Смрад и шум от кокошки в София.Има ли изход?

• 9 021
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
И мен ме буди кукуригане на петел , но не ми пречи .
Трябва да си егати неврозата такова нещо да те вбесява .

А едни лястовици рано -рано чуруликат и се опитват
да направят гнездо на прозореца .
Къде да подам оплакване  newsm78

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 14:34 от В.Н.

# 16
Ако го беше обяснила по този начин още в първия си пост, смятам че нямаше да обереш критиката, защото съгласи се, че "кукурига ми петела" не звучи много сериозно. Ако си готова за дълга битка със съседи и институции в комплект, пусни жалба и за това, че събират боклуци. Също така е можело да пуснеш жалба и за заплахите за кучето. Най-напред отиди в кметството и ги помоли те да те насочат.

# 17
Laughing Разбирам те за миризмата, но е приятно да те буди петел.

В 3 или 4 часа сутринта? 
На мен не ми прави впечатление кукуригането, даже ми харесва.  Hug

# 18
оо това е съвсем друга история тогава - можеше да си започнеш с нея Simple Smile Защото леко излиза, че сте новодомци и сега си разбрала за кокошките Simple Smile

кокошките са от 2-3-4години някъде....преди нямаше нищо такова

# 19
Будала Simple Smile Вместо да се караш с тях - кооперирай се да ти гледат по някое друго пиле и на тебе Simple Smile

# 20
Ама злобен народ сме. Потребителката е питала за законов ред да се справи с проблема си и чака помощ. От кого - от  съфоумки изпълнени с яд, че някой живее в хубав квартал и от кеф, че същия има и той проблеми... Заслужава си жалката съдба простия бг народ.

Към авторката- обърни се към общината както са ти препоръчали потребителките, които четат и пишат за да помогнат.
Аз лично знам за краварник в центъра на Бояна, който смърди и се намира на главен път и си съществува. Явно или е законно или 80годишния собственик е як връзкар в общината.
Успех!

# 21
  • София
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36
Tова е наредбата на СО за отглеждане на животни на територията й. За кокошки пише че може, при изпълнение на определни условия. Ако има нарушения, може да сигнализираш.

# 22
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36
Tова е наредбата на СО за отглеждане на животни на територията й. За кокошки пише че може, при изпълнение на определни условия. Ако има нарушения, може да сигнализираш.

Мда определено не е спазено условието 3метра от оградата и на 10метра от сградата...А със сигурност има и други....Благодаря за инфото....Последен (малко глупав въпрос,но никога не съм се занимавала с бюрокращини)...Къде да си подам жалбата и в свободен текст ли се пишат жалби или има определен образец  Embarassed

# 23
  • София
Както пише в наредбата:
Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица и Столичният инспекторат
Можеш да се жалиш в Инспектората съвсем спокойно. Няма образец, пишеш си жалбата с конкретните забележки и те са длъжни да си направят проверка.  Peace
Прочети си наредбата, там всичко си пише.

# 24
Онзи ми отговори, че ако са спазени правилата за отглеждане нямало проблем. Какви са правилата обаче не знам.
Мога да те посъветвам да се обадиш или да пишеш /през сайта им/ на Столичен инспекторат, както и да говориш евентуално с кварталния полицай.
Стискам палци проблемът да бъде бързо разрешен!

Правилата са да е ваксинирано, да се разхожда на каишка. За кокошките това с каишката не знам как е.

Кварталният може да помогне - като напише един акт на петела и оня ще спре да кукурига.

# 25
  • out of space
Бе на мен не би ми пречило кукуригането на петел, все пак имам читава дограма- затварям се и готово.
Но да си пия кафето и да ми мирише на курешки- никак няма да съм щастлива.

# 26
  • в здрача
Бе на мен не би ми пречило кукуригането на петел, все пак имам читава дограма- затварям се и готово.
Но да си пия кафето и да ми мирише на курешки- никак няма да съм щастлива.
Имах подобен проблем, но бабата, която се грижеше за кокошките се спомина и сега остана само курника. Петела не ми е пречил. "По първи петли" чували ли сте го? Те са точно в 3-4 ч. Реално се свиква да не се будиш, но миризмата лятото в жегите е убийствена ако не се почиства, а не знам защо много рядко някой почиства специално курника, а така смърди... И когато е на 5 метра от твоя вход е ужасно - няма как да си влезеш в къщи без да бъдеш буквално обгазен.  Бях се специализирала - няколко метра преди входа спирам да дишам и на бегом се отключва като ключовете са нагласени предварително.

# 27
Аз пък имам предложение.
Да се отървеш от къщичката на цена по договаряне.
Много, много лошо с тия кокошки... От сега ти казвам, че с това положение, добра цена никой няма да даде!  Mr. Green

# 28
Така става, когато селата се превърнат в елитни квартали.

# 29
Така става, когато селата се превърнат в елитни квартали.

Ние гледаме кокошки, за да прогоним гражданите, ама и те са упорити, да ти кажа.
В крайна сметка обаче е по-добре петелът да изкукурига, отколкото друг. Гледайте малко положително на нещата, де.

Общи условия

Активация на акаунт