Време е да ни дарят с ритничета ОКТОМВРИйските мъничета - ТЕМА 7

• 30 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
ena_86, аз използвах такава и съм много доволна. На авент също не са лоши.
Скрит текст:

# 571
  • София
Добро утро от мен.

Снощи излизах с майките, с които се събирахме с децата (и все още се събираме но площадката де). Беше много хубаво, доста си потанцувах - е не съм дивяла и подскачала както преди, но си потанцувах. Бебо се държа доста прилично - не помръдна нито веднъж. Направо да му се чуди човек Laughing.

За помпите аз ползвах ето тази и съм много доволна. Може да работи на ток и на батерии.

# 572
Здравейте! Честит празник!
Аз ползвах помпа за кърма на Авент, много съм доволна, но сега ще си купя електрическа, мисля тази мини на Медела, защото е важно да си пестиш време и усилия, особенно в първите дни, когато си изтощен от раждането. По удобно ще ни е, особено при еna, която чака близнаци(ако не бъркам).

# 573
Мерси момичета исками се някоя до 100лв ще помисля още малко.
Dursita  да не бъркаш с близнаци съм и смятам че ще имам нужда все пак мисля че ще ми е трудно да сучат и двете така че смятам да се цедя (дано да имам кърма)  Wink но с коластрата която ми тръгна от няколко дни разбрах че предвещава да има  Wink

# 574
Добро Утро мами И честит Празник на всички.!

Бързам да споделя опит относно помпите и да ви кажа ръчна помпа НИКОГА НЕ ВЗИМАИТЕ! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

1-Няма да ви върши работа
2-Така ще си дадете парите за нещо което няма да ползвате!

Аз съм много доволна от тая Помпа на авент
http://www.philips.bg/c/avent-baby-breastfeeding/avent-breast-pu … mp-scf332_01/prd/

Ако не беше тя незнам и във началото е доста трудно докато прокара да изтича добре и да се изцеждате аз дори със помпата дигнах температура и се бяха издули но при мен аз имах много кърма много...Имах ръчна и нищо не става със нея само се мъчиш със тая електрическата се родих!

# 575
Аз кърмих и се цедих успешно с ръчна помпа, не ми е отнемало повече от 10-на мин. За помпата дадох 60 лв. сега ще си купя отново такава. Аз също имах много кърма, замразявах във фризера с литри.

# 576
Аз кърмих и се цедих успешно с ръчна помпа, не ми е отнемало повече от 10-на мин. За помпата дадох 60 лв. сега ще си купя отново такава. Аз също имах много кърма, замразявах във фризера с литри.

При всяка жена различно аз със ръчна не можех!

# 577
Честит празник мами   bouquet
Днеска е едно отвратително време...ММ варди едни шпакловчици в апартамента,дружките ми забегнали всички с мъжете си на някъде и аз се чудя днеска кво да правя  Laughing Confused
Някоя от вас утре е участва ли в изборите ...Аз се набутах едно хубаво.

# 578
Бог да ни пази!

# 579
Честит празник мами   bouquet
Днеска е едно отвратително време...ММ варди едни шпакловчици в апартамента,дружките ми забегнали всички с мъжете си на някъде и аз се чудя днеска кво да правя  Laughing Confused
Някоя от вас утре е участва ли в изборите ...Аз се набутах едно хубаво.
Аз в СИК съм Sad

Бях доволна от ръчната помпа, но пак казвам, ако можем да си създадем повече удобства и комфорт - по-добре. Все пак в началото се цедиш на 3 часа, няма денем, няма нощем, та по-добре да дремеш и помпата да си действа Simple Smile)))) Ена  пожелавам ти да си като една моя близка, която роди близнаци и никога не им е давала адаптирано мляко, само на кърма и то директно от гърдата, дано и при теб така се получи Simple Smile

# 580
  • Варна
Здравейте мами,

аз не съм писала отдавна, но ви чета. Моля, и на мен да сложите розово  на първа страничка.
За помпите мога да кажа, че ползвах на Авент ръчната и съм много доволна, ще си я ползвам същата и за 2-рото бебче. Нашия тати много се радва, че ще е момиче, имаме си момченце и двата много искахме първото да е момче. Обаче съм на мнение, че татковците повече глезят момичетата имам много примери за това. Относно раждането първия път родих нормално и ми се ще и сега да е така, много бързо се възстанових като имах 3-4 шева външни. Преди няколко страници покрай възглавниците сте писали и за разширавящ колан. Незнам дали някои си е купувал, но струват в англия по 5 лв, какви са тези 35 лв, тези хора са луди.
Аз вече взех да се оглеждам за количка след първото съм убедена, че избора е важен  Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 581
  • София
Привет отново.
За помпите - според мен е индивидуално. Аз не съм пробвала ръчна. В болницата едно момиче имаше като тая дето аз си я взех. Каза, че е доволна. Както писах и преди на мен коластра ми тръгна след като си бях вкъщи. Една сутрин ставам и гърдите много ме боляха. Нахраних Рая (опитах да й дам да суче, ама тя ме отряза и си поиска шишето) и веднага проверих в нета. Обадих се магазина дали я имат и ММ отиде и я взе (е тогава и цената й не беше толкова висока). В началото докато свикна с нея ми трябваше време. Само отначало цедях на три часа като редувах гърдите. После си направих график - цедях и двете едновременно на 5-6 часа. Така се цедях по 4 пъти на ден и имах кърма за целия ден+резерва за сутрешното хранене (Рая още откакто се роди нямаше нощтно хранене), ако евентуално Рая се събудеше преди мен и преди да съм изцедила прясна кърма.
А според моите наблюдения, когато искате да доизцеждате след като бебо се е нахранило, ръчната също върши работа. Поне така мисля де. Аз като почнех да се цедя и особено сутрин цедих по над 300мл. по едно време. Ако трябваше с ръчна незнам колко време щеше да ми отнеме.

Скрит текст:
Момичета усетихте ли земетресението? Аз тъкмо бях седнала на една пейка, а Рая се люляше на една люлка и така ме залюла. Направо добре че детето помоли да останем на люлките малко, че тъкмо се прибирахме от пазар. Кой знае къде щеше да ни хване - я в асансьора, я самички в къщи. Нито мога да я изведа толкова бързо (на 5-тия етаж сме). то милото нищо се разбра - само я свалих от люлката и я дръпнах, че до площадката има магазини със стъклени витрини. Абе ужас направо. Присетих и за земетресението от май 2012г. Надявам се повече да няма.

# 582
  • Бургас
Здравейте мами ужас......много силно усетихме земетресението живеем на 3тия етяж в панелка.....и аз за първе път усетих земетресение....направо се разревах! Бях седнала на дивана а дивана ни е на избитата тераса (разширен хол) и имах чувството че ще падне тераста скочих застахме под вратата ..добре че ММ беше с мен

# 583
Мами хаиде да размътим мозъците и да Спретнем ново заглавйе за новата Тема newsm78 newsm78 newsm78

# 584
у.к. и ние сме на третия,ама аз нищо не усетих.Тъкмо си хапвахме и майка ми като свърши тогава ми каза да не ме стреснела.Смятай как съм се вглъбила в яденето  Laughing Laughing ooooh! Преди бях усетила едно заметресение,макар и да не беше силно изкарах мен и майка ми навън ,понеже бяхме самички.Еее направо едва се успокоих... Confused

Общи условия

Активация на акаунт