Време е да ни дарят с ритничета ОКТОМВРИйските мъничета - ТЕМА 7

• 30 387
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Danaq1985, благодаря за отговора  Hug Аз засега не пия никакви витамини, но сигурно ще почна някакви, ще видим какво ще каже док.

# 556
Момичета, имам един въпрос относното резултатите ми от кръвни изследвания. Оказа се, че хемоглобина ми е нисък 107 е (при реф. 120-160), а в същото време желязото ми е в норма 19,71 (при реф. 10,7-32,2). Сещам се, че при някои от вас имаше подобен случай. Въпросът ми е назначиха ли ви допълнителни изследвания и какво се оказа в крайна сметка, каква е причината за ниския хемоглобин и какво ви изписаха да пиете. Ще се консултирам и с док. си, но до тогава ако някой може да ми даде информация ще съм му благодарна Simple Smile

Не се притеснявай за хемоглобина, особено ако преди ти е бил в норма. Още повече 107 не е чак толкова нисък. В момента заради бременността ще пада. Заради това пием фолиева киселина - на мен с нея ми го държат около 100 и ... (ако не чиста, то я има във витамините за бременни)
Това което се прави по принцип като изследване е електрофореза на хемоглобина (показва коя съставка на хемоглобина не е в норма). Можеш да си го направиш и сама (на частно). При нас на таткото правихме, тъй като аз съм със наследствено заболяване свързано с хемоглобина и е опасно ако и двамата имаме такова.
След като желязото ти е в норма не е добре да премаш допълнително.
Както е писала Danaq1985 подробни изследвания могат да ти се направят в Хематологията, но там са много скъпи и така или иначе някой трябва да те насоцчи какво точно да си изследваш (ако има нужда). Така, че моя съвет е да си говориш с АГ-то ти и да направиш една консултация с хематолог (където и да е).

# 557
По повод на отношенията с мъжете. Ние вчера имахме голям скандал, много сълзи от моя страна. Всичко се оправи, но ние се караме много, много рядко и на мен много ми се отразяват тези неща. Толкова сълзи излях, след като се сдобрихме пак плаках, а днес съм като поничка в лицето, така съм се издула. Хормони ли са не знам какво е, но определено съм прекалено емоционална.
Приятен ден на всички и който е на преглед да мине успешно  Hug

# 558
Здравейте петъчно Simple Smile,

Искам да попитам, тъй като навлизам в 18та седмица, дали задължително трябва да започна да усещам леко нещо в корема си? Имам леки дискомфорти долу, но за съжаление не мога да ги определя какви са. Малко ми е притеснено, че не усещам бебчо...

Хубав уикенд на всички Ви!   bouquet

# 559
 Здравейте момичета, да помоля да ми сложите един  stork-girl  на първата страничка. Вчера бях на ФМ и нашата девойка най-накрая реши да се покаже за мъничко след като през цялото време беше с кръстосани крaчета  Joy

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 18:21 от aniii_b

# 560
как сте сладуранки  Hug
Аз днес така хубаво си поспах,ама то и времето е едно мрачно и гадно...
Ckharisma моя приятелка започна да го усеща чак към 20-та седмица...така че не се притеснявай.То зависи и как ти е разположена плацентата.А и може да си го усетила ,ама да не си разбрала.Аз това ''пърхане'' така и не го усетих.Вече тея ритничета усетих и то пак не бях сигурна,докато доки не ми каза къде трябва да ги усещам.На мен доки ми каза,че до края на 5-ти месец трябва задължително да си го усетила.

# 561
как сте сладуранки  Hug
Аз днес така хубаво си поспах,ама то и времето е едно мрачно и гадно...
Ckharisma моя приятелка започна да го усеща чак към 20-та седмица...така че не се притеснявай.То зависи и как ти е разположена плацентата.А и може да си го усетила ,ама да не си разбрала.Аз това ''пърхане'' така и не го усетих.Вече тея ритничета усетих и то пак не бях сигурна,докато доки не ми каза къде трябва да ги усещам.На мен доки ми каза,че до края на 5-ти месец трябва задължително да си го усетила.

Много благодаря! В понеделник съм на ЖК и ще видим как стоят нещата. Simple Smile

# 562
Не се притеснявай за хемоглобина, особено ако преди ти е бил в норма. Още повече 107 не е чак толкова нисък. В момента заради бременността ще пада. Заради това пием фолиева киселина - на мен с нея ми го държат около 100 и ... (ако не чиста, то я има във витамините за бременни)
Това което се прави по принцип като изследване е електрофореза на хемоглобина (показва коя съставка на хемоглобина не е в норма). Можеш да си го направиш и сама (на частно). При нас на таткото правихме, тъй като аз съм със наследствено заболяване свързано с хемоглобина и е опасно ако и двамата имаме такова.
След като желязото ти е в норма не е добре да премаш допълнително.
Както е писала Danaq1985 подробни изследвания могат да ти се направят в Хематологията, но там са много скъпи и така или иначе някой трябва да те насоцчи какво точно да си изследваш (ако има нужда). Така, че моя съвет е да си говориш с АГ-то ти и да направиш една консултация с хематолог (където и да е).

Фъстъче, благодаря и на теб за отговора. И друг път се е случвало да ми е нисък хемоглобина, но тогава и желязото е било ниско, затова сега се учудих на тези резултати. Фолиевата киселина я спрях преди около месец (така ми каза АГ-то ми) и не пия и други витамини, но на следващия преглед ще говоря с с док. и сигурно ще ми изпише нещо, а до тогава може пак да почна да пия фолева к-на, тя така или иначе не вреди.
Аз движенията на бебо ги усетих някъде около 18-19 седмица, като в началото се чудех дали е бебето или си въобразявам, но като започнаха всеки ден да се повтарят бях сигурна, че е то. Вече са малко по-силни, но има дни когато го усещам повече, а в други дни по-малко, но доколкото съм чела е нормално да е така Simple Smile

# 563
Ckharisma от вчера съм в 18 седмица и не го усещам.Преди два дни сякаш мърдаше ама незнам и ми е втора бременност.Снощи и се скарах да се раздвижи и тя мръдна Grinning голям смях беше.
С моя мъж несме се карали вече две седмици newsm44 но и двамата сме рогата зодия той овен аз коза и не отстъпваме и една караница с целия цирк и цупене отнема най-малко 5 дни Laughing Но аз му хванах цаката млъквам и го отбягвам и той след три дни кляка и става на мойта Wink
Абе от около седмица нещо ми става постоянно ми е жега и се потя и всеки ден по обед почва да ме боли глава отзад тила и да ми се спи и ако легна да спя ме заболява още повече но и не мога да се събудя толкова ми се спи.Сигурна съм че е от кръвното но незнам свалям ли го или го вдигам а и нямам апарат да го премеря newsm78 едно време баба ми си го мереше с игла конец и линиика но незнам точно как.Някой от вас знае ли newsm78

# 564
  • Бургас
ето едно сайтче със списъче Simple Smile      http://www.moebebe.com/?id=4
Има неща които са скъпи и които са евтини

# 565
Здравейте петъчно Simple Smile,

Искам да попитам, тъй като навлизам в 18та седмица, дали задължително трябва да започна да усещам леко нещо в корема си? Имам леки дискомфорти долу, но за съжаление не мога да ги определя какви са. Малко ми е притеснено, че не усещам бебчо...

Хубав уикенд на всички Ви!   bouquet

Аз също още не го усещам, но се стремя да не се притеснявам. Моята плацента е висока задна и не зная дали трябва по-късно или по-рано да го усетя. Надявам се и аз скоро да изпитам това щастие. Simple Smile

# 566
  • Бургас
Мамии взех си изследванията хемоглобина пак ми е паднал вече 103........ в понеделник ще звъня на доки да каже вече какво да пия защото явно ФК и огестан не са достатъчни..,

# 567
Малко ми е странно, че първо във групата във фейсбук и после тука ама да си споделя най-прекрасното усещане да си видиш бебенцето и да ти кажат, че всичко е наред.  newsm44 За някои се повтарям, но за тези които не участват в групата - днес бяхме на ФМ с мъжа ми и детето. Мина добре и го видяхме младежа, а той сякаш знаеше, че го наблюдаваме и помаха с ръчичка на кака си както каза докторката.

# 568
Привет на всички бъдещи мамчета...не спирам да ччетатова което си пишете...и много бих искала и аз да се присъединя към вашата групичка.😊😊Но...малко не съм в час, нова съм...така че ако пиша нищо не където трябва кажете Simple Smile

# 569
Относно кърменето ще споделите ли какви помпи сте ползвали и дали сте доволни гледах на авент ръчна и много се замислям дали да си я купя още от сега  newsm78  копирам ви линка на помпата,защото немога да кача снимката   http://www.minimod.bg/6144/philips-avent-comfort-%D1%80%D1%8A%D1 … 80%D0%BC%D0%B0-pp

Общи условия

Активация на акаунт