така че трябва да включим в картинката и религиозното противопоставяне.

# 576
Точно така! Вярата ще тръгне на поход срещу Р'хлорците. Станис беше казал на Давос, че седемте нищо не са му дали, дори и врабче. Ето му врабчета, на ята!

Егон не завзе ли Бурен Край?

# 577
  • Варна
Точно така! Вярата ще тръгне на поход срещу Р'хлорците. Станис беше казал на Давос, че седемте нищо не са му дали, дори и врабче. Ето му врабчета, на ята!

Егон не завзе ли Бурен Край?

Малко обърках Бурен край с Драконов камък. Драконов камък е завзет, а Бурен край е под обсадата на Тирел и Редвин.
Егон е акостирал до Бурен край, някъде покрай земите на Грифонов полог. Ще трябва да препрочета как беше всичко, уж го запомням, но явно картинката е твърде голяма за мозъка ми. Joy

# 578
на Дж. К. /Грифонов полог, нали?/ е взет, нали самият Дж. К. се разхожда на покрива или гледаше от върха на кулата ...

# 579
Май в главата на Ариан??? се споменава, че Бурен Край е отворил вратите си за Егон, май дори без битка...но ми е мътен спомена. И аз не мога да обхвана цялата картина. Множко ми идва и на мен.  Joy

# 580
  • Варна
на Дж. К. /Грифонов полог, нали?/ е взет, нали самият Дж. К. се разхожда на покрива или гледаше от върха на кулата ...

В последната глава на Танца, братовчедът на Конингтън беше при Кеван. Но май не каза , че Грифонов полог е завзет, а че силите на Егон се придвижват.

Скрит текст:
Цитат
— Тогава позволете да защитя истинността им с меча си. — Светлината на факлите придаде огнен блясък на дългата червена коса и брада на Ронет Конингтън. — Пратете ме срещу чичо ми и ще ви донеса главата му, както и главата на този лъжедракон.
Цитат
— Придружете сир Ронет до покоите му — разпореди се той. „И се погрижете да остане там“ остана неизречено. Колкото и шумни да бяха протестите му, рицарят от Грифонов полог си оставаше заподозрян. Предполагаше се, че наемниците, слезли на брега на юг, се водят от негов родственик.
Скрит текст:
Цитат
— Хората на Планината винаги са били здрави бойци — каза той с помирителен тон, — а може да ни потрябва всеки меч срещу тези наемници. Ако това наистина е Златната дружина, както твърдят осведомителите на Кибърн…

— Наричайте ги както искате — каза Рандил Тарли. — Все пак не са нищо повече от авантюристи.

— Може би — каза сир Кеван. — Но колкото повече не обръщаме внимание на тези „авантюристи“, толкова по-силни стават. Поръчали сме да приготвят карта. Карта на нахлуванията. Велик майстер?

Картата беше красива, нарисувана на най-фин велен и голяма колкото цялата маса.

— Тук. — Пицел посочи с петнистата си ръка. Там, където ръкавът на халата му се повдигна, се показа бледа плът, провиснала от ръката под лакътя. — Тук и тук. По целия бряг и на островите. Тарт, Каменните стъпала, дори Естермонт. А вече имаме сведения и че Конингтън се придвижва към Бурен край.

— Стига да е Джон Конингтън — изтъкна Рандил Тарли.

— Бурен край. — Лорд Мейс Тирел изсумтя. — Не може да вземе Бурен край. Освен ако не е Егон Завоевателя. А и да го вземе, какво толкова?
Сега го държи Станис. Да минава замъкът от един претендент на друг, защо трябва да ни притеснява това? Ще го завладея отново, след като се докаже невинността на дъщеря ми.

„Как можеш да го завладееш отново, като изобщо не си го завладявал?“

И препрочитайки епилога ми направи впечатление това:
Скрит текст:
Цитат
— Може и така да е. Или не. — Кеван Ланистър беше тук, в същата тази зала, когато Тивин бе положил телата на децата на принц Регар в подножието на Железния трон, увити в червени плащове. Момичето бе разпознато като принцеса Ренис, но момчето… „обезобразена ужасия от кости, мозък и кръв, няколко кичура светла коса. Никой от нас не гледа дълго. Тивин заяви, че е принц Егон, и го приехме на честна дума.“ — А и тези приказки, които идат от изток. Втора Таргариен, чиято кръв е неоспорима. Денерис Родената в буря.

Ренис не е ли била тъмнокоса? Thinking П.П. О, това е било за Егон. Peace

# 581
Да, Ренис е с кафява коса. Прилича на майка си. Значи появата на Егон не е толкова изсмукана от пръстите, колкото ни се струва. Цитатът показва, че все пак сме имали подсказки, но прекалено добре прикрити.

# 582
Момичета и момчета, нямаше ме известно време, та не знам до коя серия стигнаха по НВО? Моля, помагайте! Гледам, че в Арена са пуснали до номер 6, пък по моите изчисления трябваше да са едва 4... Thinking

# 583
  • Варна
Момичета и момчета, нямаше ме известно време, та не знам до коя серия стигнаха по НВО? Моля, помагайте! Гледам, че в Арена са пуснали до номер 6, пък по моите изчисления трябваше да са едва 4... Thinking

6 са. Как си ги изчислявала? Laughing

# 584
Ами, гледала съм две по НВО, после изтеглих третата, а миналата седмица пропуснах, защото бях извън страната. Този понеделник следва да са давали следващата, значи 5... Шестата ми се губи... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт