Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 472
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
zazo, аз запецнах на последното подусловие на 24-та.  Ganis , ако си на линия и ти се занимава, дай  идея  Praynig

Г.Д., за правоъгълния трапец ли иде реч:) Ако все още имате интерес, ще направя чертеж и ще пусна б) подусловие.

# 166
Всъщност в) е последното подусловие и е най-трудното - носи 4 точки, докато първите две подусловия са с по 3 точки. Вероятно за него става въпрос. И аз ще бъда благодарна за решението му.

# 167
  • София
О.К, дами:) почвам го и след малко ще го пусна:)))

# 168
  • София
ganis, честит имен ден, ако празнуваш днес Simple Smile! И на нас ни затрудни в) подусловие ...

# 169
  • София
Ето и 24 задача, подусловие б) от ПИ на Междучасие.

http://postimg.org/image/y1jb9fxs1/

# 170
Gani - нямам думи  - БЛАГОДАРЯ !!!!!!  Hug Hug Hug Hug
И още веднъж - честит празник, учителко и приятелко любима!

# 171
  • София
Gani - нямам думи  - БЛАГОДАРЯ !!!!!!  Hug Hug Hug Hug
И още веднъж - честит празник, учителко и приятелко любима!

Благодаря, ти Г.Д. Честит празник и на теб  Hug  bouquet

# 172
И от мен благодаря и честит празник.

# 173
Ганис е любимка на сина ми Simple Smile , сериозно..така, някой да е решил задачите, които тя пусна в миналата тема, имаме затруднения .

# 174
Благодаря,
задачата е много трудна, не зная дали има смисъл да му я обяснявам. Първите две подусловия са леки и той си ги направи, но това е.... не стига че е трапец, ами и с допълнителни посторения....
На всичко отгоре му отне часове да реши по най-баламския начин 22-ра. Такова броене падна на тези павета....накрая решихме, че е по-добре да се посъветва с учителката си  за начина на решаване на задачи от такъв вид - със сигурност има и лесен начин, който не отнема много време. Като хване как расте прогресията.

# 175
  • София
Благодаря,
задачата е много трудна, не зная дали има смисъл да му я обяснявам. Първите две подусловия са леки и той си ги направи, но това е.... не стига че е трапец, ами и с допълнителни посторения....
На всичко отгоре му отне часове да реши по най-баламския начин 22-ра. Такова броене падна на тези павета....накрая решихме, че е по-добре да се посъветва с учителката си  за начина на решаване на задачи от такъв вид - със сигурност има и лесен начин, който не отнема много време. Като хване как расте прогресията.

Да, Г.Д., задачата ( б подусловие) е трудна. Иначе, фактът, че фигурата е трапец не е проблем, защото не се ползват никакви основни положения за трапец. Само това, че имаме успоредни прави и равни кръстни ъгли. Аз мисля, че няма да е лошо, да му обясниш и б) подусловие.
Анито_е, коя задача ви е затруднила?  Wink

# 176
  • София
ganis, много ти благодаря и аз! Интересно ми е колко деца са успяли да я решат? Каката (8 клас) не успя да я реши, само каза "добре, че не ни се падна миналата година" Simple Smile

# 177
Успял е да реши 1 а, 2-в  и 5-б  Embarassed

# 178
  • София
Успял е да реши 1 а, 2-в  и 5-б  Embarassed
Имаш предвид от задачите, които се решават с помощта на ОЗ, ли?

# 179
Нa 22 зaдaчa от ПИ нa Междучaсие кaкви сa отговорите? Искaм дa ги срaвня с моите.

Общи условия

Активация на акаунт