Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са някои интересни атракции за разглеждане в Хамамет, Монастир, Набьол и Сус?
Какво е разстоянието между Ясмин, Хамамет, Набьол и Порт ел Кантауи? Освен това колко далеч са Монстир и Сус?
Кои са висококачествените и достъпни за закупуване артикули в Хамамет, Монастир, Набьол и Сус?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са някои интересни атракции за разглеждане в Хамамет, Монастир, Набьол и Сус?
-
Какво е разстоянието между Ясмин, Хамамет, Набьол и Порт ел Кантауи? Освен това колко далеч са Монстир и Сус?
Приблизително 20 минути с кола от Ясмин до Хамамет. Същото разстояние до Набьол. От Ясмин до Порт ел Кантауи, отнема около час да стигнете до марина, ако шофирате по магистралата. Между марина в Порт ел Кантауи и медината на Сус са приблизително 20 минути с кола. От Сус до Монстир са около 40 минути път с кола.
-
Кои са висококачествените и достъпни за закупуване артикули в Хамамет, Монастир, Набьол и Сус?
-
Какво са качествени и достъпни за закупуване в пустинята?
-
Как мога да обменя пари и какъв е обменният курс в бюрата за обмяна на валута в Хамамет?

Добре дошла !
. Тръгва се сутринта от Лела Байа в 5,20 сутринта, но ставането е лесно, защото има 2 часа часова разлика, т.е. за нас тръгването е все едно 7,20 (за няколко дни организмът ни не може тата бързо да се пренастрои). Не е студено. Тръгнах с потник и наметало - от тия памучните, които се връзват на кръста или се носят свободно , т.е. дрешката е съвсем лека. Съвсем скоро, още на Ел Джем, се преобух в къси панталонки - ама съвсем къси. Никой не се е възмутил от моя баджак:) и не ми е било студено. Със сандали тръгнах от сутринта. Времето бе горещо и съм се възползвала максимално да поемам слънце, ходейки. Хотелът за пренощуване е в Дуз (град-оазис). Там яздихме камили и се преобух с клин, просто да не ми се търкат краката в разни многоизползвани седла. Има навсякъде възможност за бързо и безпроблемно преобуване. На другият ден пак ставане рано и тръгване в 5 часа, но не е студено за сериозни дрехи, нито за сериозни обувки. Може да носите леки гуменки, които да си обуете в оазиса Шебика „където е сниман "Английския пациент"), защото там пустинята е планинска, т.е. релефът е хълмисти има малко изкачване нагоре и надолу из оазиса. Мисля, че със стабилни сандали не е проблем, но моите са си фру-фру и затова не ставаха. Цената на Тез тур за екскурзията в Сахара е 110 евро на човек, с включени камили и джипове „вторият ден има екстремно возене с джипове из пустинята, по старото трасе на ралито "Париж-Дакар"). Джиповете се шофират от професионалисти, а не от туристите. Напрежение не усетих. Ходихме и на екскурзията Тунис-Картаген-Сиди би Саид, тя струва 42 евро на човек. Нищо не е ограничено. Ако пък знаете френски, препоръчвам в Тунис да се чупите от раглеждането на сокаците и посещение на магазин и да звемете едно такси, с което да идете до музея на мозайките Бардо, както ние направихме. Този музей е уникален, не се предлага в ексурзията Тунис-Картаген и с това посещение, според мен, екскурзията доби смислен вид.