ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 200
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Ние решихме да подарим ваучер от една голяма книжарница.

Вчера беше родителската среща. Раздадоха ни да подпишем изходните нива. Сина ми има и на трите отличен. По математика без грешки, по БЕЛ с една правописна и по роден край пак с правописна. Но като гледам не са били и много трудни тези изходни нива.

Завършването ни ще е на 21.05. Много лошо.

# 136
  • София
Ваучерът е за парична сума - може да бъде използван за каквото тя си пожелае. Подарихме й веднъж такъв за Коледа, после за празника на буквите и сега е последният от серията  Laughing. Не е личен подарък, но пък е практично и разбрахме, че и предният й випуск така е процедирал. Имаме още три години и тогава може да мислим за нещото, което да остане за спомен от класа.

# 137
  • софия
Здравейте,
Подаръка е ваучер за двете госпожи, днес събирахме парите.
Нашето завършване е на 20 от 8.30 сутринта Simple Smileс присъствието на родители.
Сега гледам занималня за юни месец, чудя се как ще му съобщя че трябва да ходи, като чака с нетърпение ваканцията ooooh! Може свекърва ми да го гледа, но ми се струва, че по цял ден ще е на телевизора и лаптопа, а така едната  занималня е в центъра и сутрин учат английски, после ги водят на музей, театър,парка, обядват, учат таблицата , малко четене., другата занималня ми е почти в квартала, та се чудя коя от двете да избера, ето ги,http://american-language-schools.beep.com/children.htm,http://grabo.bg/sofia/na-zanimalnia-0zz6s?affid=6540&affid2=7

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 10:56 от tzvetihc

# 138
  • София
Ние ще купим ваучери за Мола на Цариградско за края на годината и за двете госпожи. Тържеството е от 11ч на 20ти, все още не знам какво ще им дава за ваканцията.
Днес на екскурзия в Копрившицата, дано не се смръзнат Simple Smile
Пух, аз лично се справям с много говорене, намилане, молене и стимулиране. В началото на годината се връщаше с непопълнени тетрадки с това, което са правили в час, с питанки и т.н., точно заради разсейване. Вече го няма това, но се борихме наистина цяла година. Не мисля, че има общовалидна формула за всички деца.

# 139
  • София
  И нашето тържество е на 20-ти от 9 часа.
  Досега мислех кой кога ще ги гледа в няколкото дни до юни месец.
  На 26-29 -ти са на зелено училище, преди това и на 30-ти ще се комбинираме с баща им и приятелка  Simple Smile
  След това от 1-15 юни са си на училище. Това е така защото към Шилер плащаме целият септември, но ходят половината месец, съответно който иска може да ходят децата до 15-юни, като вече не учат, а по-скоро се забавляват и занимават с различни неща.
  След юни месец сме седмица на море и ги пращам до края на юли на Добрич. След това за рожденият им ден началото на август си ги взимам и там вече ще трябва да измисля и да уплътня 3 седмици август и една септември някъде.
  Изходните им минаха се оказа тази седмица по български и математика, днес е финалният изпит по немски за което съм притеснена за едната кака. Интересното е че по математика едната текстова задача на изходното е била малко двусмислена и масово децата са се объркали. Ники за първи път има 5 по математика, но в случая това не ме притеснява, защото тя наистина се справя принципно със задачите. Класирана е както очаквах на нац.кръг на кенгуруто, но ако зависи от мен няма да ходи, баща и още се опитва да се спаси от сватбата и да я заведе  Joy
  Подаръци и за двете госпожи ще взимаме, но касиерката се занимава с това и нямам идея какво са решили честно казано.

# 140
  • София
Моята първокласничка е болна от вчера. Нещо доста деца в класа са болни, явно е минал някакъв вирус. Днес ще пропусне изходното ниво по немски език, но пък последния месец толкова писаха и преговаряха, че съм доволна.

Завършването ще е на 20 май от 11 ч.
Ще им раздадат списък с книгите за четене през лятото. Също така са им казали да направят 10 диктовки. Имаме да довършваме и почти цяло помагало по математика и 2 по БЕЛ. И с тестовете, които намерих от нета ще уплътним учебния процес.

Pouh, може да му кажеш за нещата, които си решила да се упражнява, че са дадени от госпожата. Така ще има по-малко съпротива. Иначе и аз се чудя как да боря мързела й. Предполагам, че фразата "ваканция е" ще я чувам посточнно. Simple Smile

# 141
Ние нямаме такава мода да подаряваме ваучери, всеки родител сам
си решава какво да поднесе на госпожите. Нашата основна госпожа
често носи някакво фишу, мисля да й вземем нещо такова + цветя и картички,
направени лично от дъщеря ми.  И на празника на буквите имаше родители, които
носеха малки пакетчета.
Децата ще ни изнасят тържество на 20 под формата на телевизионно предаване,
моята ще е рекламите Laughing.

# 142
  • София
Reni нашето тържество е на 19-ти от 12.30 е раздаването на дипломите, а после купон за децата в зала Мати  в малкото НДК. Понеже сме в едно училище - защо сте вие на 20-ти? Мислех, че важи за всечки  newsm78....

При нас всъщност приключват на 19-ти. На 20-ти са на екскурзия - еднодневна. Така, че на практика до 19-ти на обяд ooooh!....
После е на зелено училище от 26-ти-до 30-ти.
От 02.06. до средата на юни - програма Успех в училище сутрин, после следобед пак там, но на частна занималня.
От средата на юни - на море с детската градина - тяхната госпожа се съгласи да вземе няколко деца - група, която винаги си ходеше по лагерите.
Юли - тенис училището, само ако е лошо времето ....ще го мислим.
Август - при баба и с мен за 2 седмици....септември - пак баба, може би  Grinning

# 143
  • София
Бубче и аз уж му говоря, но се хващам вече на моменти, че повече крещя отколкото говоря Embarassed....

проблемът при нас е, че още много му се играе и не може да разбере защо трябва и да учи....това го мъчехме цяла година и но беше с променлив успех, на приливи и отливи.......

Иначе всъщност има добри оценки - обикновено му пишат отличен или много добър ( основно български), виж - немският - там му е трудно да разбера....

Reni - не знаех за изходните нива по немски, той нищо не казва за това какво учат, обикновено ми разказва какво се е случило с децата и аз измъквам инфото от госпожата. Но по немски не съм разбрала..... 

# 144
  • София
Пух, съвсем нормално, но някак според мен трябва да хване някаква причнно следствена връзка - т.е. не учи - става еди какво си. Някак да разбере, че това не е концерт пожелание, знам ли newsm78

# 145
  • София
Пух, съвсем нормално, но някак според мен трябва да хване някаква причнно следствена връзка - т.е. не учи - става еди какво си. Някак да разбере, че това не е концерт пожелание, знам ли newsm78

И аз се опитвам да му обясня от самото начало точно  това – ти искаш да станеш ( в неговия случай космонавт), за да стане това трябва да научиш много неща и тн.....който не учи –  изхвърля кофи за боклук. Даже понякога в безсилието си го пращам да тренира да изхвърля от сега  - това на думи естествено.....
Минах дори през обяснението за това как всичко, което имаме и ни заобикаля е плод на знание и умение, което може да се предаде от поколение на поколение само чрез обучение......както казах - променлив успех. ....
може би малко драматизирам, защото като цяло се справя много добре, но изхождайки от себе си - винаги съм четяла книги и не си спомням да съм имала въпроси от типа сега защо трябва да ходя на училище.... и ми е трудно да си обясня неговото поведение.....

# 146
  • София

И аз се опитвам да му обясня от самото начало точно  това – ти искаш да станеш ( в неговия случай космонавт), за да стане това трябва да научиш много неща и тн.....който не учи –  изхвърля кофи за боклук. Даже понякога в безсилието си го пращам да тренира да изхвърля от сега  - това на думи естествено.....
Минах дори през обяснението за това как всичко, което имаме и ни заобикаля е плод на знание и умение, което може да се предаде от поколение на поколение само чрез обучение......както казах - променлив успех. ....
може би малко драматизирам, защото като цяло се справя много добре, но изхождайки от себе си - винаги съм четяла книги и не си спомням да съм имала въпроси от типа сега защо трябва да ходя на училище.... и ми е трудно да си обясня неговото поведение.....

А не мислиш ли че е просто период? Децата май вече се поизмориха /въпреки дългите ваканции покрай празниците/. Просто целодневното обучение си е натоварващо и концентрацията е всеки ден до 4:30. Сигурна съм, че се справя много добре, но точно с такива деца не си даваме сметка че си учат добре и искаме все повече. Аз съм също като теб - все си мисля, че може да решава още задачи, да преписва думи по немски, да чете с желание всяка вечер и т.н. Ми тя не иска, все предпочита нещо друго, но се справя с всичко в у-ще. Естествено е хубаво да се изчистят забележките от учителите, но пък не са толкова фрапиращи.

Нашата екскурзия до ранчото е на 21, предполагам затова ще учим 1 ден повече от вас.
По немски им е казала самата г-жа, че ще им пусне някакъв тест и последните дни писаха числата, цветовете, поздравите....Не вярвам да имат някаква тежест тези проверки, по-скоро вътрешни.

За лятната занималня ще те питам на лични Simple Smile

# 147
  • София
Pouh ти на думи и с боклука, аз на моята и обясних за метачката и направо след вечеря и връчих метлата да измете под масата за да свиква. Много бях подпалила тогава. Вчера също откачих, след като се върна със забележка в тефтера как е направила един знак на госпожата и тя я видяла... И днес е обещала да се извини повторно и от нейно и от наше име...
За немският нашата госпожа се престарава и ги гърчи яко. Съответно уикендите имаме толкова домашно за което се налага да помагаме, че и мъжът ми който никога не е учил немски вече знае доооста неща.
Иначе досега са имали поне 4-5 контролни по немски, на които си имат точки и оценки и ни ги дават да ги подпишем. Днес е финалното изходно. Домашните също можем да ги разгледаме и на родителските срещи всяко дете си има картон, където има оценка за уменията му по четене, отговаряне на въпроси, писане и тн. Поне информация не липсва, но на мен така или иначе ми е ясно коя колко се справя. Да видим днес как е минало, че се притеснявам за едната определено дали ще я допуснат за догодина да продължи, макар че напоследък оценките и от контролните са добри и мисля, че изпита като ще е само писмен и след гърча от госпожата им няма да имат проблеми всички деца.
На въпросната близначка също хич не и се учи и още някак на игра ги приема нещата, докато другата пък е в другата крайност, тя обича да учи, сама иска да си пише, чете и каквото друго се сетите, което също не ми се струва нормално за дете на 7г. Комбинацията от двете е уникална като съпоставка предвид, че еднакво ги гледаме и са близначки... и явно не може да ни се угоди  Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 16:19 от Aila

# 148
Моят първокласник ме пита  дали, за да се дава храна на животните в зоопарка се изисква учене и малко ме пообърка Laughing
Иначе при нас върши работата това  с госпожата каза, ама един път ми вика "ти нещо ме баламосваш , ама давай тия задачи щом си си решила"

# 149
  • София
Моят първокласник ме пита  дали, за да се дава храна на животните в зоопарка се изисква учене и малко ме пообърка Laughing
Иначе при нас върши работата това  с госпожата каза, ама един път ми вика "ти нещо ме баламосваш , ама давай тия задачи щом си си решила"

Joy и мен ме пита за професията 'късане на билети в театъра' трябва ли да се учи. Явно сегашните деца искат да научат причината за всяко нещо.

Общи условия

Активация на акаунт