Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 674
  • 747
  •   1
Отговори
# 555

И аз съм за ВИКТОРИЯ много е красиво
Ей,благодаря за мнението  Hug! Аз сега размишлявам за имената,в смисъл толкова много имена ми харесват за момиченца,ама ......аз няма да кръщавам на баби и дядовци,затова не се съобразявам с букви  newsm78! Не знам през този месец и половина който ми остава ще размишлявам ! newsm78 newsm78 newsm78 Thinking

# 556
Бебе2 разсмя ме с описанието на изписването. Аз хич не си падам по тази тупордия. На изписването на каката категорично казах, че искам когато се приберем в къщи да ме посрещне само кучето. Да ама плановете били други. Половината рода отпред изтипосана за изписването и не стига това ами и "парти" в свекърите имаше. Е минахме за малко да няма убидени ама ми беше малко в повече

# 557
  • Пловдив
 bebe2, разсмя ме  Hug.

Аз искам да дойде само ММ и децата. Роднините ще ме чакат вкъщи.

# 558
Bebe2 от сърце съм се смяла!! Sunglasses   лелеее ако ми се изтипоса  родата ще се гръмна!!!Аз комплекта го взе  с цел просто обличане. Сама го сглобих. Че нали до този момент ще е с дрешки от болницата и няма да го прибирам гол,я. Но съм против суетнята и дънданията на изписване.  Shocked

# 559
Мимето14, роднините идват след това вкъщи, обикновено когато майката се почувства добре и са минали поне дни.. Най близките , са видяли бебчето още преди изписването  Grinning

но в деня на прибиране си е тихо и спокойно , без сесии, фотографи, телевизия  Simple Smile

# 560
  • Русе
Здравейте, момичета!
Бебе2, много добро описание.  Laughing При мен само циганския оркестър липсваше.
Като ходихме във Варна на 01.05 си купих ей този к-т от H&M:

http://www.hm.com/bg/product/23594?article=23594-A

Остава само пелена да взема. Искам нещо изчистено и тънко за лятото. Надявам се да намеря.
Сега само чакам да ми преведат болничния (още не са ми превели първия от 01.04 до 15.04) и
започвам с по-мащабните покупки. След дълго премисляне реших да си купя ръчна помпа на Нук. В момента на Хиполенд е на 67/68лв. Мислех да вземам електрическа, но тази на Cangaroo за 57лв. ми се струва много "дървена", а другите са ми прекалено скъпи. Ще си взема и крем за зърна без отмиване на Авент, за да започна да ги подготвям. Към първите покупки мисля да са и компресите за кърмачки на Нук, едно стъклено шише пак тяхно с каучукови биберони и ще видим още за какво ще ми стигнат финансите. Количката ще я оставим последна.
И аз съм в отбора на неспящите. Имам зверски киселини, не мога да си намеря удобна поза, обкрачвам завивката, за да не затискам бебето, ставам по 4-5 пъти до WC..Хем искам да се свършва вече, хем много ме е страх.

# 561
  • Бургас
Здравейте!
Добре ми дойдоха тези почивни дни - завъртя се малко компания из къщи, да не съм все самичка. И попътувахме, разнообразихме се Simple Smile Скъси ми се малко месецът, че иначе едва се влачи това време...
Виждам някои са празнували, други са пазарували - на всички пожелавам много радост!
Бебе2, аз не бих избрала Лиз, защото се слива с фамилията - при произнасяне на двете имена се получава едно запъване и съскане, което за мен е неблагозвучно.
Иначе избягвам да давам субективни мнения за имената, наясно съм, че е въпрос на вкус.
Хубав ден ви пожелавам!

# 562
Виктория ми харесва повече. Александрина ми идва малко дълго, по-скоро бих се спряла на Александра!  Simple Smile

# 563
  • София
Сега нали няма да се оправдаваме, че сме купили / ще купим комплекти за изписването  Mr. Green
Има го този момент във форума - един изрази недоумение и всички се втурват да се съгласяват и да се оправдават, един вид "аз не съм от тях"  Joy За справка, в комплекта има 10-12 неща и не е нужно да струва 100 лв. Има и по 30-40, а една бебешка рокля от гъзарски магазин струва също толкова, но тогава изпадаме в екстаз. Да не говорим, че не е казано че комплекта за изписване трябва да се ползва само и единствено за изписването.  Peace Това за циганския оркестър ми е "любимо". Има и болници, където няма шанс да ви посрещне цигански оркестър на изхода, но няма да ги споменавам да не стане реклама  Crazy И понеже всички споделяме опит, да кажа че за първото ми дете майка ми купи 2 (!!!) комплекта за изписване, понеже не можела да избере и ми ги донесе изпрани и изгладени в родилното. Ползвахме ги дълго време. Сега се надявам пак да прояви инициатива  Mr. Green Дойдоха моите и на ММ родители + сестра ми. На ММ сестрата не дойде, нищо че живее в София и беше неделя, което на мен лично ми е обидно, но да не навлизаме в тази материя. Взеха ни от болницата, отидохме си у дома, постояха половин час и си тръгнаха всички. Останахме си тримата да се оправяме и да се опознаваме. Почерпки нямаше. Зла снаха съм и това е. Сега усещам, че има по-други нагласи в едната от бабите, но се надявам да ги парирам успешно  Whistling

bebe2, уникална си!   bouquet Аз съм фен на Амели иначе  Peace

# 564
  • Пловдив
 ToHu_, никой никого не критикува.

Аз мисля да изпратя ММ в Н§М и дано има нещо подходящо. Пелена не съм харесала още..

# 565
  • Бургас
Да питам нещо странично, че все забравям. В темата май имахме една - две майки на мопсове  newsm78 Вярно ли е, че много се скубят и козината им се набива по меката мебел? Отдавна си избираме куче, но не можем да се спрем на порода. И тъкмо взех да клоня към мопс и попаднах на разни подобни мнения...

# 566
Здравейте тумбачета  Hug  Да попитам мамите от варна от къде си купувате нощници за болницата? Някой по евтин магазин  ако знаете newsm78

# 567
Здравейте и от мен!
Аз от сутринта тичам по задачи и сега да си почина малко, че хващам парцала и черпака.

Много се смях за описанието на изписването. Първия път нямах търпение да се прибера вкъщи с бебето, ама родата организирала парти У НАС. Ми от обяд до вечерта нямаше къде да седна, а бях със секцио, да не говорим, че детето нямаше къде да нахраня....  ooooh! Сега искам само мъжа и сина ми да дойдат, ама няма да ме огрее, пак ги чувам да планират мятане на кебапи и салати......

За изписването - абсолютно ненавиждам комплектите, които продават. Пък в Пловдив, на 40 градуса температура, да турна ръкавички и шапка си е диво безумие. Ще купя някое по-сладурско боди с къс ръкав, едни ританки 7/8-ми и нещо връхно и това ще е. И някакво чаршафче, нищо повече.

Утре и аз ще ходя в МОЛ-а на лекцията, май от 10 ч. беше и ще се радвам да се видя с пловдивските мами

# 568
  • Варна
Писах, писах и постът ми се изтри.

Avencis, аз вземам такива соли, но за друго, става въпрос за Магнезиум рфосфорикум или сол номер 7. Магнезият дейсства успокояващо и помага за съня, така че ако го приемаш под някоя друга форма, солите малко се обезсмислят. Дали заради него, аз почти нямам проблеми със съня, само ако имам болки или бебка се разбеснее вътре.

За дрешките за изписването - не мисля да купувам нещо специално. Поръчала съм много дрешки и всички са новички и сладурски, ще избера нещо от тях в зависимост от времето. Мисля само да купя някоя красива пелена, защото на повечето снимки от изписвания бебетата са повити и не се вижда много от дрешките. За рокличките смятам, че има време. За сега смятам да заложа на практични и удобни дрешки, още повече, че бебчето в началото само ще спи и най-важното е да му е удобно. Също не мога да разбера това с буйките. Не мога да си представя да навра малките гумени крачета в нещо твърдо и стегнато, често от изкуствени материи и то посред лято. Смятам, че чорапките и терличките са по-добрия избор. Буйките са красиви да, но дали и бебето мисли така.
За роднините - хич не понасям роднински стълпотворения и непискам никой в болницата, освен най-близките. Така или иначе семейството ми е малко и сме разпръснати из цялата страна.

*bebka*, нощниците си ги купих от бараките около Колхозния пазар - български са.

Да попитам сега нещо- четох, че за болницата е най-добре да се купи най-обикновена помпа тип спринцовка и после като се види вече как ще стоят нещата с кърменето да се мисли за по-скъпа и съответно от какъв вид. Някой ползвал ли е такава и дали наистина е добър първоначален вариант?

# 569
Да ви кажа винаги като съм гледала снимки от изписването и съм се чудила как някои родилки все едно са излезли от фризьорския салон. То с една спретната бяла рокля, ама как бяла като имаш гащи, превръзка, тече ти  ooooh! После прическа, грим. Благородно им завиждам и аз бих искала да изглеждам така и после без срам да показвам снимките  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт