Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 706
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро!   food010

Честит празник на всички празнуващи!
diyana_mihova защо не хванеш някой да ти го ушие? Едва ли е толкова трудно. Продават се стойки отделно  Peace
Хубав ден на всички!

# 481
Към моето столче за кола има специална възглавничка, която се поставя на чупката и става равно, така че си има начини.
За комбинирания кош на количката си купих матраче за 20 лв. и пак стана равно.

Да ви попитам - вие ще си перете ли предварително тапицериите на количките?
Да аз ще ги изпера,принципно всичко ново пера ! Simple Smile

# 482
Добро утро момичета и Честит Гергьовден!
Искам да попитам по темата за майчински: Първата година се получава процент от брутното възнаграждение за 18 м. назад, а втората година нещо дава ли се /примерно чувам, че втората година се изплащали минималните 340 лева  newsm78/ Elfita, дай съвет  Hug

KRISTI4 възглавничката е всъщност подложката за новородено в средата на кошчето. Или ти имаш предвид, че не виждаш снимката?

# 483
Добро утро момичета добавих предложенията за заглавие на Щастлива жена, така че ако на някои му харесва друго заглавие може да си изтрие гласа и да гласува на ново!

# 484
Добро утро момичета и Честит Гергьовден!
Искам да попитам по темата за майчински: Първата година се получава процент от брутното възнаграждение за 18 м. назад, а втората година нещо дава ли се /примерно чувам, че втората година се изплащали минималните 340 лева  newsm78/ Elfita, дай съвет  Hug

Ами аз знам,че първата се дава процент от брутното за 18месеца,а за втората година нищо не съм чувала че се изплаща може и аз да съм в грешка....... Thinking!!!

# 485
Разбира се че се изплаща за втората година 340лв ( за близнаци мисля че е същата сума)
А ако се започне работа се получава 1/2 от 340,00лв или 170лв
http://www.novini.bg/news/172551-%D0%BE%D1%82-2014-%D0%B3%D0%BE% … %D0%B5%D0%BB.html

# 486
Миме 14 супер си  Hug
Borisa забравих да кажа, много ти е хубава количката, изглежда също и доста маневрена. На TFK e нали? Със зимен и летен кош? За колко я купи, ако не е тайна разбира се  Embarassed

# 487
  • Пловдив
Добро утро и от мен  Hug

# 488
  • Там някъде
Добро утро, мамчета! Да се включа и аз по темите  Grinning
Ние също сме решили, че септември ще ходим на море, което при нас означава и първа среща на бебо с цялата рода на ММ. Та пътя ни от София е 6 часа, но това когато сме си двамата. Имаме точно кошница за кола и смятаме нея да си ползваме - просто ще спираме по често за почивки. То така или иначе ще имаме кърмене (живот и здраве), смяна на памперси, разтъпкване - не мисля, че ще е проблем. Още повече, че кошниците за кола са снабдени с тези възглавнички за новородени, които Вери ми показа на снимката.
Момичета, да ви питам за еднократните гащи за болницата - вече с няколко мами говорих, че са по удобни от нормалното бельо. Та както се похвалих преди време и аз си купих, но.... оказа се, че L/XL са ми малки и съм разочарована - на Капол по-големи няма  Sad Та някоя по-едричка мама може ли да сподели дали е виждала и евентуално се е снабдила с по-големи еднократни гащи (нещо за по-едричък тюлен като мен Mr. Green) и от къде?

# 489
  • София
За подарените дрехи: тези дни и аз се преборих с три чувала такива - сортирах и прибрах каквото мисля, че ще използвам, а останалите обявих за подаряване  в Продавалник и веднага се намериха кандидат мами в затруднение. Разделих ги даже на три пакета и утре ще ги пращам. Нямам никакви предразсъдъци или скрупули да използвам такива дрехи, но ненужното веднага предавам нататък, че иначе ще се затрупаме, а апартаментът ни не е голям Wink

# 490
Благодаря ви за ценните съвети. Май се отказахме от легналия кош. Прави сте. Стака и така ще спираме за щяло и нещяло, все ще стигнем, а и пътят до южното черноморие е вече скъсен заради новата магистрала(Дано е още цяла де  Mr. Green ). Това за пеленката е много хитро. Иначе и аз имам тази възглавничка, но не е достатъчна, тя е по-скоро за мекота. Тренирах на сухо преди малко с една пеленка, там където ще е дупето и смея да твърдя, че куклата която сложих отгоре е почти изцяло хоризонтална  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Mrs Raven : ВИж тук http://bebelandia.bg/productv/10481/jane-bikini-za-ednokratna-upotreba-5-br.html ! Друга марка са, но пак за същите пари, 5 броя и с по-големи размери.

За плата на количката - и аз ще изпера всичко, а летния кош ще пробутам на мама, че тук няма място  Mr. Green

КРИСТИ:  Много е готино това за чантата. Ако си организирана си го вземи. Но аз като се знам, въпреки това ще ми е разхвърляно в чантата  Crazy

Да ви се оплача...май ме догони гаденето от първия триместър и то следобед/вечер предимно. много неприятно и дано не продължи до край  Sad

# 491
Приветско мамчета, стъкмихте ли агнетата cook Mr. Green
Честит празник на всички празнуващи днес!
Аз цяла сутрин гладя (пък много мразя Rolling Eyes) и реших да ви надникна

Много ми харесаха предложенията за заглавия, ако можех, щях за всичките да гласувам Laughing.
*За тази количка: http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=196 смятам че са и мъники колелцата и ще запират  Thinking. За същия бюджет би могъл да се навакса този недостатък с някое друго моделче на канагару.
* За подарените неща, аз пък да ви кажа, никой нищичко не ми предлага, нито ползвано, нито да бутне дно финансово рамо, ама баста... Аз колко съм давала на приятелки  и то с уговорка ползвай и върни, ама ядец...Живи и здрави. Даже с ММ във Франция си бяхме купили от една гаражна разпродажба раница за носене на гръб за 8 евро Laughing. Та се разкарвам с ранцита из Люлин 9 на времто и едно майче ме пита откъде съм я взела. И аз будалата и викам, че понеже на нас скоро няма да ни е нужна, бих могла да и я дам да я ползва и да ми я върне като порасне дечко ooooh!. А дали ми я върна Laughing Пък Лео като се роди спа в моя дървен креват, пребоядисан и си беше чудо, за какво да купувам. Сега съм го префасонирала в кушетка за сядане на вилата и беборана в друг ще спи, но не защото го намирам овехтял или морално остарял.
* Някой може би помни но преди време се вълнувах как да си избера дата за секцио и бях вчера на астролог и ми каза че най-удачните дати са 16 и 20 юли когато луната е в телец, а не в овен както в другите дати. Та, всички момиченца родени с луна в телец ще бъдат нежни, женствени, обичани и т.н, пък тези дето ще се родят с луна в овен, според астроложката ще са " инатливи женища, дето ще стопят лагерите на всички около себе си" Joy Joy
Другото което ми каза за този период, че всички  бъдещи мами трябва много да се пазят последния месец, никакви пътувания, напрягания, тежести и прочее, защото периодът бил свързан с преждевременни раждания които биха имали последствия, така че, след първи юни- всички по креватите и диваните с вдигнати крака (простете за двусмислието Blush)
И последно, задължително да се направят тестове против алергии както и да се внимава с упойките
Тези дето не се интересуват от астрология, да прескачат Sunglasses
Моник@, смятам че решението ти е мъдро bowuu. Пък за неразположенията, то вече Crazy. Дано да не ти е много мъчително. Аз оная нощ такива киселини имах че, Sick. Взех си стопацид и да знаете че имаше ефект

# 492
Количката на Кенгуру е симпатична, но и мен ме притесняват малките гуми, не са много за нашите тротоари.
За столчето за кола, аз си взех допълнително дюшече от Хиполенд, за 15лв. ето го http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/aksesoari-za-kolichki … -kola-easy-travel допълнително под него ще сложа и пеленка и ще стане напълно легнало положение.
За балдахин ето тук има подобни http://babylifemalechko.com/index.php?page=2&m=320&lang= … egory=22&pc=5
Подарени дрешки аз нямам, няма кой да ми подари  Sad Е сигурно приятеките ми ще ми подарят нови, когато бебето се роди, но иначе аз имам една приятелка с бебе, но тя живее в Италия, другите са ми само познати, с които не контактувам често. Повечето ми приятелки са свободни електрони Simple Smile Но иначе легло, количка и други такива основни неща предпочитам да са чисто нови и по мой избор.

# 493
Леле момичета, току що си погледнах лентичката остават ми 60 дни, 60 дниShocked Като последните 30 са аха-аха всеки момент може да се случи. Почвам да се шашкам.

# 494
  • София
Sweetpie, ти си 2 дни по- напред от мен. Срам ме беше да повдигна темата, защото сме я обсъждали много пъти и тук и във ФБ, но да, от няколко дни ме тресе страха и мен, понеже осъзнавам колко малко остава, и че всъщност не знаем колко остава, понеже може да се случи всеки момент. Много ме е страх, че наближава раждането, досега си мислех, че ме е било страх, но сега вече....  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт