Смрад и шум от кокошки в София.Има ли изход?

• 9 025
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Вероятно има значение хигиената на отглеждане на селскостопанските животни. Аз живея в блок и около мен в апартаментите има домашни любимци. Хората над нас почистват космите на кучето си като ги хвърлят през балкона. Ние сме остъклили нашия, но това не пречи да се налага да чистя кучешки косми от моя килим или да ги намирам лепнати по дрехите ми. Минавам с прахосмукачка и парапета, чистя и стъклата отвън, но просто е неизбежно. Вече направих забележка за неудобствата, които ни причиняват, но ме успокоиха, че това било куче и не можело без косми.
Други съседи, отглеждащи куче, като си отворят прозорците се налага аз да затворя моите. Не знам как си влизат у дома, явно са ОК с миризмата, но на мен направо ми се обръщаше корема Sick
Имам и съседи с куче, което нито лае безкрайно, нито му събирам космите, нито усещам допълнителни аромати. Явно и така може, зависи от грижите.
Не съм запозната с кокошките, но подозирам, че има начини да се отглеждат без да мирише. Впечатленията ми са, че курниците и кошарите по селските дворове винаги са отдалечени от жилищните постройки. Освен миризми, има и насекоми, които никой не желае да му лазят по храната, след като са кацали по разни мръсни места около животинките.

# 61
Мда на никой няма да му е приятно да му мирише да бъде нахапан от бълхи или да му се лепне кърлеж.Който иска да отглежда селско стопански животни да си наеме хале извън градът или на село и при спазване на санитарно хигиенните норми.В град не му е мястото или и ние като братята роми да вземем конете,магаретата и юрдечките в апартаментите и да съжителстваме в симбиоза човек животно по-близо до природата.

# 62
  • Tам през Атлантическия океан
Е па Драгалевци си е извън градО  Mr. Green в полите на Витоша .

Нормално е да има живика там .  Peace 

Кой не му аРесва да оди в кв.Лозенец там ще си е сред свои.
Софиянец там не остана Wink 

# 63
Ше ви кажа само още няколко думи и приключвам с темата.

Напълно съм съгласна с Куркума, че независимо какво ни харесва, на какво ни е приятно да ни мирише и какво да ни блее, ако законът има определени изисквания, то те трябва да се спазват.
В този смисъл, ако законът не забранява на хората в тези квартали да си гледат животни - нека си ги гледат. Ако ги стопанисват не хигиенично, вероятно има служби, които да санкционират, защото чистотата би била и е важна и за самите животни.

Друг е въпросът, че има хора с много изтънчени носове и всеки полъх на нещо селско ги дразни. Тогава тези квартали не са за тях. Там както казах има все още възрастни хора и те си отглеждат животинките от 50-60 години. Единици са, все пак живея в такъв квартал. И съселяните ни, с които съжителстваме от поколения не създават проблеми на никого.
Разберете, че не е човешко да идеш някъде и да изтормозиш някой човечец, като се оплачеш и му вземат животните. Или да го тормозиш докато не ги махне. С очите си съм виждала, не само дядо ми, а и други хора как ридаят за гадинките си. Те са им "Белчо и сивушка", те са им "Ако можеха да говорят".... Когато се разделят с тях, все едно им режат парче месо от тялото. Хората си говорят на тия животинки.
Хубаво е когато човек отива да живее някъде, поне да се огледа за видимите неща, а един обор с кози няма как да не направи впечатление.
Мога да ви уверя, че пръч мирише зловещо, дори и да е гледан на много чисто място. И други животни също. Така че не е само до хигиена.
Неква човещина не е лошо да имаме, сепак.

# 64
Аз съм виждала няколко пъти крави в Западен парк в София. От къде се бяха взели не знам.

винаги са си били там, от дете ги помня  Mr. Green

Някой ако може да изтрие темата....

не, но ще заключи

Общи условия

Активация на акаунт