Отговори
Нека ние родителите се замислим за ползата от лекар във всяко детско заведение. Аз лично смятам ,че присъствието на лекар в градините е наложително от гледна точка на грижата за здравето на нашите деца. Когато децата ни са в детската градина е нужно да има компетентен лекар ,който да следи здравословното им състояние и провежда програми на профилактика в групите.

# 1
Кога е имало лекари в детската градина, че да се завръщат?  Laughing
Медицинско лице (сестра) - да, нужно е. Но лекар? Откъде ще се вземат толкова много лекари и кой ще им плаща заплатата? Съгласни ли сте да ви вдигнат таксите с тази цел?
По-добре настоявайте да се провеждат редовно профилактични прегледи от лекари специалисти и то реално, а не да се претупват набързо или да се отбелязват само на хартия.

# 2
Не не желая.
Не искам лекари за щяло и нещяло да преглеждат и дисгностицират детето ми, като изписваткуп ненужни и безумни лекарства при това. Това е детска градина, не е болница.
И мед. сестра и да има, и да няма все тая.
За оказване на 1ва помощ са компетентни всички възрастни най-малкото. За нещо по-сериозно, не дай си боже, сестрата освен да констатира и извика линейка едва ли може да помогне с друго.

Предпочитам при какъвто и да е инцидент да бъда уведомена незабавно, за да си взема детето и да го заведа където аз преценя. А не да ми го "обгрижват" често крайно некомпетентно.

# 3
Какво ще прави лекар по цял ден в детска градина? Какво значи "програми на профилактика"?

Предостатъчно е да има медицинска сестра и персоналът да е обучен да оказва първа помощ (но да е наистина обучен).

# 4
  • Пловдив
Абсолютно против
Не че някой ще пита нас,де  Laughing

Мед сестрата е достатъчно.Другото е излишен разход.И лекар да има все тая ще е.В тежки ситуации те разчитат на линейка.Аз помня времето,когато имаше в училище и лекар,и мед сестра.Завираха се по кабинетите и ъглите да пушат,и пият кафе

# 5
Предпочитам да им се правят профилактични прегледи,ако е възможно.Очен,гръбначни изкривявания,логопед/то и сега има/ ,стоматолог...

# 6
  • София
ЗА мед. сестра, но ПРОТИВ присъствието на лекар.

# 7
Слънчото, не знам кой набор си, аз съм от здравите едновремешни градински деца, когато имаше лекари в градините и лекари и зъболекари в училищата. Майка ми освен за шарка каза че отпуск по болест не помни да е вземала. Помня и как ни правеха нагревки, даже и някаква ваксина помня. Как ни изкарваха от час за да отидем на зъболекар. Как ме пратиха на изправителна гимнастика за гръбнака с цел профилактика на опасност от гръбначно изкривяване. За съжаление аз съм от закъснелите майки, няма да намериш сега майка която е била постсоциалистическо градинче да повярва че е възможно децата в градините да са здрави та да се втурне да промени нещата. На ниво държава отдавна всичко хубаво от тогава беше разрушено, мозъците промити с чалга, работата отнета и сега когато уж сме добре едва ли ще възкръсне нещо добро от миналото предвид липсата на приоритет здравето на децата и населението по принцип, целенасочената липса на средства за здраве и процъфтяващата фармация на наш гръб. Не се мори да агитираш, аз се уморих, просто се надявай децата ти(ни) да минат по безболезнено през тази възраст. В нашата държава пари няма и няма и  да има за хората много години занапред. Заплатите умишлено се държа ниски, скъпи лекарства се изпитват върху гърбовете ни и за съжаление ние няма да успеем да преборим схемата написана за народа ни на по-друго ниво ... А и качествените хора вече ги няма, такива които съвестно  да си вършат работата, от лелята до сестрата в градината. Не се мори с вятърни мелници, няма смисъл ...

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 15:26 от Анонимен

# 8
  • Пловдив
Сесил,как пък си сигурна,че само ти си постсоциалистическо градинче?Много сме такива майки.Моят опит със здравето е точно противоположния на твоя

# 9
Сесил,как пък си сигурна,че само ти си постсоциалистическо градинче?Много сме такива майки.Моят опит със здравето е точно противоположния на твоя

Аз не съм пост, аз съм съм социалистическо  Simple Smile малко са като мен майките сега ....

# 10
  • София
Аз също съм била на градина по соц. време и съм ПРОТИВ лекар в ДГ.

# 11
  • Пловдив
Аз не съм пост, аз съм съм социалистическо  Simple Smile малко са като мен майките сега ....

Много сме майките,ходили на ДГ по време на комунизма.Не си някаква антика  : Laughing

# 12
  • София
Гласувах, че искам
Причината - 6 месечна скарлатина в групата, дори и при проверка на ХЕИ и раздадени резултати на родителите, сестрата имаше право да даде съвет, но не и да назначи лечение, нямаше право и да изисква чиста мб, да върне дете с червено гърло, защото точно след 10 минути се носеше бележка от педиатъра, че е здраво. Едно дете кара скарлатината 6 пъти в рамките на 3та група, а моята 2 пъти. Смятам, че в 21 век епидемия от скарлатина е меко казано недопустима....но е факт, че съществува във всяка градина, че има родители дето все още мислят, че това е шарка и че има вече мб, които показват, че скарлатинения стрептокок е станал резистентет на пеницилина/данните да от лаборатия, с която контактувах по време на болестта/, че педиатрите не пишат диагноза скарлатина за да не попълват формуряли и да не уведовямат ХЕИ и се пише просто ангина... Така или иначе прегледи в ДГ има - та реално преглеждат децата ви 2 пъти в годината и дори ги и диагностицират и изнасят и списъци с ръст и тегло...
Всичко изброено от Cecile  го подкрепям /явно щото и аз съм соц. чедо/ и да лекари имаше по ДГ...а как ще се плащат заплатите/доста безработни има/  им и ще се вдигат таксите - ами за здравето на децата ми съм готова да го правя. Така или иначе и сега го правя....

# 13
Гласувах, че искам
Причината - 6 месечна скарлатина в групата, дори и при проверка на ХЕИ и раздадени резултати на родителите, сестрата имаше право да даде съвет, но не и да назначи лечение, нямаше право и да изисква чиста мб, да върне дете с червено гърло, защото точно след 10 минути се носеше бележка от педиатъра, че е здраво.

А ти смяташ, че ако има лекар, той ще принуди родителите да лекуват детето ли?! Или ще го лекува без тяхно знание?

# 14
  • София
Точно от скарлатина се разболях в ДГ по соц. време и заради некадърен лекар получих усложнения, а години по-късно разбрах от майка ми, че едно от другите деца в групата е починало в следствие на усложнения от скарлатината. Та така с лекаря в ДГ. Това първо. Второ - този лекар как ще лекува детето ми без мое съгласие?

Общи условия

Активация на акаунт