Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulüb&

• 66 096
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Ванче Hug, мерси за инфото Peace Някой може ли да каже "Черната роза" гледаем ли е...имам предвид логичен сценарий, тежък ли е и прочие....измислени драми напоследък не ми се гледат, претоварих се от такъв род сериали Mr. Green
Отговарям веднага  Grinning
Щях да ви напиша за това дизи по-късно, но щом ще го дават и унас - добре!

Един много, ама мнооого  стойностен турски сериал, който ненапразно е в рейтинговата 10-ка още с първия си епизод. Първият сезон от 12 епизода изгледах с руски суб без да мърдам и да прескачам  Rolling Eyes В момента текат последните епизоди на сезон 2 ... ще има и 3-ти сезон  Peace
Това е Турция днес и сега, от двете страни на Босфора! с много интересно послание (поне за мен). Действието се развива в Анадола, на десния бряг на р. Ефрат в градчето Halfeti. Играе млада смяна на турските артисти, наред с великолепната игра на Шериф Сезер (Кадрие), Месут Акуста (Кендал) и Едже Услу (Ебру). Играе и Явуз Бингьол (Фърат), но той не ми прави сериозно впечатление  newsm78. Йозджан Дениз (Мурат) изчезва в еп.1, като загатват, че е жив, и сега се появява в края на сезон 2, за да напусне дизито... както и Явуз Бингьол ...
Скрит текст:

Толкова засега  Laughing Заслужава си  Peace на фона на леещата се боза  Crazy Ще добавя само, че е доста по- смислен и добър и от Чепика  Mr. Green

# 406
Петане Hug, злато мое Heart Eyes, подобри ми настроението с инфото за Черната роза  Peace, благодаря ти!    bouquet

# 407

Conques, France /старинно, в момента го възприемам дори тъжно Wink/

# 408
Я как са изтипосали роднините Laughing

# 409
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте, патета Hug
все се каня да напиша, докато ми е прясно....за Клуб на неудачниците
/вчера го изгледах, на два пъти, много ми е беше дълъг/

Филма е изключително свеж, въпреки заглавието и въпреки многото послания за самота...
Много хубав филм, препоръчвам го и аз Peace
Накратко само искам да кажа, че най-много ми хареса защото сценаристите и режисьора не са се опитали да ти насадят клишета или очаквана развръзка, просто всичко следва един чисто мъжки/погледнато/ ход на нещата. Спя, ям, работя, ч....м, пия с приятели и пак същото се повтаря ден след ден. Именно и линията на филма е същата.
Има доста различни ъгли, от които да се погледне историята. Тълкуването на посланията не е еднозначно. Аз на пример си избрах да тълкувам така самотата и въобще неудачите в живота на някои мъже: Природата на жените и мъжете  толкова различна, че за пореден път се доказва как жените мислят прагматично и практично, за разлика от мъжете. И как жените винаги се опитваме да променим мъжете малко или много. Не съдя никой, нито жените, нито мъжете, не съм крайна феминистка, но и няма да отричам, че Мете беше прав на пейката в края на филма....
По памет ще цитирам - "Жените си приличат в това, че първо ни харесват заради нашето своебразие/така го казва/, а после се опитват да ти отнемат това своеобразие" Това е и моя поглед върху филма, този сблъсък на двете природи - мъжка и женска, от който се раждат и много хубави неща и много нарезбории, но е невъзможно без него.....

Дългичко стана, ще ме извините Hug   

# 410
  • Once there was a Hushpuppy...
Ето нещо много красиво Heart Eyes

# 411
Привет мили мои!
 Hug Hug Hug Hug Hug

Със закъснение поздравявам всички именници и рожденници, които съм пропуснала. Бъдете здрави и много щастливи!   bouquet  bouquet  bouquet
Повечето време съм навън и не мога да пиша през телефона, след толкова реформи по форума, той стана неизползваем.  hahaha

Успех на матурите, моето има другата седмица, в 4-ти клас е. Спокойна е, тя миналата година мина нещо подобно, което беше изпит проверка на нивото до момента и няма много нерви.  Peace

Лакуни, гледах по националната едно предаване, в което се обсъждаше вашият филм. Добра презентация му направиха, много ми хареса и искам да го гледам.  Party

Много лоши новини пак, отново...  ooooh! ooooh! ooooh!
Няма почивка, непоносима работа.  Tired
Драмите по цял свят не спират, а политиците не искат и да разберат, че хората просто искат да си живеят живота, да си отглеждат децата на спокойствие и да си покриват нуждите.
Тук искат да ограничат или забранят свободата на общуване в социалните мрежи. Нещо като в Тр, но пък това е държава в ес и такова нещо би се тълкувало като тирания. На евродебатите тукашната примитивна политика бе осмята и им дадоха препоръки. Наскоро арестуваха един малчуган затова, че споделил в туита, че се радва дето един политик е убит и всички това заслужават. Пуснаха го, но с условия и като излезна изглеждаше дъвкан и плют многократно.
Другата новост е, че въпреки ужким децата имат семейства, от 10 дълги месеца от другата година още повече увеличават престоя в училищата. Викам направо да ги вземат от родилното и от бебешка възраст да ги подготвят послушнички работничета.  Sick
Та... после се чудят що жените не искали да раждат, че то имат ли някакъв избор като родят???
Също така стават някакви побоища по протестите, но ги гледам по чуждите медии, тук не смеят да пуснат репортажи от недоволството на хората. Според новините всичко е ток и жица, да раждат и да пълнят хазната.  Joy Joy Joy

# 412
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Отново много инфо и интересни коментари  Hug Разбира се, не може без доброто и лошото.

Да почива в мир последната жертва на Ердо и сие!  Praynig  Sad
На Бааде пожелавам безпроблемно раждане и здраво, та здраво бебе!  Heart Eyes

Петане, безценна си, къз! Нямам думи, само едно голямооо БЛАГОДАРЯ! Ванче, и ти си същата "кримка", джанъм.  Heart Eyes Hug

Хъшче, знаех си!  Wink Филмчето е култово, спор няма по въпроса  Peace Радвам се, че ти е харесало!  http://www.dailymotion.com/evilswan поздрав! "Цял живот самота"

Марице,  Hug Heart Eyes Hug Ма пък ще ми създадеш снаха за чудо и приказ  Wink в таз среда. Таман да има кой да го ръчка мойто келеме  Mr. Green

# 413
  • Разград

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 22:30 от vania_e

# 414
  • Разград

Скрит текст:

# 415
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Марица, много ме заинтригува с това "от 10 дълги месеца от другата година още повече увеличават престоя в училище". Може ли да обясниш по-подробно - от колкогодишни започват децата училище, по колко учат, ваканции, почивки, дължина на учебните часове - изобщо как е организиран учебният процес. Настина много ме интересува, ще ти бъда благодарна.

# 416
Добро утро! Честит 24 май!

# 417
Честит празник , момичета! За мене е двоен, имам абитуриентка. Mного вълнения ........Заповядайте!

# 418
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Вивенце, да ти е жива и здрава!     bouquet 
Пожелавам й от сърце много сбъднати мечти, любов и късмет!  Heart Eyes

Честит ни светъл 24-ти май, патета!    bouquet

# 419

Виви Hug, да ти е честита абитуриентката, казват, че в живота на едно момиче най-важни са три неща: да стане абитуриентка, сватбата и раждането newsm78 Аз бих прибавила и личната реализация Heart Eyes

За мама Виви Hug

с пожелание за успешен старт на дъщеря ти в живота на възрастните! Peace

Общи условия

Активация на акаунт