Смрад и шум от кокошки в София.Има ли изход?

• 9 024
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
Пробвай да спиш с тапи за уши, за да не те буди петела рано сутрин.
На мен ми пречи дрънченето на трамвая рано сутрин и тапите помагат.

Остави хората да си отглеждат спокойно животните на село.

# 46
И аз имам такива съседи с миризлив кокошарник.Дори на моменти ми се гади от миризмата особенно сутрин но няма изход и нама закон за това.Просто някой хора не могат да разберат че не живееме в средновековието а в 21век и че животни не бива да се гледат където живеят хора просто не е хигиенично ама някой хорица просто не могат да се откажат от селския си манталитет Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 47
Мда, бе, живеемЕ в Европата!  Mr. Green
Да ни е честито скоро придобитото гражданство!

# 48
Eeee, хайде, хайде. В Европа по селата няма ли кокошки?

Какво средновековие ви гони? Вие не ядете ли яйца?

Хората са прозряли, че купешките яйца са пълни с хормони и антибиотици. Друго си е органично и полезно яйце, което знаеш от коя кокошка е излязло и с какво е хранена.

Имат двор, не ги мързи и ядат по-здравословна храна. Моля не им завиждайте.

# 49
И да не кажете, че си измислям, това отдавна е на мода в Европа, ама вие сте поизостанали май.
Ето от френската столица, парижани си отглеждат по дворовете кокошки заради органичните яйца:

http://www.worldcrunch.com/food-travel/paris-chicks-raising-hens … 400/#.U2H482NdXb8

# 50
Няма смисъл!
Сега ще ти изкочат гражданите със скритото селско потекло, да ти кажат как не е класно да гледаш животни в елитните квартали на европейската столица на културата, мисленето и духа!  Mr. Green

Още помня едни теми, в които се обсъждаше колко е селско да си правиш лютеница у дома.

# 51
Вече и в Париж ли докарахте кокошки?  Mr. Green
Прегледах наредбата за София и странно, но наистина не е забранено да се отглеждат селскостопански животни. След бързо търсене в Гугъл отворих наредбите за Шумен и Балчик. В първата се забранява отглеждането в централната част и във всички УПИ-та за комплексно жилищно застрояване. В Балчик е забранено да се отглеждат в жилищни сгради, има и други ограничения, а във Варна е изцяло забранено на територията на целия град. В София явно са дръпнали яко към Европа, т.е. към Париж.  Crazy

# 52
Наистина не виждам причина в покрайнините на градовете да е забранено. Разбира се, в някакви норми.
А елитът като иска да не му мирише на село, да се отдели в собствени квартали, които нямат досег с обикновените хора, които обичат да живеят простичко и нормално, без излишна суета. И там да си се надцакват със себеподобни, колкото си искат.
Какво се бутат сред хорицата и се опитват да налагат своя начин на живот?
Ако трябва да избирам, обаче бих избрала простичките хора и миризмата на кокошки, пред миризмата на рози до някой самозванец и живо олицетворение на наш Ганю.

# 53
В интерес на истината, при подобен проблем бих се обърнала към РИОКОЗ (или както там се казва сега). Ако е мръстотия и не се поддържа, трябва да се вземат мерки. Това, че гледаш животни, означава, че трябва да полагаш съответните грижи.
Като живеех в къща, от кокошките на съседите смърдеше много по-малко, отколкото от колибата на ротвайлера на другите съседи. Аз пък смятам, че трябва да е забранено да се глдат кучета, освен ако не са пазачи на стадото кози.
Нино е права, като си отидат хората с козите и кокошките, никой няма да глда животни в елитната Бояна.
Не ви ли притеснява повече фактът, че из центъра на София се движат каруци, натоварени с боклук и по Шипченски проход можеш да видиш галопиращ кон, преследван от циганин на друг кон, който го млати с дръжка от моп и изрича такива проклятия по адрес на първия кон, че срам да те хване само като слушаш?

# 54
Много сте зле в тази София, значи. Тук само със стари мерцедеси и БМВ-та препускат циганите.  hahaha

# 55
Криза, какво да се прави.

# 56
Аз съм виждала няколко пъти крави в Западен парк в София. От къде се бяха взели не знам. Нямаше пастир с тях. Освен, че пасяха всичко около алеите, бъркаха и в кофите.
По улиците съм виждала коне(е, може да са били катъри или мулета, не знам), видимо много лошо отглеждани. Оставяната от тях тежка, лепкава миризма е отвратителна. Чудя се как може подобно нещо да е позволено?
Имам приятелка в Княжево. Живее високо на Витоша, около тях е почти само гора и стръмни, тесни улички. Тя ми е казвала, че в този район е забранено да се гледат селскостопански животни.

# 57
Префърцунена съм била...Ха...Пробвайте вие да се храните и да ви лъха на убийствената миризма на курник и куче,на което не се чисти и не се извежда ,и да се чудите кое по зле....миризмата или задуха в кухнята от убийствената жега...И кво ме интересува ,че яйцата и са БИО?! Тя си ги яде,не аз .Пък и аз яйца не ям!
Някой ако може да изтрие темата....Ако се случваше на вас и вие шяхте да се възмущавате,но понеже е друг...дайте да му сипем малко сол,че има капризи да живее нормално

# 58
Е, в Западния парк е ясно откъде Simple Smile Откъм дивата част на парка са къщите на циганора, пускат ги да си пасат безплатна трева. При нас има коне, може би защото първожителите са благородници, а ездата е благороден спорт  Flutter Даже лятото един манго изкарва понито, което си гледа в двора, и взима по 5 лева за разходка по алеята, богата работа.
пп: казах ти да се обърнеш към РИОКОЗ за проблема  Peace

# 59
Не случайно са измислени климатиците.
Елитът много си пада по тях, дори и да няма крещяща нужда.
И пак да попитам - каква е тая напън на елита, да се бута сред кокошките и смрадта, а не да се отдели със себеподобните си някъде, където ще им мирише само на Армани, рай грас и кучешки изпражнения?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт