Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 359
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
  • София
втория език започват от 9 кл, но си права, че за предметите, които се профилират в 10-11 кл е рано...

# 436
Има ли сред варненските родители такива, на които децата им да завършват тази година 7 клас в Хуманитарната гимназия- Варна, или имат познати там и някаква информация. Интересува ме "пускат" ли ги лесно седмокласниците да кандидатстват в други гимназии, знам, че си бранят контингента.

# 437
  • Sofia
какви са тези заявления които трябва да се подадат от 7-13май?

# 438
     По въпроса на Антеа - даденият пример е най-явен във Френската - 9ФЕГ, там има профилиране с друг предмет освен втория език. Ами има и просто обяснение - разпределение на часовете на учителите. За НПМГ нещата стоят по-логично някак. Но Френската след 10 клас отново има профилиране, по-категорично профилиране.

# 439
какви са тези заявления които трябва да се подадат от 7-13май?
   Важат само за проверка на способностите, обяснено беше по-напред.

# 440
  • Sofia
мерси...всичко ми е много объркващо Crazy

# 441
Защо някои предпочитат втора пред 1-ва АГ и аз не мога да разбера newsm78, странно ми е...
Не помня дали тази или миналата година, но една майка на седмокласник(чка) беше споделила, че ще изберат втора английска пред първа, защото живеят буквално до първото училище. Разумен аргумент според мен.

# 442
  • София
Има ли сред варненските родители такива, на които децата им да завършват тази година 7 клас в Хуманитарната гимназия- Варна, или имат познати там и някаква информация. Интересува ме "пускат" ли ги лесно седмокласниците да кандидатстват в други гимназии, знам, че си бранят контингента.

И как точно ще си бранят контингента, ако са в общото класиране? Няма такова нещо като пускане или непускане. Ако гимназията е сред желаните, а техните деца са с кофти оценки в удостоверението, то пак ще се запълнят местата, но от деца с по-високи оценки при равни други условия. Могат да саботират децата с ниски оценки, ако искат, могат да им набиват в главите да пишат първо точно това училище, но няма как по този начин да ги привлекат да останат. Ако те притеснява да не саботират детето, кажи му да повтаря как ще пише на първо място точно това училище и това му е мечта и нищо друго.

# 443
  • София - Рим и обратно
Ние не живеем близо до Втора английска, никак даже, но не само че я предпочитаме, а и дори няма да пишем Първа сред желанията си. Причини много, без да ангажирам никого (база, учители, дисциплина, лични впечатления от близки деца и т.н.). Не разбирам защо си чудите. Нищо не е общовалидно. Имаме например приятелско дете, което избра 35то пред 73то за немски, въпреки че балът й стигаше за второто и е много по-висок... Именно затова играят баловете и не е казано, че щом няколко години едно училище е било топ, после няма да има отлив в определен момент.

# 444
Какво означава - "Изравям томахавката " ?

# 445
  • София
„Да заровим томахавката“ означава да се решат проблемите по мирен начин, без война.

Да "Изравям томахавката" май означава обратното:) Ще имаме проблеми и разправии Simple Smile

# 446
  • Пловдив
Качих в пощата пробния изпит на ОМГ от днес.

# 447
моя син традиционно е направил втори модул, а първи е о...кал. Вече не мога и да се ядосам качествено. Само си викам "0ммммммммм".  И се моля Господ да е с него. Извадила съм матурите от последните 4 години по български и математика. Нищо няма да му казвам да прави. Очаквам да се сети сам.  Дано не си остана с очакванията. Тази последна седмица само ще го наблюдавам. Как организира времето си и доколко се справя със задачите си.

# 448
  • София
Дами, децата са вече на ръба. Днес по време на уроци, две седмокласнички ми обясняваха, колко се притесняват за изпитите.. Едната сънувала изпита по математика даже.. Наблюдавайте ги, както казва Г.Д., но не им се карайте, не ги навиквайте...Осигурете им максимален комфорт. Каквото било, било.. Остана една седмица. За една седмица няма да оглупеят и няма да научат нещо кой знае колко..

# 449
Права е Ганис, преди малко давам тест по БЕЛ, ами 3 грешки, до сега винаги е бил перфектен по български, сега взел да ме пита разни глупости от рода на това, което питах нагоре. Пренави им се пружината.

Общи условия

Активация на акаунт