ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 47 826
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
За контролно по роден край подготвяте ли децата нещо? Ако да, от къде?
Помня, че като четох миналогодишната тема на първокласниците, там препоръчваха това /или подобно/ помагало. Aз още не съм купувала нищо.
Това помагало, наистина изглежда добре, но теста по роден край е утре. Сега разпечатах 2 теста , които не бях открила досега и довечера ще му ги дам да ги реши. Иначе всички от състезанията са решени и няма да му е интересно да му давам да ги повтаря.

# 31
Един друг въпрос – ходи ли някой на математическото състезание тази събота, да обменим опит? Математика без граници.

Здравей, моето дете ходи, но в неделя Simple Smile Чудя се дали ще публикуват някъде задачите, ти имаш ли ги?

# 32
  • София
Един друг въпрос – ходи ли някой на математическото състезание тази събота, да обменим опит? Математика без граници.

Здравей, моето дете ходи, но в неделя Simple Smile Чудя се дали ще публикуват някъде задачите, ти имаш ли ги?
не, днес влизах в сайта им - няма нищо
Синът ми каза, че били като тези, които съм му дала - бях принтирала тези от миналата година. И били лесни - но така казва винаги, а резултатът не винаги е добър.  Laughing

# 33
И моето дете казва, че са били лесни, съответно е решавал наум  Close след като хиляда пъти му беше обяснено да пише. Интересува ме задачата с квадратчетата по 1 см, защото условието ми беше предадено в 3 различни варианта Simple Smile И още една за балони пак така, но само в 2 варианта Simple Smile

# 34
Запис да не ви загубя  Heart Eyes

# 35
Аз пък съм на абсолтно обратното мнение, това, че детето ще си преговори материала не означава, че трябва да се стряска или плаши. Напротив. Знаейки, че на следващия ден ще има контролно върху еди кой си раздел, вместо да й дам да решава допълнителни задачи по математика, ще й дам допълнителни по български, с които ще си припомни, че преди че се слага запетайка, че след по и най има тиренце и т.н. Те са ученици от 8 месеца и знанията не са им толкова рутинни и автоматизирани. Диктовките в клас, които правят всеки ден не ги броя за контролно, но когато се касае за контролно върху цял раздел граматика и пунктоация или задачи за мен преговорът е възможно най-логичното нещо.
И аз смятам, че е нормално да имаме информация за контролните и тестовете, за да отделим повече време за преговор, защото едно е да се учи само текущия материал, друго е да се направи преговор на няколко урока. В първи клас децата още нямат никакви навици за учене, не могат да се съсредоточат, съвсем естествено е да се отделя по - голямо внимание при предстоящи контролни.

# 36
  • у дома
Ето тук http://bglog.net/nachobrazovanie/29367 има изходни нива по бел и математика . Ако продължава времето да е такова -при нас и днес е мрачно и ръми,почивните дни може и да пробвам моето да ги направи.
Допълвам с още такива http://www.slideshare.net/pnikova/1-14138012 - това е от книгата за учителя по математика на Просвета.

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 17:42 от svetlaem

# 37
Много полезна информация! Благодаря!

# 38
  • у дома
За контролно по роден край подготвяте ли децата нещо? Ако да, от къде?
Помня, че като четох миналогодишната тема на първокласниците, там препоръчваха това /или подобно/ помагало. Aз още не съм купувала нищо.
Това помагало, наистина изглежда добре, но теста по роден край е утре. Сега разпечатах 2 теста , които не бях открила досега и довечера ще му ги дам да ги реши. Иначе всички от състезанията са решени и няма да му е интересно да му давам да ги повтаря.

Ето тук има и  изходно ниво по роден край http://bglog.net/nachobrazovanie/39177

Тук има още по  предметите-само да има желаещи да ги правят...
http://bglog.net/nachobrazovanie/post/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82%D … 4BFF2F7D0B231F286

# 39
  • София
Pouh, много благодаря и аз за информацията! Като прочетох предният път, изобщо не обърнах особено внимание, но сега си дадох сметка, че имаме да запълваме едни 20 дни и това е точно като за моето дете- навън и с много движение. Имаш ли представа сутрин в колко часа започват?

# 40
  • София
И моето дете казва, че са били лесни, съответно е решавал наум  Close след като хиляда пъти му беше обяснено да пише. Интересува ме задачата с квадратчетата по 1 см, защото условието ми беше предадено в 3 различни варианта Simple Smile И още една за балони пак така, но само в 2 варианта Simple Smile

Снощи го разпитах – каза, че не помни условията на задачите. Запомнил е условието само на втора задача, защото не я разбрал в началото и трябвало да я прочете два пъти  Joy........Каза, че са били само текстови задачи.

Milisara Не знам точно колко почват сутрин - ще разбера на място.

Днес си говорих с класната по повод изходните нива – още веднъж си потвърдих за себе си, че съм направила добър избор на училище, съвпада с моите желания. Не ни съобщава, защото изходните нива са за нейна информация, за да прецени пропуските на всяко дете и къде има да работи с него. Правят ги текущо, и въобще не е нужно да ги готвим. След като преминат, ще си обобщи резултатите и ще даде информация на всеки родител – над какво трябва да работят децата според нея. Всеки родител има представа за детето си, но учителят трябва да има още по-добра по отношение на учебния процес.

# 41
  • София
И аз търся задачите от състезанието в събота. Четох темата "математически турнири", но там пък никой не говори за това състезание.

Pouh, това с тениса звучи супер и сигурно ще я запиша и Соня.
Аз съм склонна и да я запиша на лятното училище, което предлагат в училище, но ще трябва да остава на него след занятията по програма "успех". Най-вече ме блазни това, че ще ги водят на плуване в Баня Мадара.

# 42
  • София
Оказа се че контролните предната седмица не са били изходните нива.
Вчера са имали изходно по математика, днес ще имат по български плюс контролно по немски. Утре обаче са на екскурзия и после 6 почивни дни  Simple Smile
Децата казват, че контролното вчера било от директорката, като учителките на два съседни класа си разменили стаите, докато се е провеждало. По математика масово сбъркали една елипса с кръг и нямало дете без грешка, но обяснението беше, че много приличала на кръг и била малка, а не се досетили да ползват примерно линийка да измерят.
Вчера ми остана време само няколко думи и правила за п-б, к-г и запетайките да преговорим и то основно с едната близначка, но в рамките на 15 минутки. На контролното миналата седмица тя имаше доста грешки на диктовката, а на задачата вла к/г - беше написала вагон  Joy

# 43
При нас не е имало такова състезание или поне не съм разбрала.
Нашите толкова много упражнения направиха по БЕЛ тази година, че на изходните нива, ако има грешки, сигурно ще са повече от разсеяност, отколкото от незнание. То е постоянно попълване на тестове, задачи за броене на звукове, диктовки .... И при основната учителка, и при учителката в занималнята.

# 44
  • София
Renni79 и ние сме юни - сутрин по проект Успех, следобед на занималнята - видях днес програмата и сигурно ще го запиша - не е лоша, имат и часове по немски, плуването също е ок, а тенисът ще оставя за юли.
Вие ще ходите на зеленото училище в Кърджали? Митко иска да го запиша.
Колебая се за лагера в Созопол и чакам дали някой от класа ще се запише? Вие мислите ли за него?

Общи условия

Активация на акаунт