Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 515
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Моник, аз раждах секцио и веднага на другия ден - в банята. Но не съм имала никакви лепенки, не е било нужно, защото шевът си беше абсолютно зарастнал и сух. Явно зависи от начина на "кърпене" в самата клиника. Не е идвала сестра в банята, бях си сама.

Абе да взема да си стегна и аз един багаж, че като гледам вие сте готови. Още хал хабер си нямам да раждам, все си викам има време... Обаче и мен ме е стегнало шубето от предстоящото, та да взема да се поприготвя...

# 601

За името, пропуснах да напиша , аз съм за Амели. Напомня ми на Амели Пулен  Blush

Мамите раждали със секцио - може ли да се къпем в болницата? Ще си набавя от онези водоустойчиви лепенки, ама не си представям иначе 5/6 дена без душ и с мазна коса  Sick

И още един въпрос : Като изключим фактът, че си плащам за избор на екип, випове..блаблабла. В държавната болница все още ли се черпи/дават пари на изписване?  Shocked Четох някъде за такава практика и се чудих...
Моник@, добре ти напомня, от там и идва. Фетиш филм на ММ и като му казах да избира момичешко име, той вика, ако трябва наистина да ми е на сърце, Амели Heart Eyes. И понеже на мен ми хареса пък и искам да му направя кефа той да избере, както и първия път и така...
За чипкането след секцио, ако имаш лепенка, нямаш физически проблем да се изкъпеш самичка. Ама мене ме беше много шубе и даже вкъщи ми беше терсене. В ТК се подплисквах тук таме на чешмата и косата на мивката я мих.
Пък черпнята си пак нашенска работа. Всички в ръцете те гледат. Аз едно лукче не съм оставила Crossing Arms

а за кучетата, ако вземеш просто се примиряваш че космите са непрекъснато навсякъде. Няма оправия и лек за тая работа

# 602
  • Варна
Мацки, едвам ви изчетох и да се включа набързо в темите и заминавам да взема малчо от градина.

За изписването - първия път опитах да се приведа в ред, но не ми се получи. Просто не си прецених правилно дрехите. А сега, понеже ще е лятно бебе, мисля, че ще е по-лесно - една дълга ежедневна рокля, измита коса и малко грим. Какво толкова - аз държа да изляза със самочувствие пред света и да се чувствам добре. Но да видим накрая. Предният път на изписването бяха родителите на мъжа ми и наше приятелско семейство, за да не се чувствам много самотна, че от моя страна няма никой. Майка ми и сестра ми са в чужбина и няма как да планират идването си на изписването. Срамувах се малко от позирането за снимки в болницата и подаряването на букети и и т.н. Но аз съм си такава, като стана център на внимание и губя ума и дума. Тогава ми беше много нервно и бях много притеснена и изплашена, бебето плачеше и не исках никой вкъщи. Исках да остана сама с мъжа си и да се порадваме на бебенцето. Затова родителите му останаха вкъщи само 15-20 минути. Този път нямам представа как ще е, не сме го и обсъждали.

Ами, мацки, аз забравих другите теми, а толкова неща исках да пиша. А сетих се нещо.

Към варненките: Утре (четвъртък) в 10 часа в Бар Cheers в Левски - СРЕЩА. Ние все се уговаряме във фейсбук, ако тук има някоя, която не пише във фейсбук, да ми пише на лични или направо да дойде.

# 603
Ааа мен ме е срам, не искам да ме къпе сестра  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

о-о това ще ти е "цвете", преди това ще е идвала с легена и топлата вода да те подмива   Laughing
разтвори краката , надигне д* лекоооо и т.н.

# 604
Ужас! Аз съм толкова, ама толкова срамежлива. Е поне това може да ми помогне да се преодолея. Клизми,раждания, бани  ooooh! Няма да ви казвам как се чувствам всеки път като ходя на АГ. Обличам се с едни дълги туники, придърпвам случаааайно нещо да не се види..не че после не се вижда в повече на магарето. До преди бременността все при жена ходих, сега се нахендрих мъж да ме следи. Приказка! Laughing Ама пък това им е работата и не съм нито първата, нито последната. С това се успокоявам засега  Mr. Green
Разбира се не приемайте на сериозно думите, тук се подигравам на себе си, колко съм смотана, иначе разбира се, че за доброто на бебчо ще мина през всичко нужно.

# 605
Майчета - зайчета, на каква температура перете и гладите бебешките дрешки? Сега се зачетох в етикетите и почти всичко е пране на 40 градуса, слаба ютия и повечето не стават за сушилня!  Shocked  1ironing wash hang

Аз обаче не мога да повярвам, че идват да подмиват. Като се сетя как тактично пропускаха да ми сменят системата, какво ли остава да дойдат с легена в МД...
За клизмата също май не винаги я правят, поне така чувам от разказвачки. Всъщност при секцио нужна ли е тя изобщо?  newsm78

# 606
  • София
лелееее не мога да наваксам само на диагонал
за последното с къпане с мед сестра и прочие - аз пък нямам против да ми помогне но преди време никой не е идвал. лепенките сама си ги купих, сама си се къпах, молих майчето в стаята да наглежда дребния и така.
на всички - честити покупки, доста са гледам, със здраве да се ползват! честито на патерици за рожденничките, имащите годишнини и именяците.
аз съм с адски сопол и кашлям като магаре, дребния се оправи, но и аз гледам да не се давам.
туй накратко, скоро пак.
пп. новите заглавия са пак много сладки едва си избрах  Peace
на всички -  Hug Heart Eyes

# 607
Клизма и при планово секцио се прави задължително, защото се води коремна операция.
Пък за свяна, Моник@, и аз като тебе бях първия път, докато не отидох да раждам. Отидох за естествено и като ме легнаха на кушетката, кой не мина той не ме разрови и не ме разгледа обстойно. Освен това санитарките, сестрите и лекарите в родилното са меко казани директни и безпардонни, така че ще те "излекуват" от тая работа. Мога само да те посъветвам от опит от сега да се настроиш психически, защото е много важно там да си казваш всичко, да не премълчиш нещо от свян, ей Laughing

# 608
  • Ямбол
Леле,мами направо ме разбихте с тези описания Laughing в болницата и при изписването. Посмях се добре,че Господ ме е дарил с богато въображение Laughing
За изписването съм взела 2  комплекта и ще видя с кое да е,а за себе си си поръчах една рокля,която е свободна,но и сладурска. Какво да кажа ние мамите десто сме още в 20 и някоя си седмица броим да стигнем тези прословути 30 и ..сед. ( по случай коментарите от снощната дискусия ) Peace
Боже,аз хич не съм стягала багаж ,някак си ми е много рано  newsm78
За имената Амели и Александрина, аз харесвам по- " тежки " имена. И ние няма да кръщаваме на баби и дядовци,в карйна сметка никой не е по-заслужил от другия,та ММ реши да е комбинация от имената и на двама ни Whistling
Днес ми беше 1-я работен ден след месец и половина болничен,почувствах се отново човешки,малко се поизморих по-бързо,ама то и не остана. Леле,бях забравила колко са шумни децата Joy,бебе сигурно се е чудил къде съм го вкарала .
За клизмата тук при нас не правели  newsm78,което пък на мен ми е малко....кофти

# 609
  • Пловдив
Клизма не правят май вече. Поне във ВМИ и в Селена не правят. Дават свещички, правиш си тоалет и тогава те взимат за раждане. Ако отиваш по спешност, решават на момента. С предишните раждания не са ми правили клизми..

# 610
  • Варна
Това с клизмата ми се струва малко варварско, при положиние, че има хсвещички, които вършат съвсем същата работа.

# 611
Здравейте мами,ние се върнахме преди 2часа,обаче легнах малко да поспя защото много ми дойде пътя ! Ние уж щяхме да тръгваме сутринта към 10ч,обаче тръгнахме из молове из магазини да търсим разни неща,седнахме в Макдоналдс,защото огладняхме,след това ходихме на разходка в Морската градина,и така тръгнахме за Велинград,пътя не ми понасяше много и на отиване се чувствах зле стана ми много бързо лошо, ooooh!....и на връщане същата работа налагаше се да спираме по няколко пъти.Като се прибрахме бях много уморена и легнах да чета книга уж,ама съм отнесла....! Joy Joy Joy
Така де....дойдоха ми малко повече емоциите днес ! За имената видях че повечето харесвате Виктория,други само Александра,благодаря ви ще взема на предвид вашите мнения.Аз съм питала тука при нас,в родилното също не правят клизми....За сега това от нас целувки на тумбачетата и на вас самите  Hug Hug Hug

# 612
И аз да се включа за клизмите и мен ме беше страх наи много от нея та за тва ми я правиха във ВМИ 2 пъти  Laughing . Няма нищо страшно това се оказа най лекото преживяване, и честно да си кажа бих предпочела клизмата си ми я направят,защото това което ще се случи по касно ако няма клизма ще е много по срамно и неприятно говоря за нормалното раждане ( съжалявам че бях толкова подробна).

# 613
  • Бургас
Ехаааа направо ми повдигнахте тонуса  Laughing, чета и Ви се радвам. Избръснати, лъснати....Направо не е за вярване, с първото раждане с всеки сутрешен тоалет се бръснех, та да съм готова....затова не се наложи да ми правят такава услуга, клизма също не са ми правили, но си имайте предвид, че като започне бебето да излиза си излиза и друго дето е останало в ректума. Направо съм за свещички и клизма, по-малко е тогава неудобството повярвайте  Embarassed. А пък как ме изписаха...като изпаднал германец бях, на три ката слязах от колата и едвам се добрах до леглото, всички атрибути ми бяха като чужди и изтръпнали....абе приказка. Но хич не ми дреме, само бебка да е добре, пък аз пак ще се глася като стъпя на два крака.
За тоалетите за бебчетата- наистина си мисля, пък и тук мами на летни бебета споделиха, че е достатъчно боди с късо ръкавче и ританки, и много тънка пеленка. За шапчица направо се чудя  newsm78

# 614
  • Ямбол
Ами даи аз мисля,че е по-удачно по-малкия срам ,демек свещички/клизма,явно ще си искам.
Винаги ми е било странно по филмите като дават жени да раждат и мъжете им тръгнат да им навират едни камери,едно чудо  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт