Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 807
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
 VeryMe, когато ставам го слагам...

# 121
Very_me, аз съм с ниско 90/60, веднъж вдигнах 130/80, не отидох на лекар, после питах акушерката по тел, тя каза, ако се повтори пак да отивам да видят причината каква е,,,, по-добре обади се и питай, докато не са запразнили Hug
За зърната по време на кърмене аз ползвах тампони за грим и топла вода и ги почиствах преди кърмене, без сапун и винаги си беше чиста устата на бебка.
lokosff а знаеш ли дали тампоните за грим стават да се почистват очите с физиологичен разтвор /незнам трябва ли да са стерилни/ или с нещо по-специално се чистят? Ти как си Hug

# 122
Това..дали тампоните за грим става да се почистват очите с физиологичен разтвор нямам идея newsm78
Иначе си лежа, стискам, голяма скука, ама няма как Hug

# 123
Добро утро и от мен момичета в тази дъждовна сутрин.

Аз се понаспах да не повярва човек и сега правя планове за РД-то ми в неделя - мислех да не празнувам тази година, че нали е посредата на празниците и всеки ще пътува - е да ама аз ще празнувам - които иска да идва Simple Smile Та сега се чудя каква торта да спретна - макар че какво ли се чудя - любимата ми е гараш .

VeryMe - raika ти е отговорила доста изчерпателно - май няма какво да добавя Simple Smile За кръвното зависи какв ти е по принцип - моята гинеколожка знае че съм с ниско и като ми измери един път 80/130 ме пита защо ми е високо - та незнам - макар че на мен не ми се струва много 130.

Аз ползвах марлики за почистване на очите, за да не влязат власинки в окото от памучните тампон - ей как ме подсети не съм си купила физиологичен р-р и марлички Simple Smile

# 124
Здравейте мамчетаааа   bouquet
Нямаше ме 3-4 дни и вие сте изписали цялата тема...Връщам се назад да наваксам с материала, само да споделя за моя последен преглед....
Ходих на трета ФМ и камък ми падна от сърцето!Всичко беше в ред ( имах разни страхове заради токсото).Бебо е добре, 29г.с. 1300г. , обърнат е главично, върви една седмица напред....
С ММ бяхме толкова щастливи и  dancing kiss се радвахме на хубавите новини...3-4 дни направо не сме на себе си, по цял ден говорим и галим бебо през коремчето и се радваме на хубавите новини....Явно доста страхове ни се бяха  насъбрали.
И такаааа... вчера ходих на ЖК по ЗК там се оказа че хемоглобина ми е 108, изписаха ми феро-фолгамма 2х1, а отделно пич биозин мама 2х1 и суплемаман 1х1....Май са ми доста витамините,вие какво мислите?
Другото неприятно нещо е че заради трудното ходене до 00, си имам хемороид  Embarassed Embarassed Embarassed Извинявам се че го пиша тук, но ме досрамя да кажа на доки  Embarassed Появи ми се преди 2 дни и първия ден беше доста неприятно...Сега с феро-фологаммата ще стане още по плачевно положението...Кога се пие феро-то, преди или след хранене?И трябва ли някак да третирам гадния хемо....  Sick Sick Sick
Благодаря ви миличкии!   bouquet

# 125
  • Пловдив
Nina_88, браво за хубавите новини! Все така да сте. За хемороиди има крем, но не знам как се казва. За да не се задълбочи проблемът, трябва да пребориш запека. Ако трябва купи си сироп.

Аз съм чак другата събота на ФМ и ми е едно тегаво..

# 126
вери ми - АГ-то и кардиолог ми казаха, че опасно кръвно за бремени е над 130/90. Всичко останало не е проблем, като независимо ти с какво кръвно си била. Аз понеже ме страх от това кръвно вече два месеца го меря всяка сутрин и варира от 110/70 до 80/50. Така, че няма значение дали си била с ниско досега. Определящото за кръвното са - сол (натрий в нея) и качени килограми. Hug
За изхожданията - наистина всичко е индивидуално. Това, което съм чела от ЛЛЛ е, че трябва да имаш около 6 пълни памперса - но аз останах с впечатление, че това е пико, а не ако. Иначе моя син ходеше на всяко ядене, дори 1-вия месец ходеше и през нощта.  Peace
За почистването преди кърмене - аз не съм чистила, защото 1вия месец се мазах след всяко хранене с лансинох, защото много ме боляха зърната и ме беше страх от рагади. Другото е, че почти по 2 пъти на ден ги обливах с топла вода да не се получат запушвания (страх ме беше и от масит Embarassed).
Иначе след това слагах подплънки за кърмачка в сутиена и ги сменях след кърмене с нови - ето тези http://www.bebelandia.bg/userfiles/productlargeimages/product_5486.jpg
Аз също съм с вътрешни хемороиди още от преди първата бременност - оправията е да нямаш запек и да не е твърдо. За тази цел аз наблягам на червено цвекло, зеле, краставици, овесени ядки, кисело и прясно мляко ... Виж какво ти помага на теб и действай. Сега като ми дадоха тази флебодия, в листовката й пише, че е и против хемороиди. Та незнам от нея ли, от яденето ли, но съм доста добре, въпреки че пия малтофер.

# 127
Nina_88, браво за хубавите новини, аз се мажех с Долопрокт крем
http://apteka.framar.bg/30001200/%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BF% … -15-%D0%B3%D1%80-
Много ми помогна Hug

# 128
Nina_88 браво за хубавите новини и на мен този път ми изписаха желязо защото хемоглобина ми е 104 е ми изпих едно хапче и 3 дена не бях ходила до WC и си казах че няма начин да го пия аз веднага почнах да получавам контракции. Но после си купих круши и сега всяка сутрин една круша на гладно и една чаша топло прясно мляко и нямам никакви проблеми с WC-то и си пия желязото без проблем  Blush

# 129
  • София
И аз бях с хемоглобин 108 и ми изписаха желязо, което веднага още с първия прием ми подейства запичащо, 3 дни го пих и го спрях на своя глава. На следващия преглед доктора ми се накара и ми го предписа пак, само че ми изписа и магнезиев диаспорал - двойна доза, като ми обясни, че магнезия разхлабва и ще се ретушират взаимно двете неща като действие. Сега съм в другата крайност  Mr. Green  обаче доктора ме накара да обещая, че до следващия преглед - 30.05. ще ги пия без да правя компромис.

# 130
Добро утро !

Нина, аз ти препоръчвам един билков безобиден крем за бременни : http://apteka.framar.bg/30000107/%D0%BF%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B5% … -30-%D0%B3%D1%80-
Другото разбира се си е да разкараш проблемите с WC. И на мен ми изписаха тъпото желязо, а аз също имам проблеми с ходенето и никакви круши и овесени ядки и кивита не ми помагат(аз по принцип това си закусвам). Та се налага да пия дуфалак, иначе си докарвам много неприятни контракции. Е и аз не съм почнала още тъпото желязо и се тъпа сега със спанак и цвекло  Crazy
Иначе браво за чудесните новини!!

Момичета някой чувал ли е за годжи бери? Съдържало много желязо. Чудя се дали да не си взема, ама ми се струва гадничко  Sick

Very Me : Много си сладка с твоите въпроси и понеже това са неща, които и мен вълнуват следя отговорите с интерес  Hug

# 131
вземах си веднъж годжи бери но ми беше противно.Да ви се похваля,днес моя братовчед стана тати на малка госпожица-2800,да им  е жива и здрава им желая ,много им се радвам  и така се развълнувах че даже малко си поплаках  Blush,нямам търпение и нашите бебоци да се появят

# 132
Monika чак гадно не е почти като боровинките, но малко по степчиво е Годжи Берито! Ти изсушено или прясно мислиш да си вземеш?Честно казано прясното е малко гадничко но изсушеното не е!

# 133
  • София
Monik@, с храна трудно ще си набавиш необходимото ти желязо. Ще трябва да го пиеш, ако ти е голям недостига. На същия принцип е и списъка със забранените храни - трудно ще си навредим с тях, ако ги хапваме умерено. Трябва да са в много големи дози, за да се отрази на организма.

# 134
Аз също би трябвало да пия желязо, защото ми е нисък хемоглобина, но проучих нещата и се оказа, че ниският хемоглобин не се дължи непременно на недостига на желязо, може да се дължи и на малко на брой червени кръвни телца. В моят случай изследванията ясно показват точно това и не мога да разбера, защо ми изписват това желязо, нямам нито един симптом на недостиг на желязо.

Общи условия

Активация на акаунт