Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 519
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Mar_bella, аз сън използвала такава помпа с големия. Ужасна е. По-добре някоя друга ръчна.

# 571
  • Телиш/Плевен
bebe2, ех, как се усеща завръщането ти, нямаше кой да ни развеселява така, когато те нямаше.  Joy От сърце се смях, благодаря ти!!! Hug А на въпроса за името - Амели ми харесва повече. Heart Eyes

Mrs Raven, аз също много заобичах жирафите. Heart Eyes А и на малката ми принцеса така й тръгна - спечелих една играчка жирафче, а единствените дрешки, които съм купила, са едно комплектче, което видях на една витрина и точно лигавникът с жираф ме привлече. Grinning Вчера пък поръчах кошарка със жирафи. Да видим докрая какво още 'жирафесто' ще купя. hahaha

Niya_, спокойно.  Hug Не виждам да си избързала с покупките, по-скоро виждам, че аз съм изостанала.  Laughing Почти всички в темата са се оборудвали, а аз сега тепърва започвам и то малко по малко. Всичко ще бъде наред, мисли положително. Hug

Borisa_koeva, определено Виктория ми харесва повече.  bouquet

Както казах, аз започнах полека-лека с покупките. Вчера купих едно шише и залъгалка на NUK от Хиполенд, с надеждата да не ми се наложи да ги ползвам, но да си имам нещо под ръка за всеки случай. Ако опрем до шишета, последната дума ще е на щерката и сигурно ще пробвам всички марки и модели, ама живи и здрави, това да е проблемът. Laughing Поръчах и тази кошарка ( hahahaжирафеста, както казах по-горе) и чакам тези дни да ми я доставят. С дрешките съм доникъде и все още нямам никакво желание да купувам, та е почти сигурно, че някой друг ще свърши тази задача, ако аз не се наканя скоро. Blush
Ето снимка на шишето и залъгалката, които споменах:
Скрит текст:
За количката още се чудим... Чиполино Пуки води в класацията, ама и по други се заглеждам, та ще видим накрая откъде ще изскочи заекът. Mr. Green
За изписването - ще дойдат родителите и бабата на ММ и моите родители и сестра ми. Поне засега такъв е планът. Ако и някой друг изяви желание, няма да го спираме да дойде на самото изписване, но вкъщи съм предупредила, че не искам никого, така че поне с това няма да имам ядове. Stop

Усмихнат ден на всички! Hug Hug Hug
Аз след час и нещо ще тръгвам по задачки.

# 572
Уникалната bebe2 се завърна! Grinning изкефих се на последния ти пост... За името съм за Амели, защото като даскал мразя съкращения, абревиатури, изменения, преиначавания и т.н. абеее даскалско изкривяване. Лиз според мен идва от Елизабет, както и Лизи, Лиза и там производните му. Та всяка, която има подобно име се обръщат към нея с името  Лиз, разбира се и то е чаровно, говоря просто, като даскал, макар и бивш.  А и raika много добре е обяснила за звучни и беззвучни З преминава в С... малко кофти звучене. Звучното Амели много ми допадна още в самото начало, като писа, че сте си го харесали.

Колкото до borisa_koeva аз също бих предпочела Александра пред Александрина.

Elfita За изписването мисля, че цените са надути прекалено за комплектите. Аз съм взела едно с не много части вътре, защото и така, и така ще бъде знойно лято и няма смисъл за повече дрешки. Комплектът ми включва горна блузка, ританки, шапка, ръкавички и лигавник май имаше като екстра, но едва ли ще  сложим шапката и лигавника. Купих едни обикновени буйчици от плат да пасват на апликациите с мечки, сложих бельо боденце беличко за отдолу, един памперс в кутията и айде... изпрани, изгладени - чакат..
Като си спомням на изписването на щерката ММ беше понесъл портбебето, като обикновен сак ниско долу - щях да му счупя главата  Joy дълги му били дръжките  Laughing  Бях купила тогава за нея подобен комплект, но и пелена с възглавничка, бродирани и дъра бъра, които въобще не сложихме, че беше топло. Сега смятам пак да приготвя пеленка за всеки случай, но не мисля, че ще има нужда. Този път директно ще го накарам да го сложи не в портбебе, а в столче за кола, за да не може да го мъкне, като пазарска чанта  hahaha По някое време ще снимам комплектчето. Но тук варират около двайсетина лева по-хубавите, има и даже по десет. Говоря за хубави турски комплектчета от интерлог в кутии и т.н. Има разбира се и по-скъпи - 60-70 лв, но включват излишни неща. Мое мнение разбира се.
За спането се включвам към мацките, които не спят и само раждат в 5 минутния си сън  hahaha Вече нямам търпение, а и мъникът и той. Вече два пъти го спират да не излиза, да видим третия път дали ще устиска... ooooh! Ако още веднъж вляза в болница няма да ми издържи д... на инжекции, че вече няма къде да бият. Аман!
Пазете се, маменца! Хубав и спокоен ден от мен!

# 573
  • София
Помпа спринцовка на Чико бях взела за родилното предишния път. По-ужасен уред за изтезание не съм срещала. Да не говорим, че така и не успях да изцедя нищо с нея. Изхвърлила съм я, иначе бих ти я пратила да я пробваш.

Аз не съм виждала снимки на красиви родилки от изписване, камо ли с приеска. Като знам какво предизвикателство е дасе изкъпеш в болницата (в масовия случай) за прическаи през ум не ми е минало.  Simple Smile

# 574
  • Варна
bebe2 след този удивителен разказ как да остане незабелязано отсъствието ти. Липсваше ми.  Mr. Green Посмях се от сърце. Аз съм за Амели.  Peace
За изписването - съм подготвила боди потник, блузка и клинче. Като клинчето е размер newborn и от мадамата зависи дали ще и е 3/4 или дълго.  hahaha Разбира се ще имам пелена под ръка.  Wink В интерес на истината предния път дойдоха само моите родители и на мъжа ми. Направихме си някой друга снимка и се прибрахме у дома. Нищо специално, но пък и дрешките, които засега съм набелязала за целта не са нещо особено.  Wink
За спането и на мен не ми се отдава особено. Снощи се направих на сърдита и се изнесох на дивана в хола и изненадващо май поспах повече и по-спокойно. Като цяло обаче ставам поне по 2 пъти до ВЦ-то, въртя се наляво надясно, дребния ме срита, баща му ме отвие, ама не си е работа.  Joy

# 575
Честно казано това с изписването на мен не ми се нрави. Радвам се , че не сме в Бг. Първото дете си го взех в кошницата и в колата и толкова. Надявам се да издържим тук поне докато родя , защото не знам как ще издържа навалицата. А това родата и всякакви хора да идват още първия ден в къщи , за мен е голяма глупост. На мен не ми е приятно от първия ден да се надвесват над детето , да го мачкат , целуват и тн. Да ядат, да пият , а аз да съм като парцал и да искам са си полегна , а да не мога. С първото раждане бях много изморена. С първото дете се скарахме с една уж приятелка. Ами тя всеки ден в къщи , като опитна уж , без да съм я молила, тя да се занимавала да ми показвала. Ами нямам нужда от показване. И тя се разсърди та до ден днешен. Баткото до година и половина беше така отделен от света , виждаха го 2-3 човека. Беше като див. Много рядко е извеждан и е смесван с хората. Не знам дали това помогна , но това дете до сега не се е разболявало никога. На 1 и 9 месеца го пуснах на дом без никакви проблеми - няма болести , вируси , настинки...не знам какво е сиропи , антибиотици и тн. след като свършиха ваксините , не се е налагало посещение при педиатър до ден днешен.

# 576
По въпроса с имената: въпреки , че Александра не ми е от любимите мисля , че ми се връзва повече с Ивайла. Александрина ми идва дългичко.

А за Амели , дали не е по - добре Амелия  Thinking

Ние с баткото се спряхме на Анита и май  така ще остане.

# 577
какви прически, какъв грим след раждане...
Махат катетър, системи, слагам бялата рокля с голият гръб ли ?!?  Laughing
Извинявам се, а ко някой е решил на това предизвикателсво, но  някак си не го свързвам. Да не говорим, че нищо, че с бебе в ръце ще си излезем и приберем пак с коремите си (все едно не сме раждали)  Laughing...

Азще си взема от лидъла нощница. На каталога ми изглеждат добре, в четвъртък ще ги вия и реша. Тогава ще е мода за бременни .
Иначе пак от там си взех супер чехли за болницата. Много удобни  Simple Smile

# 578
  • София
KRISTI4, тези ли са чехлите? http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-86AA1A6F-70CAADEB/www_lidl_bg/hs. … etail&id=6163

При нас няма мода за бременни в близките дни, дано пък да ни огрее скоро. Simple Smile

# 579
KRISTI4, тези ли са чехлите? http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-86AA1A6F-70CAADEB/www_lidl_bg/hs. … etail&id=6163

При нас няма мода за бременни в близките дни, дано пък да ни огрее скоро. Simple Smile

Да, Тони. Взех си белите ,с розовко  Simple Smile. Много са удобни, и не са тежички, както очаквах

# 580
ето ги нощниците, струват ми се ок  Rolling Eyes

http://www.lidl.com.cy/cps/rde/SID-B94F3CA2-F25EFD02/www_lidl_cy … ;rdeLocaleAttr=el

но пък май са без копченца  Rolling Eyes

# 581
  • Варна
ето ги нощниците, струват ми се ок  Rolling Eyes

http://www.lidl.com.cy/cps/rde/SID-B94F3CA2-F25EFD02/www_lidl_cy … ;rdeLocaleAttr=el

но пък май са без копченца  Rolling Eyes
Но пък роклята по-горе май успешно може да мине за нощница. Даже и за кърмене ще е удобна.  Laughing

# 582
дам май  Laughing

# 583
Аз също нямам комплект за изписване, ще си го облека с дрешките, които съм купила и според времето. При нас няма кой да дойде на изписването  Praynig Слава Богу! Свекърите са в Мадрид, а майка ми на 250км и няма да идва. Ще види бебето чак август месец. На 40 дена ще направя едно парти с приятелки да видят бебето- някъде навън, най-вероятно в Библиотека, много харесвам лятната им градина. И така. А за изписването малко грим и подходяща рокля (изключваме бяла) и един сешоар (аз ще си взема моя в болницата) няма да навреди, даже напротив ще ми вдигне малко самочувствието.
Бебе2 аз съм за Лиз Слиман, звучи като име на някоя холивудска актриса от златните години на Холивуд, което не е зле. Представям си я порастнала, как отмята коса и се представя "Приятно ми е Лиз Слиман" сещаш ли се, като по филмите.  

# 584
Радвам се че ви развеселих. Само още едно малко нещо за изписването и то е за мама, а не за бебе. Понеже всички 9 месеца се опитваме да свикнем с новите измерения на горкото си тяло, си мислим че като родим и о Боже, чудо, отново сме слаби. Да ама не Naughty. Вярвайте ми, милички мами на които е за първи път, колкото и слабички да се чувствате 3 дена след раждането, НЕ СТЕ Laughing. Сиреч за да се убави на изписването, което като отбелязахме е важно, не се сещайте за онази готина рокля от миналото лято, няма да седи като миналото лято със сигурност. Максимално широчко и разкроено. И другото, в болницата не е спа почивка, колото и да е ВИП и да е скъпа, та ще изглеждате все едно самосвал е минал 3 пъти през вас. Не си го слагайте на сърцето Hug.

Благодаря на всички че се включват по дилемата с имената. Май мненията са 50/50 Thinking. Пък няма да е Амелия, дори да звучи по нашенски незавършено, просто щото отца е франсе и сме го избирали френско името без побългаряване Naughty. Иначе предпочитам някое хубаво българско име, Вера ми е от любимите :love
А е ясно че не във всички болници се случва това което описах, нито пък всички комплекти са по 100 кинта и ще облечем бебо с всички 12 части. Просто стила ми е леко присмехулен и пародичен Hug А циганския оркестър на изписването е още по-готин отколкото на абитуриентския. Мами дето в ТК ще раждате, подгответе се

Общи условия

Активация на акаунт