Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • Ямбол
Леле,че готини придобивки,честито на всички и да си ги ползвате дъъълго и безаварий о Peace
Минах ФМ ,беб е добре,тежим 1390 гр и сме все така с 2 сед.напред Shocked,та програмата ми изчисли,че според беб трябва да раждам на 12.07,а по цикъл на 30.07  baby_neutral. Казха,че дължината на шийката е добре,околоплодни също Rolling Eyes. Така ми олекна!!!
За менструалните болки и аз ги имам и май това се водят подготвителните контракции и аз съм решила да си пия вече само витамините о толкоз. Купих си една нощница за болницата и 3 бодинца Heart Eyes
За количка още се чудя какво,що,ама има време .
Пивал, локофт,оправяйте се ,малко остана,въпреки че то винаги края е най-дълъг   bouquet

# 451
Здравейте мами  bouquet
Аз се позагубих, но нещо ме беше ударила сачмата Embarassed
Сега излазих от дълбините на тотална изолация и съм  уж добре.
Изчетох всичко и всички и радвах с вашите радости и треперих с болежките и притесненията  Hug
Поздравления на всички с нови придобивки, прекрасни празници и хубави новини от прегледите.
На Пивал, Локсоф и другите лежащи мами,  Praynig да минава времето бързо и без лоши изненади
Лаленце, благодаря за това, смях се от сърце

"Другите хора (разбирай жените, които не са раждали и мъжете) не разбират психическите трансформации, през които минаваш, когато в рамките на месеци от 43-килограмова мацоранка се видоизменяш до косатка в зряла възраст. Сигурна си, че си имала колена и дори си виждала глезените си, защото имаш снимки с четири крайника. Другите хора, нераждали или мъже, не разбират естественото ти желание да свалиш сутиена си с размер на цирково шапито, да го нахлупиш на главата на фръцлата на съседната маса, която ще яде само салата „БЕЗ ОЛИО, ЗАЩОТО СЕ ПЪЛНЕЕ“, и с ритмични отривисти движения да блъскаш слабото й телце в ръба на масата."

# 452
А на мен ми казаха в 27 г.с. че бебка е 1265гр. и че е една седмица напред, ако питаш мен тези измервания на тегло са малко относителни и със сигурност не и точни. Не се вкарвай във филми. Аз поне се опитвам да го карам напълно лежерно, чак леко разсеяно на тема прегледи, проблеми, болежки и пр. и до сега има ефект, да чукна на дърво, карам си супер леко бременността. Единственото, което ме притеснява е какво ще покаже следващата ехокардиография, дали се е затворила дупчицата между камерите, но ако не е няма да се панирам. Убедена съм, че всичко ще е ок.  Peace
Ехеее ето и бебе2 се появи. Мараба  Laughing

# 453
В такъв случай разбирам,  дилемата ви е един кош в повече или няколко часа в повече;) Аз бих предпочела няколко часа в повече, но вие си знаете Simple Smile
По-скоро комфорта на бебо. По-добре да си спинка легнало, а и не искам да си притиска дробчетата. Май взех решение Grinning

Моник , аз пък знам точно обратното на това, че тази извита форма на коша е точно , че напочмня начина по който е било бебчето в утробата.
Ако притискаше дробчетата и с това е вреден , а и не само щеше да е история коша  Simple Smile

# 454
Моник, може да сложиш временно някоя пеленка на самата извивка и пак се "изравнява". Казвам го от опит  Wink.Но като цяло са удобни и необходими

# 455

Ехеее ето и бебе2 се появи. Мараба  Laughing
bowuu Laughing

# 456
  • Варна
Към моето столче за кола има специална възглавничка, която се поставя на чупката и става равно, така че си има начини.
За комбинирания кош на количката си купих матраче за 20 лв. и пак стана равно.

Да ви попитам - вие ще си перете ли предварително тапицериите на количките?

# 457
и нашето столче има възглавничка и то доста дебела и чупка няма  newsm78
Пък както се похвалихме с Вери Ми преди месеци, четиридесетачка е столчето
Моник@, за мен се преекспонира кое колко е вредно с цел продажба на какви ли не измишльотини на бебешката промишленост. Ние Лео го тараляскахме 2500 км в такава кошница и се сещате че не сме спирали на всеки 300.... и си беше екстра и никакви признаци не е давал на дискомфорт... Може да кажете че сме безотговорни и прочее, но все пак бая излишни неща има дето спекулират с желанието на родителите да осигурят всичко най и най-вече безопасност и трала-ла.
Не критикувам решението за покупка на нещото, просто изказвам позиция Hug

# 458
  • София
По-скоро комфорта на бебо. По-добре да си спинка легнало, а и не искам да си притиска дробчетата. Май взех решение Grinning
Не съм си и помислила, че комфорта на бебето трябва да бъде жертван  Peace Масово такива кошчета се ползват за пътуване, значи са подходящи. А и със сигурност ще се спира по време на път така или иначе - все пак бебето трябва и да се храни и погушква на някакви интервали. Но, разбира се, както вие си прецените, няма две мнения по въпроса.  Wink

# 459
  • Ямбол
Sweeetpie  bowuu newsm10 ,права си,просто всички док все ми казват,че върви голямо,ама каквото и да е няма да го върнем ,я  Grinning . Стискам палци ,но философията ти е супер и аз се опитвам да я следвам,ама понякога исфъштявам  Whistling

# 460
  • Варна
Хайде и от мен поздравления за всички годишнини, именни, рождени дни, покупки и придобивки!   bouquet Всички да сте живи и здрави!
yulitooo как бих постъпила ли? Имам един чувал в хола, който ахаа да върна. Обаче се притеснявам да не я обидя. Ама вече съм казала на всички - нищо от никого не искам. Все съм си мислила, че това би трябвало да ме радва(да има кой да ми дава) и че е голямо облекчение, а откакто една приятелка ми даде въпросния чувал с дрешки вместо облекчена, се чувствам натоварена. Обаче каква е моята гледна точка. Първо - все имам неща от синът ми, които са унисекс. Второ - голям кеф ми е да пазарувам за дребосъчка и смея да твърдя, че го правя умерено и разумно, така че да не натоварва бюджета. Трето - донесоха ми този чувал и нищо не ми казаха, а би било по-добре да ми кажат - "разгледай ги, ако харесаш нещо, харесаш", ако ли не например "ми ги върни", или пък "хвърли".. знам ли нещо. Така след като никой нищо не ми е казал се чувствам задължена едва ли не да ги върна в същия вид, качество и количество. А ако съдя по малкия имаме доста захабени дрешки, понеже не се втелявам, че щял да се изцапа, ако го оставя да се въргаля в тревата, или да се храни сам, въпреки, че не умее и т.н. Ако се замисля и още против ще измисля.  Mr. Green Обаче от друга страна е много субективно.
Ние бяхме за уикенда извън града - за малкия беше голям кеф да бъде на село. Радва се човека на кучето, пиленцата и охлювите, които бяха навсякъде и по много. За сметка на това и ние можем да се числим към клуба на болните - в събота се събуди със сопол, в неделя сопола претърпя каква ли не метаморфоза и днес станахме с Т. Слава богу май вече е на оздравяване - няма помен от Т, а сопол от време на време. Обаче вече ще ми е обеца на ухото без лекарства да не тръгвам никъде. По принцип гледам да е дърпам дявола за опашката и вземам само ако ще сме на място където не знам има ли аптека, с какво работно време и сие за повече от 3-4 дни, ама ето на.. днес се чувства супер неподготвена. Аз как да е температуропонижаващи не давам, ама като ги нямам се панирам.  Blush
Понеже го ударих на искрено и лично да коментирам някой от темите, които сте обсъждали.
За пътуването с малко бебе - не мисля, че кошницата за кола е вредна, неудобна за бебето или подобни и едва ли не да изисква покупката на кош за новородено, който има опция да се ползва в кола. Още повече за път от София до морето, предполагам 4-5 часа, една почивка би била напълно достатъчна за бебе, да не говорим лично, че аз бих имала нужда от повече. Нашата кошница е Maxi Cosi Cabriofix и най-дългото ни пътуване без почивка е долу горе толкова - 2-3ч.
За завиването - синът ми и до ден днешен спи отвит и не търпи завивки - никакви. За лятото пък и не смятам, че са нужни. Особено пък олекотена завивка. Една-две памучни пелени и няколко чаршафчета са достатъчни. За есента може и някой по-плътна пелена или одеало за количката. Пък на зима според бебе ще се купува кой каквото прецени - я олекотена завивка, я спален чувал. Пък някой ще спят под юргана на мама и тати.  Heart Eyes  Laughing sweetpie страхотни неща си поръчала. Идеални за разходки.
За фолиевата киселина - не пия, всъщност дори в началото на бременността бях много несериозна спрямо нея. Сега пия само магнезий и пробиотик.

Като ги гледам на продуктите за бременни,какви са все едни усмихнати,щастливи мамите,човек не би предположил каква е реалността,болежки,притеснения... Simple Smile
така е  Laughing и нямат стрии, нямат целулит. Едни стегнати. Мразя ги #2gunfire  Laughing Laughing
Joy  Ама хубаво се посмях..  Joy С тази бременност и аз ги мразя. С предната имах розови очила и си мислех, че съм като тях.  Mr. Green

Niya_ ама как така от здравословен начин на живот ?! Голям филм честно! Надявам се, че вече си добре.  Hug

# 461
Такаа, официално се направих на прасе  Laughing
1. Мусака
2. Ягоди
3. Кутия шоколадови бонбони тип пияна вишна
Не мога да се сдържа. Какво се случва с мен по дяволите  Crazy

# 462
  • Пловдив
Такаа, официално се направих на прасе  Laughing

Чи ко ти е?Идеална си  Grinning

Аз пък праскам зелен лук на всяко хранене.Дори на закуска.Ей,така си го ръфам както си е на стрък

# 463
Момичета какво мислите за тази количка http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=196 моля за мнение че ми е много трудно да избера Благодаря предварително   bouquet  bouquet 1stroller

# 464
  • София
Mira, ами оказа се, че много от здравословните храни натоварват и дразнят жлъчката...особено ако консумираш предимно такива.

Кризата я овладяхме обаче коремът ми се издува в горната част и става много твърд - особено при ходене. АГ-тата не могат да кажат на какво точно се дължи. Помня, че някоя от бъдещите мами беше правила консултация с гастроентеролог...Можете ли да ми препоръчате добър такъв в София? Досега не ми се е налагало да ходя на такъв специалист.

П.С. готини предложения за нови заглавия, но на някои от нас ни остават повече от месец-два, живи и здрави! Hug

Общи условия

Активация на акаунт