Обеца на пъпа

• 1 826
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile
Дъщеря ми иска да си пробие пъпа, но тъй като не сам много запозната искам да ви попитам как точно става, има ли голям риск от инфекция, какво трябва да прави след пробиването и къде е    най-добре да си я направи (ние сме от Варна) Имам много въпроси, защото честно казано ме е страх ама нали ги знаете новото поколение. Така де ако сте запознати с това МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ Sad 

# 1
Заведете я в студио, за което сте сигурни, че инструментите и въобще всичко минава през автоклав.
Иглата, с която ще пробият, трябва да я отворят пред вас, да ползват ръкавици и т.н. Преди пробиването ще обезболят мястото и всичко става за по-малко от 2 минути.
Те ще ви обяснят как се почиства и какво се прави след това най-дорбе. Дават и разни мазила антисептични.
Когато бях в такава възраст, аз си пробих и веждата, и езика в едно студио във Варна. Тогава бяха доста добри, но вече нещата може и да са се променили...

# 2
  • София
Хубаво е, че се е допитала до теб.  Simple Smile

# 3
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз също имам обеца на пъпа, много си я харесвам вече 10г. я имам - сложих я на 18, сега съм на 28. В някои племена само принцесите имат право да носят обеца на пъпа, по този начин се отличават, бях го чела навремето точно кое племе и как, сега вече 10г. по-късно не са ми много ясно спомените, но ако те интересува, можеш да го провериш Wink

Всичко става както  VerdammtesMädchen  е написала - отивате в студио за татуировки и пиърсинг, пробиват, след което няколко дни ще трябва да маже с едно мазило ми бяха изписали на мен, дали не беше гентамицин  newsm78  не съм сигурна + спрей тип "Оксикорт" - никога не съм имала проблем с обецата, така че не мога да кажа за какви симптоми да бъдете нащрек, но ако всичко се изпълни професионално, можете да бъдете спокойни Wink 

# 4
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз съм от София информация не мога да дам за студио,но мога поне да ви кажа как стоят нещата.Аз си сложих преди време обеца на пъпа.Една приятелка има козметичен салон и тя мия сложи.Иглата както по горе се спомена е абокат дефакто,за да се промуши обецата в маркуча.Не е толко страшно колкото звучи и се оказа,че не е толко болезнено,Но за предпочитане е това да се прави зимните месеци,когато човек не се поти толко.Не трябва и да се мокри,за да не се инфектира.Не помня обаче колко време беше.Слагах му пудра и спрей Оксикорд.Даде ми ги профилактично,защото имам алергии към всякакъв вид метал освен злато.То и златна директно сложи,а не медицинска, но за всеки случай ми каза да го пръскам със спрея.Но пак казвам по добре е в зимните месеци.Аз я сложих за Коледа.Сега вече я няма,но когато забременях трябваше да я сваля.

# 5
Аз я свалях и при двете ми бременности и после пак си я слагах Wink Честно казано малко ми омръзна самата обеца, не носенето на такава, обаче като гледам какви продават и ми се струват супер фалшиви, страх ме е да не ми предизвикат някоя реакция.
Ти златна от къде си купи? От златарски ли? Там не съм проверявала, честно казано...

# 6
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
На мен обаче дупката много бързо ми зарасна поне отгоре и ме беше страх да си я сложа и така си и остана.Иначе от златарските магазини си купувах.Има голямо разнообразие и много красиви.Е по скъпи са,но поне при мен нямаше избор.

# 7
Благодаря ви за бързите отговори  Wink
А сега подходящо ли е времето или трябва да изчака да мине лятото ? И сега четох нещо за отхвърляне на обицата, какво точно е това ?
И ако има някой от Варна моля да препоръча студио

# 8
Отхвърлянето го има и може да стане и при ушите.Ако дъщеря ви има на ушите и няма проблем то това значи,че няма да има проблем и с пъпа.По принцип при отхвърляне самото място е зачервено и събира секрети.Когато с мазане и промивки не минават доста време то значи организма я отхвърля.

# 9
Е, че на нея за лятото ще й е удоволствие да си я носи.
Бързо отминава болката, зачервяването и дразненето, въпреки че всичко е строго индивидуално и тук.
За да не я мокрите, спокойно може да ползвате следоперативни лепенки, които продават по аптеките. Има различни размери и са направени точно с тази цел - да пазят разрези след операции, но въпреки всичко човек да се грижи за хигиената си нормално.

# 10
Аз си я сложих точно по това време - около баловете беше Wink

# 11
Благодаря ви за бързите отговори  Wink
А сега подходящо ли е времето или трябва да изчака да мине лятото ? И сега четох нещо за отхвърляне на обицата, какво точно е това ?
И ако има някой от Варна моля да препоръча студио

Идеално е времето сега.
За отхвърлянето - аз съм със супер чувсвителни уши и почти не нося обеци. Но с тази на пъпа нямах никакъв проблем - моята е от медицинска стомана, от каквито правят скалпелите.
Купете качествена такава - по-скъпи са, но със сигурност качествени.
Имам няколко и ги сменям според настроението.
Мога да препоръчам студио, но на лични, за да не е реклама.

# 12
Значи трябва купим обеца преди пробиването ? Аз мислех, че както при ушите (слагат ти медицинска и после като  мине време можеш да я смениш с някоя друга по твой избор) Ако може и за студиото, за което спомена да ми кажеш къде се намира или телефон за връзка. Мерси  Hug

# 13
Ако наистина иска да си сложи, защото ѝ харесва, защо не  Simple Smile Аз като бях на 17 имах голям мерак, не мина с времето и преди 2 години (бях на 21) си направих, беше лятото- юни месец  Wink Много си я харесвам, въобще не съжалявам ! Мен въобще не ме боля, като ми я пробиха, но при всеки е индивидуално, след това по бавно ми зарастна, понаболяваше ме, мина близо 1 г. докато напълно зарастне, но моята кожа по принцип трудно зараства. На мен обецата ми влизаше в цената за пробиването (около 40 лв) и не съм си купувала друга. Скоро няма и да си взема друга, защото съм бременна и скоро ще я сваля, но после пак ще си я сложа. Иначе като ми я сложиха ползвах антибактериален сапун при къпане, кислородна вода за промиване и Витамерфен (кремче). За студио не мога да кажа, аз съм от Добрич, правех си я тук.
Извинявам се за дългия пост  Blush Хубав ден от мен и дано да съм помогнала Hug

# 14
Моята си я сложих през лятото на 2009 г.Обеци имаше в студиото- от медицинска стомана или титан  newsm78
Никакви проблеми не ми е създавала, а съм с чувствителна кожа.Примерно ако нося обеци от неблагородни метали, веднага ми се възпаляват ушите.Пръсках я с антибиотичен спрей Оксикорд около 10 дена профилактично.
По време на третата бременност я махнах в 9-тия месец.След това си купих нова /от мед.стомана с камъчета.Беше с ваучер от сайт за колективно пазаруване и струваше 10 лв  Laughing / и вече 3 години продължавам да си я нося  Heart Eyes
Самото пробиване става с абокат за секунда.Не е болка за умиране.

Много се чудех и умувах преди да си я сложа.Ужасно ме беше страх, но сега е неразделна част от мен  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт