Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 769
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Отделно и гърло ме мъчи днес. Странно от какво и откъде...  Confused
От много балалайкане вчера.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ММ е в потрес какви са тези целодневни срещи.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 196
  • Телиш/Плевен
dida771, честита количка!  1stroller Не съм голям фен на триколките, но твоята наистина изглежда много добре.  bouquet

Nina_88, с никакъв съвет не мога да помогна за състоянието ти, но се надявам скоро да се оправиш. Hug Въпросното лекарство и аз не го откривам в нета и се чудя дали не е същото като Алмагел А... newsm78 Но гастроентеролога или някой фармацевт ще ти кажат най-добре. Стискам палци бързо да ти мине! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Гледам, че обсъждате "страничните ефекти" на бременността. Laughing Моят пъп като че ли се кани да изпъква... Tired Но това е бял кахър, както се казва. Е, надявах се, че ще си остане вдлъбнат, ама май няма да стане така. Линия негра не знам дали се появява при всички жени, по-скоро си мисля, че всичко е индивидуално. Засега имам само наченки на въпросната линия, вероятно с напредването на седмиците ще си проличи повече. Ареолите отдавна са ми тъмни, даже вече свикнах с новия им цвят. smile3538

# 197
  • Пловдив
Моят пъп и като лежа е изпъкнал.. И имам наченки на линия негра.

mama@cvety, при опасност от преждевременно раждане се бие на майката Дексаметазон или Дипрофос (може да има и други видове) - кортикостероид. На бебето се слага сърфактант. За секциото не мога да помогна.. Предполагам, че сиропите разрешени през Б за разхлабване могат да се пият след раждането.

dida771, честита количка

# 198
Mama cvety обезболяващото ми след секциото беше аулин, но не съм пила защото почти нямах болки, пиех сена слабително тъй като с wc си имам перманентен проблем.
А относно приема всяка б-ца си има регламент и доктора който следи бременността и евентуално ще изражда ще каже. Аз съм носила само лк и тоалетни принадлежности и никакви други документи

# 199
  • Варна
Отделно и гърло ме мъчи днес. Странно от какво и откъде...  Confused
От много балалайкане вчера.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ММ е в потрес какви са тези целодневни срещи.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тогава се надявам и другата седмица да ме боли.  Mr. Green Моя само каза "честно ли? ехее"

# 200
Здравейте и от мен  Hug
И аз имам питанка: Как се казваше инжекцията за стимулиране на дробчетата на бебо при евентуално преждевременно раждане?

Към изброените от pival добавям и флостерон,  пак е кортикостероид, плюс слагането на сърфактант - това е което прилагат за дробчетата. За тези неща има клинична пътека и не се заплащат /иначе само сърфактанта е над 1000 лева/ Дори и да не са слагали предварително, ако стане нещо слагат инжекциите в първите 24 часа след раждането.

# 201
  • Бургас
Здравейте мами,
от днес са ме треснали едни кахърни мисли  Tired. В неделя се видяхме с приятелсо семейство с малко дете, днес ме сюрпризираха, че детенцето е с шарка. Направо ми се изправи косата, аз нито една не съм карала. АГ- то чак на 7-ми мога да го питам, с тези почивни дни  Crossing Arms Моля ако имате инфо да споделите има ли опасност за бебка? До сега рових в нета и направо се ужасявам от това което чета. Вече на рев ме избива  newsm45

# 202
  • Pl?ven
Здравейте мами,
от днес са ме треснали едни кахърни мисли  Tired. В неделя се видяхме с приятелсо семейство с малко дете, днес ме сюрпризираха, че детенцето е с шарка. Направо ми се изправи косата, аз нито една не съм карала. АГ- то чак на 7-ми мога да го питам, с тези почивни дни  Crossing Arms Моля ако имате инфо да споделите има ли опасност за бебка? До сега рових в нета и направо се ужасявам от това което чета. Вече на рев ме избива  newsm45

Не се притеснявай-наскоро и аз имах същия проблем (съмнявах се да не ме е хванала шарка) Simple Smile
Питах АГ-то и той ми каза,че шарката е най-опасна в първите 3 месеца от бременоста и след 35-36 гестационна седмица,защото в тези периоди бебчо е най-уязвим.
Това знам аз,дано съм помогнала.

# 203
  • Бургас
Здравейте мами,

Не се притеснявай-наскоро и аз имах същия проблем (съмнявах се да не ме е хванала шарка) Simple Smile
Питах АГ-то и той ми каза,че шарката е най-опасна в първите 3 месеца от бременоста и след 35-36 гестационна седмица,защото в тези периоди бебчо е най-уязвим.
Благодаря ти много, дано да не съм прихванала нещо, че направо ще откача  Tired

# 204
  • Pl?ven
Здравейте мами,

Благодаря ти много, дано да не съм прихванала нещо, че направо ще откача  Tired
Ами брой от днес 20 дни (толкова е инкубационния период на шарката) и си мери редовно температурата...ако забележиш,че е повишена изпий една чаена лъжичка червено вино и ако е шарка за 24 часа ще избие обривът.На мен така ми бяха казали да направя Simple Smile Но въпреки това е хубаво да се консултираш с АГ-то за всеки случай,пък и за твое спокойствие.Стискам палци да не си я пипнала шарката Simple Smile

# 205
Миси77 имай на предвид също така, че шарката е заразна 3дена преди да избият пъпките. Тоест ако са избили вчера или днес няма за какво да се шашкаш. Преди това няма проблем иначе момичетата са ти казали кога е страшно да се кара и кога не Simple Smile

# 206
  • Ямбол
Здравейте,мамита. За шарката,бях писала,че при мен в ДГ имаше скарлатина и АГ ми каза,че е най-опасно 1-те 3 м. за бебо и ако случайно я хвана,то просто ще изкарам една кофти гнойна ангина,но това е за скарлатината
Да попитам бяхте обсъждали антицелулитен крем на Дева този ли еhttp://apteka.framar.bg/30005270/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B0 … B-200%D0%BC%D0%BB

В аптеката ми казаха,че не е много препорчително да ползвам антицелул.крем ,защото загрявал,аз го купих + един на Икаров,но се чудя да ги ползвам ли newsm78
А за риткането на вътре ,да усещам Simple Smile
Относно линията на корема,на мен  ми излезе още преди 2 мес. Crossing Arms

# 207
  • Бургас
Благодаря момичета, малко се поуспокоих. На детенцето снощи му избили няколко пъпки, но днес цялото се ошарило.

# 208
Аз също знам че шарката има инкубационен период, но на мен ми се случи следното на 32години:заразих се от детенце с завяхващи пъпки, вдигнах температура след около пет-шест дни пих червено винце в обедната почивка и вечерта към 18.00ч вече се бях изпъпчила от там в Токуда, а ММ не се зарази, а не я беше карал тази.Та май и това е до късмет

# 209
  • Pl?ven
Аз също знам че шарката има инкубационен период, но на мен ми се случи следното на 32години:заразих се от детенце с завяхващи пъпки, вдигнах температура след около пет-шест дни пих червено винце в обедната почивка и вечерта към 18.00ч вече се бях изпъпчила от там в Токуда, а ММ не се зарази, а не я беше карал тази.Та май и това е до късмет

Болният от шарка се смята за заразоносител до излющване на пъпките.

Общи условия

Активация на акаунт