Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 509
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Мами само да попитам как пиете Фрутилакса, сутрин или вечер, всеки ден ли и каква доза?
Връщам се да ви чета, че за 2 дни съм 10 стр. назад...

# 616
Мами, да ви питам за мнение, че все се притеснявам. ММ иска събота и неделя да отидем при майка му и баща му, че баща му има рожден ден, но това ходене е на около 350км от София, доста си е пътя, в Гърция се намира, едно село. Е, на около 30 мин от там има медицински грижи, ама все пак съм вече в 8 месец(32г.с.), нямам оплаквания за сега, но ме е страх да пътувам, а пък ММ не е на това мнение. Вие как мислите Rolling Eyes

# 617
здравейте мамчета , след дълго четене и смях от постовете ви (пътувах 2 дни и вече са изписани 15 страници) реших да попитам , какво представляват тези свещички , които са вместо правенето на клизма (много малоумен въпрос , ама ако трябва да съм честна никога не съм виждала/ползвала такива приспособления и ми е чудно какво представляват  Laughing)

# 618
И аз се присъединявам към въпроса на ади за свещичките иначе миналия път ми правиха клизма и както каза една мама по нагоре това си беше най приятното от естесвеното раждане Wink а и по добре клизма от колкото покрай бебе да излезе и аки
Катето щом не ти е комфортно да пътуваш и не се чувстваш сигурна пращай мъжа сам. Мисля, че в момента ти си приоритет и е редно да се съобрази с теб, а и 350км не са малко и все пак е път всичко може да се случи

# 619
  • Телиш/Плевен
kateto8806, аз съм в същата седмица и също дотук нямам никакви оплаквания (сериозни), но не бих рискувала. Отделно, че на мен ми става лошо след половин час път, та не мога да си се представя да тръгна на такава далечна дестинация. Щом казваш, че те е страх, може би е по-добре да не отиваш. Но ти трябва да си прецениш най-добре, според това как се чувстваш. Peace

# 620
Кате,аз пътувах даже ви споделих чувствата си,на мен ми ставаше лошо и се налагаше да спираме няколко пъти !Аз не те съветвам да пътуваш толкова много....но ти си решаваш !

# 621
даа, благодаря ви много, за всеки случай ще звънна утре на док. да си каже и той мнението, но може и да се откажа от път, че това са последните месеци, рисковано е, а аз си знам, че "който го е страх от мечки, не ходи в гората", така че...

# 622
Да се отчета и тук. Днес бях на преглед, бебка е 2100гр. Околоплодните води са се повишили от последния път и утре съм на тест за гестационен диабет. Малко се притесних, според лекарката бебето отговаря по размери и тегло на 37г.с. и каза, че може да изпревари термина си и да се появи около 24 Юни. Абе да е сме здрави само, когато тогава, само дано не се налага секцио.
Иначе за пътуването, според мен ако се чувстваш добре е ок. Аз лично другата седмица ще пътувам на 250км за сватба и не ме притеснява пътя толкова, колкото седенето на стол дълго време.

# 623
Катето, важно е как ти се чувстваш. При всеки е индивидуално.

Пайче , ухх и ти ли?Казаха ли ти колко води? Стискам палци всичко да е наред, пиши как е минало като имаш резултат и си вземи вода, книжка и търпение.

# 624
  • Пловдив
според лекарката бебето отговаря по размери и тегло на 37г.с.

37 г.с при положение,че си в 32 ра  Shocked Да не е грешка при писането?

# 625
Хехе, гледам, клизми и срам обсъждате... като тръгнете да раждате, това е най-малкият проблем  Wink Никакъв срам не чувствах, защото тогава повече страх ме беше обхванал и само исках всичко да мине добре. Пък и болките заглушават останалото... клизмата специално не е нищо, слагат един маркуч с вода, после те пращат по живо-по здраво в тоалетната  Whistling - поне после няма да има издънки при напъването...

Искам да ви питам, всички ли сте решили да имате уговорка с лекар? Знам, че е наболяла тема, но се колебая, не познавам никого и не знам как да го избера. Ако отида просто ей така, дали ще ми обърнат нужното внимание или ще се чудят какво правя там и ще се държат, сякаш съм отишла да им наруша спокойствието? (с първото ми раждане имах подобни преживявания, още повече, че отидох през нощта...).

# 626
  • Там някъде
Добро утро!!! Ех, как му се радвам на това слънчице, което е изгряло, направо ми сгрява душата  Hug
Нина, аз когато съм пила Фрутилакс е било по упътването, т.е. вечер. Иначе при мен не ми се е налагало всяка вечер (просто проблема не е сериозен, а по-скоро от смяна на обстановка, повече хапване и т.н.) Ако не може да отидеш до WC без него обаче мисля, че всяка вечер е добре да го пиеш.
Катето, за пътуването всичко е страшно индивидуално. Аз преди 2 седмици голямо обикаляне из Родопите му дръпнах, по пещери и чукари ходих, НО аз се чувствам добре, не ми става лошо от път и общо взето нямам някакви сериозни оплаквания. Мисля, че ти сама трябва да прецениш за себе си. Има мамчета, които и летяха по време на бременността. Аз например никога не съм се качвала на самолет и за мен това би било шок, така че не бих летяла докато съм бременна. А и съм съгласна, че в момента ти и беб сте най-важни, така че Hug
Относно уговорката с лекар или т.нар избор на екип - аз ще бъда с избор на екип. Това ще е док, която ми води бременността, защото я познавам и й имам доверие. Не съм сигурна обаче ако трябваше да избера някой доктор за раждането без да го познавам предварително дали бих го направила. При мен лично избора е продиктувам от доверието, което имам на док, а не заради по-добро отношение - това са моите съображения, разбира се Hug

# 627
Добро утро,относно подбирането на екип,аз нама да се уговарям тъй като ще ми е за първи път и не познавам и без това никого ! Ще разчитам на съдбата,и дано всичко е окей.. Simple Smile

# 628
иии sweetpie, бебе шампион е твоето Laughing. Стискам палци да минат ОК изследванията и не се главоболи излишно Hug
petty , аз отивам без уговорки в ТК. Така бях и преди повече от 5 години и честно да ти кажа не съм имала проблеми. Единствената разлика е в предродилно че тия с избор на лекар, лекарите им ги обикалят и ги държат за ръка, пък другите се гърчат самички. Пък и аз, доколкото знам, естественото раждане го води най-вече акушерката и лекар се намесва при нужда. Може за твое успокоение да си направиш избор на акушерка. По мое време струваше 150 лева. Аз така направих и жената си идваше при мен, спука ми водите, пусна системи, стоя с мен по време на секциото, което се наложи и така..Ако си в София, мога да ти кажа аз коя си избрах
За пътуването с кола в 8 месец 700 км тотал аз бих се запънала яко. Освен това от поста става ясно че на майчето не му се ще пък таткото дава зор заради неговите близки и аз бих се запънала на инат Embarassed. Откъде накъде трапезата за РД и егото на Х ще са приоритетни пред моя комфорт (физически и емоционален) Crossing Arms

# 629
Добро утро!
Мятам един душ и тръгвам за лекция в МОЛ-а. После ще ви чета.
Усмихнат и спокоен ден!

Общи условия

Активация на акаунт