Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 384
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро момичета  Hug Heart Eyes като чета че всички ходите на тонове се притеснявам защото моята АГ не ме е пращала и незнам защо...

Танче, тоновете се следят от началото на 9 месец - ако няма проблеми с бремеността. Можеш да питаш на следващата консултация Simple Smile

Ivankaka как си?

# 646
до-ре-Ми, мисля каката да ходи на градина, а ако се разболее пак по познатата схема - при бабите. Няма да се оправя в началото с 2 деца у дома.

Да се отчета: бебчо е добре - добри тонове и показатели, 2500гр за 35г.с. и 1ден. Плацента и води в норма. Спазарихме се с доктора за секцио за 05.06 (термин 11.06), но имам много контракции и лекарят не е сигурен, че ще издържа до тогава. Поради тази причина от 26.05 ставам софиянка до раждането на детето.

И да се похваля: направих първата покупка за малкият юнак - комплект за изписване. Сега трескаво пиша списъци, че имам само 2 седмици до заминаването, а трябва да съм напълно готова до тогава.

# 647
Здравейте,
я и аз да се отчета. Днес ще ида при док за 45 дневния Simple Smile надявам се да видя и бебчо. Вчера ми пристигна кошарата Crazy не мога да й се нарадвам! постоянно ходя да я гледам Laughing ама естествено забравих да си купя матрак, та утре смятам да свърша и тази работа! Да попитам, за да ме добавят към първа страница на The same myself ли трябва да пиша или става и тук и в пространството ... За FB даже не знаех, че има и там такава група и тъкмо разбрах...   Joy не му доглеждайте! Сигурно, заради такива като мен, който в началото само четат и после .... абе, както и да е.
Трябва да ида на бебешки пазар, но кога ще стане ... все отлагам. Общо взето ми трябват малко дрешки, пеленки, памперси, чаршафчета ....  общо взето всичко  Joy
Хайде до скоро тумбачета

# 648
Добро утро момичета  Hug Heart Eyes като чета че всички ходите на тонове се притеснявам защото моята АГ не ме е пращала и незнам защо...
Аз също не ходя на тонове, лекаря ми не спомена нищо относно тях, следващия път ще съм в 36 седмица и ще го питам.  Peace. Усещам бебка почти постоянно и това ме успокоява, вече усещам бабунки като малки крачета  Heart Eyes. От 36 седмица мисля че ще съм на преглед всяка седмица, сигурно тогава почва следенето Thinking

# 649
аз пазара го почвам към 6-7 юни (термина ми е на 26-ти юни) сега мисля,че е още рано за покупки имам само количка и кошара и дрешки,които кака ми ми е дала  Heart Eyes

# 650
Привет и от мен.Не съм сигурна,че след второ раждане възстановяването е по бързо.По скоро въпрос на организъм.Моя позната роди второто си дете преди 6 месеца и възстановяването беше много тежко детето си го взе на изписването.Аз пък бях много зле първия път та чак се чудя колко по-тежко може да е сега Joy то няма накъде,но всичко ще мине и за седмица ще забравим ,а после като ни грабне ежедневието-особенно самичките мами като мен  smile3511

# 651
"но всичко ще мине и за седмица ще забравим ,а после като ни грабне ежедневието-особенно самичките мами като мен  smile3511"
[/quote]

мдааа, но поне имаш опит, на мен ще ми е първо раждане и както често ми се налага да повтарям напоследък И сам войнът е войн! Simple Smile така, че трябва да се настроим положително, пък каквото дойде  Crazy

# 652
Цитат
после като ни грабне ежедневието-особенно самичките мами като мен
И аз ще съм самичка с два броя деца,но по мое желание  Mr. Green Не щА никой да ми се мотае в къщи и да ме черпи с акъл на воля,а те мойте баби са от тия  Wink Помощ ще приема само под формата на сготвена храна или ако някоя се излъже да ми почисти къщата.  Twisted Evil
Сестра ми само ще удря по едно рамо,защото сме много близки и всеки ден сме заедно с децата навън.  Peace
mamamo ти как ражда първия път ?

# 653
Наистина си е до организъм възстановяването.За тези които ще са със секцио-първите дни колкото и да ви се вижда невъзможно и да ви боли операцията ДВИЖЕНИЕ,да няма залежаване.Това е съветът и на лекарите.А колкото по-рано стане раздвижването-примерно до 8-12 часа след раждането,толкова по-добре.Аз се възстанових много бързо след секциото,болките бяха първите 3 дена,след 10 дена вече нищо не усещах,освен че самото място на операцията е като безчувствено,изтръпнало.Бях постоянно в движение и по разходки.Пожелавам на всички такова бързо и безпроблемно възстановяване след раждането,независимо нормално ли е или секцио Hug
А да кажа сега за движенията-виждам съвсем ясно коленца,петички,и отсега е доста болезнено ритането.От няколко дни се случва гласно да изразя болката и стряскам околните CrazyТакова нещо чак не помня да е имало с първото.
Дъщеря ми ходи на градина,но и аз смятам юни да я спра-смятам че ще е добре за нея да опознава сестричката си,да свиква с присъствието и,да се адаптира към промените в ежедневието.Ще има кой да ми помага с домакинските задължения,така че спокойно ще се отдам в грижи за децата. Heart Eyes

# 654
Ротока, при мен също стана доста болезнено ритането. Точно както си го описала, даже в магазина докато пазарувахме събрах погледите на хората след моето провикване от болката.
Иначе и аз ще съм сама с двете деца. Юни ще ходи на градина до раждането. Юли почива градината, а за август още не знам какво да правя. Най-вероятно ще е вкъщи. За чистене и готвене евентуално майка ми ще има възможност един ден да идва. Свеки пък обяви, че като се появи бебето нямало да има с какво да ми помага. Сега ми трябвало повече помощ, но тя пак не се вясва вкъщи Simple Smile
На тонове още не съм ходила, в понеделник съм на ЖК и ще видим какво ще каже лекарката.
Браво на всички за добрите новини от прегледите!

# 655
Не щА никой да ми се мотае в къщи и да ме черпи с акъл на воля,а те мойте баби са от тия  Wink Помощ ще приема само под формата на сготвена храна или ако някоя се излъже да ми почисти къщата.  Twisted Evil

Явно е заразно.Особено с първо внуче  Mr. Green

# 656
Аз ще имам нужда от помощ най-вече за готвенето като родя. ММ не може да готви и ще трябва свеки да придумаме  Mr. Green, тя и миналия път уж щеше да готви и да ни носи, но 3-4 пъти ни ощастливи само. За чистенето таткото вече има тренинг, защото аз и сега не го правя. Ето, вчера ходих 2 пъти до магазина и взех детето от ясла и имах болки при всяко помръдване.

# 657
Аз за чистенето моя син се справя перфектно дори учи баща си хахаха
за готвенето свеки ще помага

# 658
Свеки пък обяви, че като се появи бебето нямало да има с какво да ми помага. Сега ми трябвало повече помощ, но тя пак не се вясва вкъщи Simple Smile
hahaha Желязна логика просто  hahaha
Бебето като се роди ще почне то на теб да помага  ooooh!
ротока помня моята операция от апандисит,бях голям на 15 г. и още сутринта почнах да движа,ама беше кошмарно просто  Rolling Eyes Предполагам и сега ще е подобно,то секциото се прави малко по надолу  Rolling Eyes
Bellisima82 и твоите ли са от леещите мъдрост  Mr. Green

# 659
Мики, моята свекърва все такива бисери ги ръси. Тя като ми го каза и останах без думи, просто не знаех какво да отговоря. Като се окопитих си получи отговора Simple Smile Нищо не прави, но и тя е от леещите мъдрост.
до-ре-Ми, и при мен картинката с болежките е същата. Малко да се размърдам и се почва.

Общи условия

Активация на акаунт