Лещи за очи - 5

• 132 878
  • 858
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Има някаква разлика, не е голяма, но рецептата не е в мен, тъй като остана в магазина да изпълнят поръчката.Не мисля, че е чак -0.50 обаче.
Мен очилата повече ме тревожат.Лещите винаги мога да ги сменя, но очилата са дълсгорочна покупка, макар да не ги ползвам активно.Но все пак се налага.Наскоро напр. имах ечемик на едното око и се наложи да не ползвам лещи, а старите ми очила и те се счупиха наскоро и така увиснах 2 дни без лещи, без очила.
Ей сега на лаптопа си намалих светлината на дисплея, че ми идва ярка, а по принцип си ми е добре.

# 691
Ами след като има и разлика, ще се разбере най-точно на място, когато са ти готови очилата. Аз все пак си мисля, че е много възможно да е адаптационен период, но ако искаш можеш да отидеш в оптиката и да споделиш за проблема. Нека да направят отново преглед, може още да не са придвижили изработката на очилата.

# 692
  • Варна
И аз мисля утре да отида да питам.

# 693
  • София
Не се доверявайте на мотива с адаптационния период, защото окото и с лошото свиква, но последиците могат да са много лоши. Най-малкото е гадене и главоболие. Щом имаш такива дразнения значи това не е твоят диоптер, дори и по компютърното измерване да е толкова.

# 694
  • Варна
Тя и на компютър мери и по обикновения начин със стъклата и таблицата, но определено не ми е добре с такава разлика.Даже след като се наспах, още усещам напрежение в очите.Сега чакам да стане 10ч. и ще им звънна да не бързат със стъклата на очилата, дано не са ги почнали все пак, но и да са аз няма да ги взема с този диоптър.И мисля да ида пак на място втори път да се измерят диоптрите.То добре, че пробвах тези лещи иначе можеше късно да разбера, че този диоптър не ми е добре.
Даже в момента съм пак от вчера без лещи, без очила, за да може да се измери отново.Вчера бях при лекарка от друг магазин към фирмата, защото в този, в който поръчах очилата я нямаше тяхната.Сега се надявам другата да ми измери отново диоптъра, един вид като второ мнение.

# 695
Като стана въпрос за еднодневните лещи да попитам...разгледах това, което се предлага по сайтовете и виждам само лещи със сравнително високо водно съдържание. Няма ли и с по-ниско - към 33-40%? newsm78

# 696
  • Варна
Аз ходих до оптиката, друга лекарка ме прегледа и според нея също -7 за лещи са ми силни.Мерихме наново всичко и сега съм с -6 на лещите, а очилата малко повече ще бъдат.
Дори ми подариха нови лещи като компенсация за онези -7, които в края на краищата не мога да ползвам.
Но определено сега ми е по-добре на очите, те още леко ме наболяват, но то е от вчера и отминава.
Остана да си чакам очилата вече да видим как ще ми бъдат.

# 697
  • София
Очилата и лещите са ралични. Може с очилата диоптерът ти да е точен. Няма значение, че са ти ги мерили със стъкълцата - пак може да не е добре определен диоптера. Все пак лекарят не вижда с твоите очи. Точно с тези оплаквания изглежда да е по-високо определен.

# 698
  • София
Аз като човек, който цял живот - вече сигурно над 25г. (от около 4-5 годишна съм с очила) да ви кажа докато свикна с лещите беше трудно. Като сложих за първи път лещите наистина се получи по ярък образ, беше ми доста странно. Сега вече 3 месеца по-късно нещата са по-нормални. Очилата ги слагам преди да си легна и то за да мога да виждам след като сваля лещите. Дори забелязах, че има разлика във виждането ми и само ако сменя чифта очила (имам 2 - едни за вкъщи, че очилата са като магнит за малките деца и особено за бебета, и едни с които излизах навън).
Та идеята ми беше, че на окото му е нужно време да се адаптира и да свикне. Разбира се ако дискомфорта продължи повече време (както и на много места пише) е препоръчително да се преустанови носенето на лещи.

# 699
  • София
Абсолютно не е вярно за очи, които са носили лещи преди. Окото свиква и с лошото, тъй като мозъкът си нагажда образа. А последиците може да са непоправими. Това с твърде яркия образ не бива да се получава, а освен това момичето пише и за други неща.

Майка ми с тази философия за свикването ходи като болна около месец, докато насила не я накарах да си направи повторен преглед при друг специалист. Включително мигрена, гадене, виене на свят. Оказа се, че първата лекарка е объркала диоптрите на ляво и дясно око. Добре че не носи очила постоянно.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 21:43 от В@ня

# 700
Аз ходих до оптиката, друга лекарка ме прегледа и според нея също -7 за лещи са ми силни.Мерихме наново всичко и сега съм с -6 на лещите, а очилата малко повече ще бъдат.
Дори ми подариха нови лещи като компенсация за онези -7, които в края на краищата не мога да ползвам.
Но определено сега ми е по-добре на очите, те още леко ме наболяват, но то е от вчера и отминава.
Остана да си чакам очилата вече да видим как ще ми бъдат.
mmilityy, радвам се, че нещата вече са наред! Simple Smile

# 701
  • Варна
Благодаря Peace

Иначе по повод свикването с лещи, на мен това не са ми първите лещи.От 13 годишна нося лещи, т.е. имам опит с тях почти 18г..
Така както ме болеше за пръв път ми се случва при качване на диоптър / преди бях с по-ниски/.
Но определено сега ми е добре след днешният преглед и отново новите лещи.
Иначе и аз очилата ги ползвам главно за да имам за вечер като си сваля лещите.

# 702
Като стана въпрос за еднодневните лещи да попитам...разгледах това, което се предлага по сайтовете и виждам само лещи със сравнително високо водно съдържание. Няма ли и с по-ниско - към 33-40%? newsm78

Принципно еднодневните лещи са с по-високо водно съдържание, месечните са с по-ниско. За еднодневните знам Dailies Total 1, че са с 33%

# 703
Дали може да се премине очен тест за късогледство с лещи и дали офталмологът ще ги забележи?

# 704
Естествено, че ще ги забележи. То всеки, който си постави за цел ще ги забележи и в ежедневието, лещите не са невидими.

Общи условия

Активация на акаунт