ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 097
  • 764
  •   1
Отговори
# 45
За контролно по роден край подготвяте ли децата нещо? Ако да, от къде?
Помня, че като четох миналогодишната тема на първокласниците, там препоръчваха това /или подобно/ помагало. Aз още не съм купувала нищо.
Това помагало, наистина изглежда добре, но теста по роден край е утре. Сега разпечатах 2 теста , които не бях открила досега и довечера ще му ги дам да ги реши. Иначе всички от състезанията са решени и няма да му е интересно да му давам да ги повтаря.

Ето тук има и  изходно ниво по роден край http://bglog.net/nachobrazovanie/39177

Тук има още по  предметите-само да има желаещи да ги правят...
http://bglog.net/nachobrazovanie/post/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82%D … 4BFF2F7D0B231F286

Да, точно този тест и още един открих и вчера му ги дадох да ги реши. А по останалите предмети му ги бях давала да ги решава , нали все за тестове се бори.

# 46
  • София
Привет, да се запиша и аз.
Вчера са имали Час за професиите - госпожата ги е питала всеки какъв иска да стане, нашия искал да стане или Програмист, или Худождник  #Crazy
Изходни нива ще имат след празниците. По принцип тези контролни се правят всяка година, като оценките се взимат предвид според преценката на учителката.  Simple Smile

# 47
  • Варна
За изходните нива още не са споменали при нас.

А този час за професии, както го наричаш, най-вероятно е по онзи проект за професионално ориентиране - бяха раздали едни бланки за информирано съгласие.
Ние отказахме да ни ориентират, но разбирам, че утре ще имат такъв час.

# 48
  • София
На 7ми, 8ми и 9ти ще са изходните нива в нашия клас, ама не знам в каква поредност. Най-вероятно г-жата се надява, че веднага след почивните дни ще има най-малко болни деца. Според мен и най-много разконцентрирани Mr. Green

# 49
При нас минаха всички изходни нива. Тази вечер, на родителската среща, учителката ни ги раздаде за подпис. По същия начин подписвахме и входящата диагностика, тестовете в края на първия срок.
На мен ми стана интересно друго. Как и кой определя съдържанието на изходните нива? Преподавателите ли, всяко училище за себе си ли?
В нашия клас децата са се справили като цяло добре - преобладават отличните и много добрите оценки. Учителката ги похвали, че доста са напреднали, особено по български, предвид факта, че само 2 деца можеха да четат в началото.
Събрахме пари за ваканционна книжка и почерпка по случай завършването. Ще направят тържество, на което ще има и някакви изненади.
Общо взето ваканцията дойде  Grinning

# 50
  • у дома
При нас минаха всички изходни нива. Тази вечер, на родителската среща, учителката ни ги раздаде за подпис. По същия начин подписвахме и входящата диагностика, тестовете в края на първия срок.
На мен ми стана интересно друго. Как и кой определя съдържанието на изходните нива? Преподавателите ли, всяко училище за себе си ли?

Всеки учител си ги прави  Peace

# 51
Привет, да се запиша и аз.
Вчера са имали Час за професиите - госпожата ги е питала всеки какъв иска да стане, нашия искал да стане или Програмист, или Худождник  #Crazy

Laughing Моят надали знае какво е програмист, но художник иска да стане Simple Smile Плюс нещо да се занимава с животните. А и фотограф на природата също.
От няколко дни е на тема снежен леопард. Снощи почти се разрева, че са на изчезване. Гледа клипове, рови из разни сайтове. Ако продължава да се вълнува толкова много от животни, това ще му помогне занапред да научи и английски. Защото чете и постоянно пита кое какво означава.
Аз не видях в примерните тестове за изходни нива да определят дума признак, предмет, действие. Нашите това правят в момента.

# 52
  • Варна
Ха, и моята художничка - събрахме ги форумските таланти, а и директор на училище Laughing Иначе е сръчко, в часовете по бит и техника помага на половината клас да твори. А това котета, кучета и всякаква улична превъзходна са милосвани, едва я удъжам да не ги разпрегръща, добре, че като се засили животинките се плашат от любовта и.

Днес г-жата е казала, че изходните са след ваканцията , в края на срока.

# 53
  • София
Моята се триуми за бъдещето си - танцьорка, певица или учителка по немски да стане. Даже ме попита аз кое бих и препоръчала. Познайте какво казах.... Laughing

# 54
  • София
космонавт  Grinning

# 55
  • София
Ееее, нашия батко учи програмиране, от там го знае какво е това.
Иначе, аз чак се учудвам, че не е казал Певец, защото това му беше доскоро мечтата.
Обаче, една от девойките искала да стане Защитник на гората  baby_neutral

Ние едно време искахме да станем или танцьорки, или лекарки, или балерини, в краен случай принцеси. Сега много странни желания имат  #Crazy

# 56
Сега се чухме с класната. Нашите днес са на екскурзия до Тетевен. Времето е било с тях, тъкмо си тръгват. Нямам търпение довечера да ми разкаже как е минало.
Тържеството при нас за края на годината ще бъде на 20-ти, ще има пиеска и стихотворения, с родители. Тогава ще им раздадат свидетелствата.
Моята кукла иска да работи моята професия. Аз работя в радио.  Laughing

# 57
  • софия
Моята все още е професионално неориентирана. Иска да си рисува, играе с играчки и гледа детски. Мисля, че е нормално за възрастта ѝ. Надявам се да си остане така и запази детството още известно време.

# 58
  • София по рождение
Здравейте,
моля ако тук има родители или познати от 107 ОУ или 6 ОУ в София, за съдействие!
Спомняте ли си с какви точки бяха последните приети деца в списъка за първи клас миналата година?
Ще съм ви безкрайно благодарна!

# 59
  • София
Миналата година системата за прием в 107-мо беше различна от тазгодишната  Peace. Имаше 5 предимства и се приемаха първо децата по ред на подаване на документите с 1-вото предимсство, после с второто, после с третото и така накрая останаха доста малко места - примерно 15 за деца без предимства + имаше и 15 резерви, като никой не гарантира, че ще има места реално за тези резерви. Тези деца без предимство бяха по реда на подаване.

Общи условия

Активация на акаунт