Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 338
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Дами, децата са вече на ръба. Днес по време на уроци, две седмокласнички ми обясняваха, колко се притесняват за изпитите.. Едната сънувала изпита по математика даже.. Наблюдавайте ги, както казва Г.Д., но не им се карайте, не ги навиквайте...Осигурете им максимален комфорт. Каквото било, било.. Остана една седмица. За една седмица няма да оглупеят и няма да научат нещо кой знае колко..

Права е Ганис (опитът си е опит). И моето се пренави - тази седмица нямат почивка, започва да се разболява, а не ще да спре. Усещам, че прегаря. Затова утре сме при GP и 3 дни задължителна почивка - най-важното е да е здрава за изпитите. Каквото научила, научила. А и целите ни за НВО вече са по-ниски. Mr. Green

# 451
То ние пренавихме пружините, пък какво остава за децата. Колкото и лежерно да го раздават някои модели като моето, не може вътрешно да не преживяват нещата. Вчера ме сюрпризира с "идеята" да не ходи на училище последната седмица... Явно се коментира в класа тази "тактика", но определено не я споделям.

# 452
Защо някои предпочитат втора пред 1-ва АГ и аз не мога да разбера newsm78, странно ми е...
Не помня дали тази или миналата година, но една майка на седмокласник(чка) беше споделила, че ще изберат втора английска пред първа, защото живеят буквално до първото училище. Разумен аргумент според мен.

мисля, че аз бях Simple Smile поне съм споделяла тук такива размишления

но не живеем буквално до училището, а през един булевард... пак доста по-близо от другите училища

напоследък обаче се замислям, че по-скоро не желая 18 години детето (то на финала ще бъде мъжище вече де Grinning) да остане все в едни и същи квартали - някак ми се струва, че се ограничава хоризонта, социалните контакти, перспективата - винаги на 5-10 минути от вкъщи, това създава усещането, че си все на собствена територия, което лично аз не одобрявам много

така че наистина до последния момент не може да се прогнозира как ще се направи подреждането на желанията в целия випуск, дори и да са невъзможни - особено с разместванията в пластовете на второ класиране; единствено си повтарям непрекъснато да не направя онази грешка, за която спомена Andariel, и да се изкуша от някакво частично намаление на таксата за АК, с което обаче пак да ни е нанагорно после, да отрежа шансовете за второ класиране и после да си скубя перушината

# 453
Какво е това АК, дето го споменавате, може би е нещо хубаво Wink

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 20:06 от Annyto_e

# 454
  • София
моя син традиционно е направил втори модул, а първи е о...кал. Вече не мога и да се ядосам качествено. Само си викам "0ммммммммм".  И се моля Господ да е с него. Извадила съм матурите от последните 4 години по български и математика. Нищо няма да му казвам да прави. Очаквам да се сети сам.  Дано не си остана с очакванията. Тази последна седмица само ще го наблюдавам. Как организира времето си и доколко се справя със задачите си.

И ние така. Безгрешен втори модул по математика от днес,  от началото до края,  и грешка къде  - в 1 задача на 1 модул. Mr. Green

Анито, Американски Колеж. Peace

# 455
  • София
Американския колеж. Частен, много популярен. Преди години първите не помня колко в класирането им влизаха без такса, а следващите получаваха доста голяма отбивка. С годините това започнаха да го свиват, явно и тях ги е ударила кризата. Излизат с българска и американска дипломи.

# 456
  • София
Здравейте, докато избирах школа преди време ми се струва, че бях чела, как в края на подготовката и преди изпитите школата прави родителска среща и изяснява някакви неясноти например  Crazy. Щерката ходи в Междучасие, но не е споменавала такова нещо, та реших да попитам - имало ли е такова нещо минали години, ще има ли сега, други школи правят ли такива?

# 457
  • София - Рим и обратно
Регалия направиха много полезна среща за разясняване на подробностите около кандидатстването. Беше в пъти по- ясна и подробна от тази в училище, на която главно ни губиха времето в минутки за реклама - колко добре ще направим ако оставим децата в сегашното училище Rolling Eyes...
След излизане на резултатите от изпитите, в Регалия ще има и консултативна среща за подаване на заявленията, индивидуално с всяко дете, за най-оптимално подреждане на желанията според бала му.

# 458
Тези насоки са полезни при подреждането на втория ешелон училища. Първите десетина всеки си ги знае и подрежда според желанието си. Но като изброи НЕГ, 73-то, 1АЕГ, 2АЕГ, испанската, френската, СМГ, НПМГ и някое и друго с отделен прием в желания ред, идва голямото чудене кои да са следващите и тук компетентните могат много да помогнат.

# 459
antea, 26.06.2014 e денят, в които излиза първото класиране и съвпада с последния ден за записване в АК. До 16.06.2014 вече ще има и уведомление за намалението на стипендията, така че аз планирам ако решим да учи в АК, записването да е на 26-ти. Само се надявам първото класиране да излезе по-раничко.

# 460
Дами, децата са вече на ръба. Днес по време на уроци, две седмокласнички ми обясняваха, колко се притесняват за изпитите.. Едната сънувала изпита по математика даже.. Наблюдавайте ги, както казва Г.Д., но не им се карайте, не ги навиквайте...Осигурете им максимален комфорт. Каквото било, било.. Остана една седмица. За една седмица няма да оглупеят и няма да научат нещо кой знае колко..

Така е  и какво следва от това- глупави грешки , 2+3=6  ooooh! това на задача от ПИ по математика вчера  Sad

# 461
Цитат
Така е  и какво следва от това- глупави грешки , 2+3=6  ooooh! това на задача от ПИ по математика вчера  Sad
Да и моя е направил такава грешка на последния пробен, само че при съкращаване. На този етап освен късмет, друго не знам какво мога да кажа и пожелая, явно само със знания няма да стане Simple Smile

# 462
antea, 26.06.2014 e денят, в които излиза първото класиране и съвпада с последния ден за записване в АК. До 16.06.2014 вече ще има и уведомление за намалението на стипендията, така че аз планирам ако решим да учи в АК, записването да е на 26-ти. Само се надявам първото класиране да излезе по-раничко.
да, знам го графика, добре е измислен и честен - дава ти се право да избираш след първо класиране, ако финансовите условия те устройват; в тази връзка къде човек може да види минималните балове след първо класиране за съответните училища, предполагам в самите училища на 26.06.? сигурно изнасят списък с приетите? това би било полезно с оглед някаква приблизителна преценка какъв е шансът за помръдване към по-предно желание на второ класиране

# 463

На 1 юни е приемния изпит по математика в НПМГ и по история в НГДЕК...в
Hug

Есланчице, аз също бих заложила на НПМГ (и ние ще се явяваме). Съгласявам се с Андариел, че щом има интерес и към историята, си оставете време за размисъл до 1 юни. Подайте документи и на двете места в края на последния ден на приема й. Така ще знаете гору-долу броя на кандидатите и ще може да сметнете шансовете. На 1 юни сутринта ще изберете посоката.

Успех

Благодаря,  HugУспех и на вас, ще се видим в НПМГ

# 464
  • sofia
Качих пробните на Милениум от 11/05, каквото можа позачистих, но има тук-таме останали драскулки.. Обаче нямам отговори

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 11:54 от pasta

Общи условия

Активация на акаунт