Penny Dreadful (2014) TV Series

• 24 882
  • 212
  •   1
Отговори
# 195
Дам,Натали е страхотна във всеки образ.
И аз нямах големи очаквания,но до последните 2 епизода биваше.Не е Penny Dreadful,де.
Темпото ми е бавно,нацистите са ми клише,гей,религия,расизъм,ксенофоби... ама на мен всичко ми е толкова черно,че мога да мрънкам и на най-добрия сериал. Innocent

# 196
  • София
1.8

Скрит текст:
Наталито май ще удари на камък с Петер. Grinning
Къде го пукаш, къде се пука. Няма да се учудя ако в крайна сметка той не се помири с жена си когато разбере пред какво зло е изправен, ама едва ли. Не очаквам нищо хубаво никъде, поне не и в този първи сезон.
Матео много ме дразни. Тиаго и той вече. Искаше ми се да устои на порива и след като е казал на Моли да се маха, значи да се маха, ама не, хвана я за ръката и показа, че е слаб.
Адски се дразня с почти всичко. Само баба койота и Петер все още държат фронта, макар че и този как натири жена си в лудницата, отвратително.
Не знам, вече трети пореден слабичък епизод. До 5 епизод нещата бяха Ок.
Дано поне 9 и 10 епизод са добри, ама то имах си аз да не са. Ще набутат всичко в последния епизод, ще има шок финал и после най-вероятно няма да го подновят и ще си бием главите в стените. Wink

# 197
Този епизод (осми) ми хареса повече от последните два.
Разговорът на д-р Крофт с жена му.Разбрахме и тайната,която той е криел.Беше ми чудно какво прави при него,той е само педиатър,но се оказа,че не е случаен.Жалко,че попадна в лапите и.Той е идеалист и пацефист,но е пометен,защото сега иска да докаже,че е мъж.
Магда и полицая - не очаквах,че разговорът им ще бъде на идиш,но вероятно той така я изпита,за да се увери,че казва истината.

Patti LuPone ,която играе в оригиналните серии,тук беше певицата,която пееше в бара където Таунсенд и гадже танцуваха.

Diavolo,няма да иска Крафт да се върне при жена си.Виж го какво послушно кученце е.Дори потъпка собствените си разбирания,за да и угоди.Пък и случайно да поиска,жена му няма да му прости.Тя иска да го унищожи,а не да си играят на семейство.
Много глупаво от негова страна да носи цветя и да я нарича скъпа,а в същото време да живее с Елза.

# 198
  • София
Преди да започне епизода има съобщение, че сме предупредени, че ще има насилие и не е за хора със слаби нерви (перифразирам)?!
За първи път виждам такова нещо в HBO.GO
Не знам дали е някакво ново изискване или така е замислен самият епизод и това си върви заедно с епизода.

Скрит текст:
Обаче
за 50 минути имаше само едно обесване на мексиканец от бели полицаи и това бе всичко, даже и обесването не го дадоха кой знае колко. Дали е заради всичко случващо се в Щатите не знам, странно ми е.
Аз си мислех, леле, сега ще има страхотии най-накрая и ще се раздвижат нещата, а то какво? 9, предпоследен епизод (много често, точно предпоследните епизоди са най-яките) и само дъра бъра, дърба бъра?!
Все пак ми хареса как чиканотата седнаха на масата като едно семейство. Онази гад щеше да се пукне от злоба. Хаха, кеф Grinning

# 199
Diavolo,и аз мисля,че предупреждението за насилие е свързано с финала на епизода когато полицаите убиха мексиканчето. Предполагам,че е заради случващото се в САЩ с полицейското насилие.Сигурно са нямали възможност да го изрежат и в същото време да се запази усещането за сериала. Вписваше се зудесно с танците.Убиецът - танцува,а другия поема геройската смърт.

В този епизод (9-ти) изглежда,че Магда губи.Бащата на Таунсенд не го подкрепи,д-р Крафт иска да си остане д-р Крафт,а семейство Вега сякаш се обединиха.Чак изглежда странно.
Мисля,че това е единствения епизод в който не се случи нищо свръхестествено.
Очаквах,че Елза ще се опита да навреди на Мария,дали ще се случи в последния епизод?Чудно ми е как ще свърши сезона.Дали ще го подновят?Надявам се да има някакъв край.

Натали е много красива в образа на Елза.

# 200
  • София
Малко извън темата, но точно това не бива да се случва. Какво значи да се изрязва? Ще има вече цензура ли? Изкуството няма граници. Не може да махаш Отнесен от вихъра и да режеш това или онова или да пренаписваш сценарии. Накрая цялото изкуство ще пострада и никой няма да ги гледа повече.
Ето сега почна да се атакува и Холивуд.
Естествено, че ще се показва това което се е случвало, иначе няма да има никакъв реализъм и никаква стойност.

Ами според мен последния епизод ще е като първия. Доста насилие, някой ще умре и за съжаление ще свърши с отворен край, защото няма как всичко да се разкаже/завърши със само един епизод след като 4 епизода разтягаха локуми. И ако не продължат шоуто ще е голям автогол. Дано го продължат само заради завършека на историята. Simple Smile

# 201
С оглед на случващото се в САЩ си мисля,че ако имаха възможност щяха да променят сцените. Също смятам,че това нямаше да е нито първия път,нито последния.Просто няма как да знаем.
Изкуството вече не е изкуство,не и така както е описано в някой речник.Вече имаме пропаганда и имаме политическа коректност,която успешно се използва почти навсякъде.
Това, че медиите трябва по различен начин да информират,обучават и забавляват  и са се създавали предавания със съответната цел е минало.Вече не е така.Т.н "забавление" е чудесен начин да се  представи и насочи зрителя към определени теми,действие,начин на мислене.Въобще не вярвам в безпристрастността в изкуството,нито,че не ми налагат вид цензура.Всичко,което могат да използват,за да ме убедят в нещо - ще го използват.
Факт,че сериала идва в този момент,също е факт,че рейтинга му е достатъчно нисък,че никой да не му обърне внимание.
Във всеки случай ще стане като "Ме Тоо",тренд,който ще забравим до една година.
Всичко това е ужасно.

П.П. Може да съм единственият човек на планената,който да не харесва Отнесен от вихъра.

# 202
  • Вестерос
Книгата е много протяжна и отвеяна, чета е вече трето лято само на плаж като съм....

# 203
  • България
Четох Отнесени от вихъра, като ученичка и много ми хареса, екранизациите - не.
Всъщност тази книга остави следа в съзнанието ми и разбирам защо черните я мразят.
По-младите не знаят, че това което е сега на запад, беше тук преди 1989г - всички равни и се държим за ръчички и т.н.
Отнесени от вихъра беше книгата, която ме накара да се замисля, дали черните са толкова бели и белите толкова черни, колкото се стараят и сега да ни убедят.
Като човек израснал в ония времена съм критична към много празни лозунги. Simple Smile

# 204
  • София
офф
-
На мен ми е любима книга. И знакова за американската литература и световната също. Филмът също ми хареса (за мен има само един филм, сваления...). Адски реалистична, жестока и трогателна история. Точно така е било. За какво пищят? Историята не може да се промени. Ами да седне някой афроамериканец и да напише нещо по-стойностно и то да се превърне в класиката на 21 век. Хайде, чакаме?! Аз нямам нищо против. Винаги съм приветствал всичко стойностно.
Но HBO да сваля филма?! Любима компания са ми (много мои топ любими сериали са техни продукции и на дъщерната им фирма, Синемакс), но ми паднаха много в очите.
Да се обругават исторически паметници и личности за мен е недопустимо. Това си е варварство от най-висша степен.
Не трябва да се допускат грешки от миналото, трябва да се учим от някои грешки, но не и по този начин, не така.
Чудя се какви ли ще са филмите и сериалите след 10, 15 години...
-

# 205
  • Вестерос
Е как какви, хетеро бели герои ще са рядкост.

# 206
Aз се съмнявам да има хетеро Joy
На мен не ми пречат. В Тайланд има цяла индустрия свързана с това. Обаче не искам да ми ги набутват навсякъде.

Аз подех темата.Голяма грешка от моя страна.Това е тема за конкретен филм. Всъщност аз съм на мнение,че щом говорим за колонизация на Марс е редно да спрем да мисли по-този начин.Трябвало е вече да узреем за идеята за равните права и всичко останало,което касае хората и ги определя по някакъв признак.Обаче - не или просто някой иска да се продължи така.

# 207
  • Карнобат
Няма да издавам финала,който сега изгледах Simple Smile Само ще споделя,че определено си оставиха вратички за 2-ри сезон...Жалко за някои от героите и като цяло последната серия сякаш не беше като последна,а загатна че може би историята тепърва ще се развива.Ще се радвам на още мнения Simple Smile

# 208
  • София
Добър беше епизода, тежичък.
Но ако няма втори сезон ще е провал.
Общо взето мога да кажа, че първия и последния епизод бяха най-добрите за сезона, което като цяло не говори много добре.

Скрит текст:
Жалко за сестра Моли. Имах го това усещане за лош край за нея, но все се надявах да не стане така.
Ех, не устоя Петер Крафт, ама много е умела Наталито. Змия гадна.
Още когато момчето спомена за ядрения синтез бях сигурен, че ще го убият. Не знам сега, това за мен си е жестоко убийство, а уж са много морални двамцата (втори човек убиват с действията си). Това че си фантазира за ядрени оръжия не значи, че това ще стане и точно той ще е отговорен. То ако тръгнем така ще заживеем в абсолютна диктатура.
Накрая как да го тълкуваме това? И Тиаго ли ще стане маша в ръчките на онази гад?

# 209
Силен 10 епизод.Много ми хареса.
Мирно шествие до гражданско неподчинение и всеки от главните герои участваше в него - пряко или не.Взеха своите решения - правелни или не. Революция.Война.Строене на стени.Ядрено оръжие.
Д-р Крафт прегърна идея,която не е негова.Колко лесно се оказа да бъде манипулиран.В името на семейството,за децата,за нея.
Децата на Мария са спасени.Обаче,всеки от семейството присъстваше в историята на останалите герои - Мария при сем. Крафт, Жозефина при сестра Моли,Тиаго в полицията (вече и при евреите) - Матео  при пачукосите. Раул незнам къде да го сложа,но той май е единствен последовател на майкаси в религиозния и култ. Всеки от тях е травмиран, носи своите белези и това вероятно ще ги сближи или раздели.Дано да можем да го видим.
Разбрахме и кой е виновен за убийството с което започна сериала,макар,че убиеца вече не е толкова важен за историята.
Жалко,че не ни казаха,защо Тиаго все пак беше докоснат от Санта Мюрит.

Diavolo,
Цитат
Накрая как да го тълкуваме това? И Тиаго ли ще стане маша в ръчките на онази гад?
Първо реших,че тя го заплашва,но сега си мисля,че го предупреждава.Да,определено го иска на своя страна.

Общи условия

Активация на акаунт